Buffalo – Washington 3:2 (2:1 po s.n.) | Winnipeg – Arizona 4:2 (kon.) | St. Louis – Florida 1:2 (kon.)
Edmonton – Vegas 2:3 (po pr.) | Los Angeles – Colorado 3:1 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:5 (0:1, 2:1, 1:3) Stav série: 1:1
HC Energie Karlovy Vary
Úterý 10.03.2020, 19:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Generali play off Tipsport extraligy • Předkolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Krásný dobrý večer přeji všem příznivcům ledního hokeje z největšího města ve východních Čechách, Hradce Králové. Druhým hracím dnem dnes pokračuje předkolo Generali play off Tipsport extraligy. Včera slavily úspěch v obou případech domácí celky, uvidíme, zda se jim bude podobně dařit i tentokrát. Společně budeme sledovat duel, v němž Mountfield Hradec Králové hostí v ČPP Aréně tým HC Energie Karlovy Vary.
     
    Mountfield Hradec Králové

    Východočeši zakončili základní část extraligy na osmém místě, čímž získali právo zahájit osmifinále na vlastní ledové ploše. Jejich forma však před začátkem vyřazovací části nijak oslnivá nebyla. Vyhráli pouze tři z posledních deseti utkání a rozhodně se nenacházeli v ideálním rozpoložení. Mountfield tlačila bota především v ofenzivní fázi hry. V závěrečných deseti zápasech dokázali pouze jednou skórovat více než třikrát za šedesát minut. A to navíc v duelu s Litvínovem, který i tak prohráli před vlastními fanoušky 4:5 po samostatných nájezdech.
     
    HC Energie Karlovy Vary

    Energetici se mohou plácat po ramenou. Jen málokdo před začátkem soutěže předpokládal, že budou po dvaapadesáti kolech na devátém místě, které bezpečně zajišťuje předkolo play off. Západočeši to však dokázali a po devíti letech znovu hrají vyřazovací část nejvyšší tuzemské soutěže. I jejich výkonnost ze závěru základní fáze však byla daleka dokonalosti. Karlovarští z posledních deseti utkání vyhráli pouze dvě, jedno, shodou okolností, proti Hradci. Na duševním klidu jim také příliš nepřidala v médiích silně diskutovaná aféra ohledně jejich sestavy v předposledním kole ve Vítkovicích.
     
    Vzájemné zápasy ze základní části

    Hradec a Vary se v play off střetávají vůbec poprvé. V letošní sezóně, alespoň co se základní části týče, vyšly oba celky ze vzájemných soubojů se stejným bodovým ziskem. Dá se říci, že měření jejich sil skončilo ne zrovna častou plichtou. Zajímavé je, že jejich poslední souboj ze základní fáze dělilo od prvního zápasu v play off jen devět dní. Oba týmy tak dobře věděly, jaký soupeř je čeká, jelikož měly poslední duel v živé paměti.

    13.10.2019 Mountfield HK – HC Energie Karlovy Vary 1:3
    29.11.2019 HC Energie Karlovy Vary – Mountfield HK 2:3p
    12.1.2020 Mountfield HK – HC Energie Karlovy Vary 5:0
    28.2.2020 HC Energie Karlovy Vary – Mountfield HK 4:3sn
     
    Na koho se zaměřit

    Nejproduktivnější hráči týmů ze základní části

    HC Energie Karlovy Vary
    Tomáš Rachůnek – 52 bodů (25+27)
    Jakub Flek – 38 bodů (14+24)
    Dávid Gríger – 37 bodů (15+22)
    Petr Koblasa – 26 bodů (14+12)
    Ondřej Beránek – 25 bodů (16+9)
    Petr Šenkeřík – 25 bodů (5+20)

    Mountfield Hradec Králové
    Radek Smoleňák – 37 bodů (23+14)
    Lukáš Cingel – 28 bodů (14+14)
    Aleš Jergl – 25 bodů (8+17)
    Matěj Chalupa – 24 bodů (7+17)
    Kevin Klíma – 17 bodů (11+6)
    Filip Pavlík – 17 bodů (7+10)

    Úspěšnost zákroků brankářů v základní části

    HC Energie Karlovy Vary
    Filip Novotný – 41 zápasů, 92,17 %, 2,61 góly/utkání
    Jan Bednář – 13 zápasů, 88,37 %, 4,39 góly/utkání

    Mountfield Hradec Králové
    Marek Mazanec – 49 zápasů, 91,33 %, 2,27 góly/utkání
    Štěpán Lukeš – 8 zápasů, 86,84 %, 4,00 góly/utkání
     
    1. osmifinále HKM – KVA

    Včerejší utkání skončilo vítězstvím Hradce v poměru 3:1. Lvi tak v sérii hrané na tři výhry vedou nejtěsnějším možným poměrem, který budou chtít dnes zdvojnásobit, zatímco Energie touží po srovnání.

    Osud prvního osmifinále se začal výrazněji psát již v 5. minutě, kdy Jordann Perret proklouzl po levé straně, sjel před bránu a zasunul puk mezi betony Novotného. Mountfield byl v první třetině lepším týmem. Ještě před první sirénou se parádní bombou z levého kruhu trefil Radek Pilař, který zdvojnásobil hradecké vedení. Nutno připomenout ještě jeden důležitý moment prvního dějství. V 7. minutě totiž Energie vyrovnala, její branka však byla po trenérské výzvě Lvů odvolána, zásah Černocha nemohl platit, jelikož Kohout znemožnil svou nohou to, aby si Mazanec holí pokryl prostor mezi betony, kudy touš do sítě pronikl.

    Druhé dějství přineslo zvýšený tlak Karlovarských, ti v následujících dvaceti minutách svého soupeře přestříleli, branky se jim však dosáhnout nepodařilo. Naopak Lvům na to čtyři rány na svatyň Energie stačily. Ve 26. minutě zužitkoval parádní přihrávku Perreta Aleš Jergl, který propálil Novotného z ideálního prostoru mezi kruhy. Dá se konstatovat, že po brance na 3:0 Hradec lehce rezignoval na snahu o navýšení svého vedení. Naopak se poměrně rozumně soustředil na pečlivou defenzivu, která pro Vary představovala po zbytek utkání velký problém.

    Přesto se Energie dočkala alespoň čestného zásahu. Již ve třetí třetině se na útočné modré Varů naskytla nepřehledná situace, v níž se parádně zorientoval Flek, jenž procpal puk na Tomáše Rachůnka, který se přesnou střelou z pravého kruhu ke vzdálenější tyči nemýlil. I v závěrečném dějství svěřenci Martina Pešouta svého protivníka přestříleli. Do těsného kontaktu se však již nedostali, ačkoliv v závěru sáhli i ke hře bez brankáře. Po první bitvě východ kontra západ tak vede Hradec 1:0 na zápasy.
     
    Hodnocení prvního utkání slovy trenérů

    Martin Pešout (KVA): Zápas se mi hodnotí špatně, protože ač si myslím, že jsme nepředvedli špatný výkon, tak všechny momenty v zápase šly pro domácí. Nejdřív naše šance na 1:0, kdy Černoch bohužel gól nedal, a potom vyrovnání na 1:1, které nám nebylo uznané. Za stavu 0:2 jsme trefili břevno a za deset vteřin jsme dostali rozhodující gól na 0:3. To v play off bohužel rozhoduje. Potom ve třetí třetině už domácí ukázali, že play off se hraje zezadu, a my jsme naráželi do zdi. Snížili jsme jenom o jeden gól a byla škoda, že jsme se při velké šanci Osmíka šest minut před koncem nedostali na dostřel jedné branky. Ale říkám, všechny momenty šly proti nám, takže domácí zaslouženě vyhráli.

    Vladimír Růžička (HKM): První třetina pro nás vyzněla velice dobře, měli jsme dost šancí a vedli jsme 2:0. Ve druhé rozhodl moment, kdy jsme dostali horní tyčku a z protiútoku jsme dali gól na 3:0. Pak jsme si zápas hlídali. Myslím si, že půl zápasu jsme hráli trochu líp my a tu druhou Vary. Víceméně jsme se bránili a vypadalo to, že chceme výhru ubránit, i když hráči měli malinko jiné pokyny, aby trošku víc napadali. Bylo ale vidět, že jak jsme dostali gól, tak se trochu báli. Jak se ale říká, play off se takhle hraje, když už vedete. Hráči to parádně odbránili a odchytal brankář. Zatím to je ale první krok, nic víc, nic míň. Série teprve začíná.
     
    Bezpečnostní rada státu dnes rozhodla, že od dnešních 18 hodin ruší všechny sportovní akce s koncentrací osob nad 100 lidí. Na to reaguje vedení českého hokeje, které na mimořádné krizové schůzi od 12 hodin rozhodne o tom, zda se zápasy budou hrát bez diváků a nebo zda se budou hokejové události rušit, případně odkládat.
     
    Hrát se bude! ČSLH na dnešní mimořádné tiskové konferenci v Síni slávy českého hokeje prohlásil slovy prezidenta ČSLH Tomáše Krále následující:

    "Jako ČSLH jsme přijali opatření, které plně koresponduje s nařízením vlády. Veškerá utkání se budou hrát podle původního rozpisu s tím, že počet osob nesmí přesáhnout 100 diváků. Na zítřek jsme na 13. hodinu svolali mimořádnou schůzku všech klubů extraligy a od 15 hodin Chance ligy, které hrají play off. Normálně se hraje do počtu diváků, který vláda stanovila."
     
    Tak pozor, přichází změna a nová informace. Zda se hrát bude, není v tuto chvíli ještě zcela jasné.

    Tomáš Král (prezident ČSLH): "Na ministerstvu vnitra se nyní diskutuje o tom, zda se do 100 lidí započítávají všichni. Pokud dojdou k tomu, že ano, tak v tuhle chvíli končí v případě hokeje všechno."
     
    Utkání dnešního předkola play off se odehrají podle plánu, ale bez diváků. Informoval o tom tiskový mluvčí Českého hokeje Zdeněk Zikmund. V Olomouci již bylo utkání před malou chvílí zahájeno a odehraje se také to pod Bílou věží.
     
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Eklund, Cibulskis, Čáp, F. Pavlík (A), Šalda, Šidlík – Smoleňák (C), Koukal, Dragoun – Jergl, Klíma, Perret – Orsava, Cingel, R. Pavlík – M. Chalupa, Lev, R. Pilař.

    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Bednář) – Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák (A), M. Rohan, Eminger, Šafář – Flek, Gríger, T. Rachůnek (A) – Koblasa, T. Mikúš, O. Beránek – Kohout, Černoch, V. Polák – Vondráček, Osmík, Skuhravý (C).

    Rozhodčí: Kika, Svoboda – Bryška, Špringl.
     
    Trenéři Východočechů se drží rčení, že vítězná sestava se nemění. Nastupují tak se stejnou soupiskou jako včera. Karlovy Vary změnu zaznamenaly. Prostor tentokrát nedostane Mikyska, Šafář se z útoku vrací do obrany. Na jeho místě bude nastupovat kapitán Energie, po zranění se vracející Václav Skuhravý.
     
    Dovolte mi ještě jednou, abych vám, alespoň prozatím ze svého obvyklého místa, popřál dobrý večer. Bohužel je stále možné, že se ještě budu muset v průběhu přenosu přesouvat po ČPP Aréně, takže se předem omlouvám za případné výpadky.

    Po dnešním hektickém dni, kdy jsme dlouho nevěděli, zda se vůbec bude hrát, jsme nakonec přece jen na zimním stadionu v Hradci Králové, kde hráči domácího celku i Karlových Varů absolvují rozbruslení. Po nařízení Bezpečnostní rady státu zeje ČPP Aréna pochopitelně prázdnotou, atmosféru má zatím nahradit opravdu hodně hlasitě puštěná hudba. Do startu utkání zbývá přibližně pětadvacet minut.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Sudí vjíždějí na ledovou plochu, čekáme na příchod obou celků, do startu samotného utkání zbývá cca 5 minut.
     
    Vrátka za hostující bránou se otevírají a obě mužstva přichází na hrací plochu a řadí se proti sobě na modrých čarách k úvodnímu vzájemnému pozdravu.
     
    Úvodním ceremoniím bylo učiněno zadost, v prázdné ČPP Aréně zůstávají na ledě už jen zahajovací formace, jdeme zahájit 2. utkání předkola play off!
     
    Ještě krátké zdržení kvůli televiznímu přenosu...
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Energetici se zmocnili kotouče po prvním vhazování a poslali touš po pravé straně do pásma. Lvi rychle otočili hru a po střele z pravého kruhu si Novotný připisuje první zákrok.
     
    00:21
    Buly po levici gólmana Energie vyznělo lépe pro Karlovarské, kteří se ihned vydali kupředu. Nahozený puk zastavuje Mazanec za svou klecí.
     
    00:29
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie otevírá skóre duelu za 29 sekund! JAKUB FLEK dostal přihrávku od Grígera po hrazení do rohu kluziště a ze záporného úhlu poslal puk na bránu. Po lehké teči Koukala teď Mazanec rozhodně nemůže mít čisté svědomí, špatně kryl přední tyč a puk se od jeho kalhot odrazil do jeho klece. Západočeši tak vedou 1:0! Asistence: Dávid Gríger.
    00:29 Jakub FLEK - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    01:06
    Filip Pavlík tentokrát dokázal zastavit postup Energie skrz střed ledové plochy a u hrazení soupeři puk odebral. Hradec může kupředu.
     
    01:38
    Nahozený kotouč za klec Mountfieldu. Energie se pěkně rozmístila po pásmu a Eminger pálil z pravé strany od modré čáry, trefil jen zadní mantinel.
     
    02:10
    Energetici rozehrávali z vlastního obranného pásma, jenže prudký pas zastavili Lvi a nyní kombinují podél hrazení v třetině protivníka.
     
    02:49
    Cibulskis drží touš za vlastní bránou, spoluhráči se mu rozjíždějí. Vybral si Jergla, který protečoval puk do rohu plochy.
     
    03:08
    Tomáš Rachůnek dostal trochu prostoru na levém kruhu a ihned poměrně nebezpečně pálil. Mazanec jeho pokus srazil před sebe a následně ho přikryl lapačkou.
     
    03:26
    Cingel vyhrál vhazování před svým brankářem a Lvi šli po levé straně kupředu. Dostali se však do postavení mimo hru a musí pásmo vyklidit.
     
    03:31
    Na druhé straně se svěřenci Martina Pešouta prezentovali nepřesnou rozehrávkou a zakázaným uvolněním. Buly po levici Novotného.
     
    03:52
    Karlovarští obránci si mezi sebou vyměnili puk a prudkou přihrávkou na útočnou modrou málem vyslali do úniku Mikúše. Toho zastavil na poslední chvíli Nedomlel.
     
    04:26
    Znovu rozehrávají Západočeši zpoza vlastní klece. Hru dokázali rychle přenést na druhou stranu kluziště, kde drží touš u hrazení.
     
    04:49
    Stále se Energetici drží v pásmu. Nakonec se hrací předmět dostal na pravý kruh, odkud vystřelil Polák. Mazanec drží touš ve své náruči.
     
    05:05
    Buly před brankářem Mountfieldu vyhráli Západočeši a Vondráček se procpal před bránu a z bezprostřední blízkosti zakončoval! Mazanec si připsal skvělý zákrok lapačkou!
     
    05:15
    Radovan Pavlík šel kupředu, ale na poslední chvíli se k němu vrátil Plutnar, jenž mu znemožnil zakončení a kotouč odklouzal do rohu.
     
    05:34
    Lev se snažil získat puk na vhazování, ale nakonec jej ukořistili hráči protivníka, ti se ale zatím nedokáží vymanit z dobrého tlaku Lvů.
     
    06:06
    Eklund dobře zapracoval na obranné modré, protečovaný kotouč dokázal zastavit. Hrací předmět se ale následně dostal na střídačku Lvů a bude se vhazovat před Mazancem.
     
    06:09
    Dobrá práce Dragouna, který na útočné modré zezadu sebral puk našlapujícímu Mikúšovi, jeho spoluhráči však šli kupředu moc rychle, a tak se píská ofsajd. Následně probíhá první komerční pauza a úklid hrací plochy.
     
    06:28
    Šalda napálil kotouč po hrazení až za bránu protivníka, kde ale Lvi touš ztratili a Energie se snaží rychle rozehrát. Hradec rychle napadá.
     
    06:53
    První část utkání je za námi, Lvi ji ukončili dalším ofsajdem. Oba týmy si zatím vypracovaly pár slibných pozic. Tu nejlepší měl Vondráček, Energetici ale zvládli skórovat z jedné, ze které by však normálně gól nepadl. Marek Mazanec nemá čisté svědomí.
     
    07:18
    Nepřesnosti na ledě se nám množí jako kobylky. Do postavení mimo hru se teď dostali hokejisté Karlových Varů.
     
    07:29
    Šalda zachytil průnikovou přihrávku soupeře a obrací hru na druhou stranu, tam zpoza vlastní svatyně rozehrává Novotný puk svým bekům.
     
    07:59
    Západočeši šli do situace dva na jednoho! Osmík ji řešil střelou, rozhodl se spoluhráče nevyužít. Jeho pokus zastavuje Mazanec betonem, dobrý zákrok! Následně Lvi vyhazují na icing.
     
    08:19
    Východočeši vytlačili Energii z vlastní třetině a nyní pokojně drží touš za svou bránou. Jejich výpad měl životnost jen k útočné modré.
     
    08:49
    Čáp si na obranné modré pěkně našel soupeře, kterého čistě ramenem zastavil. Lvům to ale k větší šanci nepomohlo.
     
    09:16
    Zajímavou přihrávku z pravého mantinelu na osu hřiště dostával Chalupa. Skvěle zapracovali obránci Energie, kteří ji na poslední chvíli srazili.
     
    09:41
    Lvi jsou nyní malinko aktivnější a natlačili se s pukem až do brankoviště, kde však kotouč přikryl lapačkou Novotný. Buly po jeho pravé ruce. Koukal si ještě něco vyříkává se soupeři i sudími, ale vylučovat se nebude.
     
    10:05
    Šalda přitlačil na zadní mantinel soupeře, následně ale kotouč neprohodil za obrannou modrou. Následně se to povedlo po spolupráci Klímy s Perretem.
     
    10:26
    Filip Pavlík rozehrál na pravé křídlo, kde postupoval Jergl, jenž nahodil touš na zadní mantinel, kam spěchají jeho parťáci napadat.
     
    10:39
    Šidlík teď vyskočil na útočné modré jako v basketbalu a odpálil rukou puk do pásma protivníka. Sudí však pro jeho talent nemají pochopení a pískají přihrávku rukou.
     
    11:05
    Nedomlel drží touš za vlastní svatyní, na ose hřiště ho předal Cingelovi, jenž poněkud kostrbatě, ale přeci jen překročil útočnou modrou.
     
    11:11
    Martin Rohan zahákoval na pravém kruhu jednoho ze soupeřů a je tak prvním vyloučeným tohoto duelu. Hradec hraje přesilovku.
     
    11:27
    Lvi drží pásmo, nakonec ale přišli o puk a Vondráček rychle vyjel. Vysoký oblouk ho našel a útočník Energie teď sbírá cenné vteřinky v rohu za klecí Mazance.
     
    12:09
    Cibulskis čeká s pukem na holi na dostřídání svých spoluhráčů. Nakonec jde osou hřiště Orsava, jenž předává na levou stranu, kde stojí Smoleňák.
     
    12:30
    Po delší kombinace se ke střele z levého kruhu dostal Orsava, Novotný jeho ránu betonem vykopl do rohu kluziště.
     
    12:55
    Východočeši drželi delší dobu pásmo, Orsava mohl pálit, jenže ještě přihrál Smoleňákovi, ten měl parádní šanci na pravém kruhu, Novotný se nestíhal přesouvat, ale skvělý obranný zákrok předvedl Šafář, který padl do jeho střely a poslal ji do ochranné sítě!
     
    13:13
    Energetici jsou kompletní a navíc je kotouč na jejich střídačce, mohou se tedy uklidnit a zmobilizovat síly. K tomu jim pomůže i komerční brejk.
     
    13:26
    Buly před svou bránou Energetici zvládli na jedničku a přenesli hru na druhou stranu kluziště, kde se nyní snaží udržet, což se jim ale příliš dlouho nepovedlo.
     
    13:49
    Perret tentokrát s pukem na holi trochu otálel. Na pravém kruhu se nemohl rozhodnout, co bude dělat dál a nakonec o to nejcennější přišel.
     
    14:07
    Další snazší zákrok pro Filipa Novotného, který si poradil se střelou od levého hrazení, další buly po jeho pravé ruce.
     
    14:18
    Lvi se drží v útočném pásmu a nyní se do parádní situace mezi kruhy dostal Cibulskis, který zavřel oči a pálil, jenže hodně nepřesně!
     
    14:33
    Další snahy Východočechů o vyrovnávací branku zastavuje hvizd sudího. Ten signalizuje postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    14:56
    Lvi drží puk u své klece, kupředu se středem vydal Lev, jenže byl na útočné modré zastaven a soupeři se daří dostat kotouč až za klec Mazance.
     
    15:20
    Novotný zachytává hokejkou puk za svou klecí a připravuje ho spoluhráčům k rozehrávce. Ti znovu rychle přešli hřiště a dobrou šanci měl nyní Vondráček, který z levé strany pálil těsně vedle!
     
    15:59
    Energetici uklidňují tempo a drží kotouč za vlastní klecí, po pravé straně se dostávají k Mazancovi a usazují se v pásmu soupeře.
     
    16:26
    Hraje se delší dobu bez přerušení, také díky tomu, že o puk se už dlouho obě mužstva přetahují u hrazení, ale sudí je pobízejí k aktivitě.
     
    16:41
    Delší pasáž ukončuje střela z levé strany od modré čáry, kterou ale Mazanec poměrně pohodlně chytá do lapačky.
     
    17:05
    Východočeši nahodili puk po hrazení až za bránu Varů a spěchají napadat, oba celky dnes zatím hrají hodně přímočarý hokej a nekomplikují si život zbytečnou kombinací.
     
    17:06
    Svěřenci tandemu Martinec – Růžička se nyní znovu dostali do postavení mimo hru. Následně ale vyhráli buly a jdou do útočného pásma.
     
    17:26
    Po souboji před vlastní bránou odchází na trestnou lavici Eklund. Skvělá šance pro Energii zdvojnásobit své vedení. Dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    17:49
    Západočeši si přihrávají podél hrazení. U něj teď ale zaúřadoval Nedomlel, který k němu čistě přišpendlil soupeře a vyhodil až na opačný konec hrací plochy.
     
    18:20
    Energie je už zase nastěhovaná před Mazancem a její hráči si vyměňují puk. Vše ukončuje přihrávka do mezikruží, kde dobře zapracovali beci Mountfieldu.
     
    18:49
    Polák dostával vůbec ne marnou přihrávku z rohu kluziště do předbrankového prostoru, prudký pas ale na holi nezkrotil a tak je po šanci!
     
    19:16
    Poslední minuta první třetiny byla zahájena a Lvi vytlačili svého soupeře až za jeho klec, odkud budou Vary rozehrávat.
     
    19:39
    Hradečtí jsou kompletní a zaútočili po pravé straně, o větší šanci se však nejednalo, Novotný si připisuje další zákrok z kategorie těch snazších.
     
    19:42
    Tak ještě jedno postavení mimo hru. Hokejisté Energie dobře zapracovali a vytlačili Mountfield z vlastního pásma. Při návratu pak došlo k zmíněnému ofsajdu.
     
    19:54
    Kotouč letí po levé straně do pásma Mountfieldu, Filip Pavlík jej ještě prudkou ranou z vlastního obranného pásma vysílá vpřed, Novotný jej holí posílá do rohu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První dějství dnešního poněkud smutného utkání je za námi. V tiché ČPP Aréně měli lepší vstup do utkání Energetici, kteří otevřeli skóre za 29 sekund, když po chybě Mazance skóroval ze záporného úhlu Jakub Flek. V následujících chvílích si oba celky dokázaly vypracovat pár zajímavých šancí, branky ale nikdo nedosáhl, a tak se do druhé třetiny půjde za nejtěsnějšího možného vedení Karlovarských.
     
    Střely na bránu v první třetině:

    Mountfield Hradec Králové – 10
    HC Energie Karlovy Vary – 8
     
    Druhá třetina začne přibližně v 19:58.
     
    Oba týmy jsou zpět na ledové ploše, druhá dvacetiminutovka odstartuje za necelou minutku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Energetici získali puk po vhazování a rozehrávají ho dozadu na své beky, Smoleňák s Nedomlelem se snažili napadat, leč neúspěšně.
     
    20:21
    Západočeši rychle přešli celé kluziště a z bezprostřední blízkosti natlačili puk pod betony Mazance, hra se poprvé v druhé třetině přerušuje.
     
    20:49
    Zdeněk Čáp zblokoval střelu z levé stranu a s hodně bolestivou grimasou se po chvíli zvedl z ledové plochy a odjíždí na střídačku.
     
    21:08
    Východočeši chvilku motali svého protivníka v jeho třetině, do zakončení se ale nedostali a musí se vrátit zpět do pásma.
     
    21:16
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec srovnává skóre a na dobré začátky třetin i skóre to je 1:1! Jergl vystřelil z pravé strany nepřesně. JORDANN PERRET sebral kotouč za bránou soupeře, obtočil se kolem tyče rychle jako blesk a překvapil dezorientovaného Novotného svým zakončením zpoza klece – srovnáno! Asistence: Aleš Jergl.
    21:16 Jordann PERRET - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    21:35
    Energetici se snaží rychle zareagovat na obdrženou branku, ale tentokrát jejich kontr úspěšný nebyl. Nadále se ale drží v útočném pásmu a hledají vhodnou palebnou pozici.
     
    22:09
    Orsava se šikovně prokličkoval středem kluziště a nakonec vyslal jedovatou střelu přes beka, kterou Novotný vyrazil před sebe a jeho obránci na hranici faulu nedovolili dorážku.
     
    22:27
    Perret sbírá puk v rohu kluziště za svou klecí a bekhendem ho po hrazení posílá kupředu, obránci Energie však byli za vlastní brankou první a obrací hru.
     
    22:44
    Energie si zkusí druhou početní výhodu. Kevin Klíma ve středu hřiště podrazil soupeře a fasuje za to dvě trestné minuty. Vary se tak mohou vrátit do vedení.
     
    23:08
    Radovan Pavlík se krátce po buly dostal k puku a bekhendem se ho snažil vyhodit. Trefil ale přesně na středu hřiště stojícího Stříteského.
     
    23:26
    Energetici okupují prostor před Mazancovou klecí a hledají prostor, ze kterého by vyslali nebezpečnější zakončení. Ten se jim ale nedaří najít.
     
    23:45
    RIchard Nedomlel zareagoval dobře po vyražené střele a bekhendem vyhazuje kotouč na opačnou stranu hrací plochy.
     
    24:16
    Opět se povedlo Východočechům vyhodit přes všechny čáry a Varům se zatím nedaří se vrátit do pásma. Nyní se o to snaží na pravé straně.
     
    24:27
    Rychlá kombinace Varů na pravé straně, nakonec to u modré čáry zkusil od hrazení Vladimír Eminger, jeho pokus ale Mazanec našel ve své hbité lapačce.
     
    24:38
    Další faul Hradce a Vary budou hrát 6 sekund přesilovku pět na tři. Na trestnou lavici usedává střelec vyrovnávacího gólu, Jordann Perret. Dvě minuty za sekání.
     
    25:05
    Šenkeřík dostal kotouč na osu hřiště k modré čáře a ihned pálil, skvěle zareagoval vystoupivší a dobře blokující Filip Pavlík.
     
    25:26
    Hradec mohl v oslabení zahrozit, Kevin Klíma měl na pravém kruhu puk na čepeli, jenže ten mu na poslední chvíli sklouzl z čepele.
     
    26:01
    Vary drží útočné pásmo, nyní ale o puk přišli, Radovan Pavlík jde do úniku a je faulován Graňákem! Tohle bude trestné střílení pro Hradec!
     
    26:01
    Hradec právě vstřelil branku!
    ALEŠ JERGL se rozjel a jeho nájezd se mu vůbec nepovedl, dostal se příliš blízko Novotnému, kterého svou střelou trefil. Puk se ale vznesl do vzduchu, padl na led a dokulil se za brankovou čáru, Hradec otáčí zápas a vede po této kuriózní trefě 2:1!
    26:01 Aleš JERGL - 2:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    26:23
    Přesilovka Energie však pokračuje a navíc bude znovu dvojnásobná, celkem 15 sekund. Na trestnou lavici usedá na dvě minuty za držení Filip Pavlík.
     
    26:49
    Západočeši drží pásmo a Novotný jim odklepává vteřiny do návratu vyloučeného hráče Hradce, Koblasa dostával puk na levý kruh do parádní pozice, jenže touš mu podjel pod čepelí!
     
    27:16
    Energie tlačí na svého soupeře a mačká ho jako v kleštích. Graňák vypálil z pravé strany od modré čáry. Mazanec vyrazil před sebe a jeho spoluhráči odklidili kotouč do rohu hrací plochy.
     
    27:49
    Radovan Pavlík ukončuje tlak soupeře, když mu sebral kotouč na levé straně kluziště, následně jej ale zbytečně odevzdal zpět.
     
    28:19
    Gríger vypálil z levého kruhu, kotouč se odrazil od Mazance nebo brankové konstrukce vysoko do vzduchu a padl do rohu hrací plochy.
     
    28:50
    Hradečtí jsou kompletní a nyní to ve středním pásmu vypadalo jako by se hrála házená. Sudí pro tento sport pochopení nemají a pískají přihrávku rukou. Lvi se mohou nadechnout, přichází komerční pauza a úklid hrací plochy.
     
    28:54
    Mikúš se snažil krátce po buly rychle přejít útočnou čáru, jenže byl rychlejší než samotný kotouč a tak se píská postavení mimo hru.
     
    29:09
    Lvi rychle otáčí hru prudkým vyhozeným pukem za kterým Pilař spěchal tak, až mu podjely brusle a málem se ošklivě uhodil o brankovou konstrukci karlovarské svatyně.
     
    29:20
    Energetici natlačili puk do předbrankového prostoru, kde se touš po odrazu od jedné z čepelí vznesl do vzduchu a Mazanec jej lapil do rukavice.
     
    29:41
    Filip Pavlík sbírá u své modré vyhozený puk a znovu prudce otáčí hru na druhou stranu. Oba celky se tímto hokejem prezentují celou dobu.
     
    30:12
    Parádní akce dva na jednoho v podání hráčů Klíma – Smoleňák. Kapitán Lvů přihrával z pravé strany před bránu, jeho parťák vypálil prudce a Novotný musel rychle sklapnout betony, aby udržel puk před čarou. Podle mě se mu to povedlo a šlo o fantastický zákrok gólmana Energie. Sudí se ale ještě jdou přesvědčit.
     
    30:12
    Sudí vychází z boxu trestoměřičů a rozpažuje, kotouč skutečně za brankovou čarou v tomto případě nebyl, video to potvrdilo.
     
    30:29
    Buly před brankářem Novotným opanovali jeho spoluhráči, kteří na první pokus nedokázali puk po pravé straně vyvézt, a tak to zkouší po opačné straně.
     
    30:48
    Radovan Pavlík si šikovně našel kotouč na útočné modré, soupeři však u něj byli rychle a vytlačili ho zpět. Při návratu pak došlo k postavení mimo hru.
     
    31:09
    Energetici bojují o puk se Lvy za vlastní klecí u hrazení, sudí dávají jako obvykle hře volný průběh a čekají, jak se situace vyvine.
     
    31:27
    Dál a dál se bojuje za klecí u hrazení a slyšíme pouze pokyny z lavičky Mountfieldu. Sudím nakonec došla trpělivost a tento nekonečný boj ukončují. Buly po levici Novotného.
     
    31:49
    Vhazování před svatyní Energie vyznělo lépe pro hráče Karlových Varů, kteří po levé straně rychle hru přenesli, ale déle se u Mazance neohřáli.
     
    32:15
    Východočeši nyní okupují útočné pásmo a rotací se snaží dostat do vhodného prostoru pro nebezpečnou ránu. Od pravého hrazení to zkusil Čáp, Novotný zasáhl betonem.
     
    32:39
    Nedomlel natlačil zpoza brány kotouč do brankoviště, kde ho gólman Energie zalehl. Po krátké strkanici sudí gesty i slovním napomenutím: "Dva na jednoho!" ukončili. Následuje komerční pauzička a úklid hrací plochy.
     
    32:57
    Vhazování po pravici brankáře Západočechů vyznělo lépe pro hokejisty z města pod Bílou věží. Dragoun posílá puk po hrazení za klec Energie.
     
    33:05
    Koukal sbírá nepřesnou rozehrávku soupeře ve středovém kruhu a posílá zpětnou přihrávku na své beky, kteří se budou snažit být lepší než jejich konkurent.
     
    33:28
    Novotný nabádal své beky, kam půjde nahozený puk, obránci jej poslechli a rychle vyhodili, jenže jejich akce nebezpečná nebyla.
     
    34:02
    Dvě pěkné akce Klímy. Nejprve šel do situace dva na jednoho se Smoleňákem, přihrál, ale kapitán Lvů rychle se přesunuvšího Novotného nepokořil. O chvíli později střílel českoamerický útočník z vrcholu levého kruhu sám a gólman Energie opět skvěle zasáhl ramenem a poslal touš do ochranné sítě!
     
    34:13
    Na druhé straně si musel jeden z těžších zákroků připsat také Mazanec. Radovan Pavlík nyní při napadání výrazně obtěžoval Plutnara, ten i přesto rozehrát zvládl.
     
    34:49
    Souboj o puk v rohu hrací plochy za svatyní Energie. Lvi ani jejich protivníci z Karlových Varů si delší dobu nemohou kotouč přisvojit.
     
    35:20
    Až nyní jsme vylezli z rohu za klecí Novotného a Lev pálil z vrcholu pravého kruhu. Brankář Energie ale vrací puk do rohu hrací plochy.
     
    35:52
    Jakub Lev dostal přesný pas na pravý kruh a nepálil ve vůbec špatné pozici. Jeho rána měla parádní razanci, jenže mířila vysoko nad.
     
    36:12
    Zdeněk Čáp odchází na trestnou lavici, fasuje dvě minuty za podrážení, kterého se dopustil ve vlastním obranném pásmu. Energie má šanci srovnat skóre.
     
    36:29
    Západočeši znovu opanovali buly, ale v útočném pásmu se příliš dlouho neudrželi. Následně zvládli návrat, jenže Mazanec znovu rozehrává zpoza vlastní klece.
     
    36:47
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Přesilovka je využita! Polák přihrál z rohu kluziště křižně na levý kruh, odkud VLADIMÍR EMINGER propálil Marka Mazance mezi betony a skóre je tak znovu srovnané – 2:2! Asistence: Vojtěch Polák, Dominik Graňák.
    36:47 Vladimír EMINGER - 2:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    37:36
    Východočeši vyrazili kupředu a vytvořili před klecí soupeře pěkný závar, k důraznému zakončení se ale nakonec nedostali.
     
    37:59
    Na druhé straně zase rychle operují Energetici, kterým i po přesilovce zbývá dost síly a chuti opět utkání překlopit na svou stranu.
     
    38:26
    Vyhozený kotouč naprosto v poklidu přikrývá lapačkou Filip Novotný před dojíždějícím Radkem Pilařem.
     
    38:52
    Koukal nevyhrál buly před bránou protivníka, který tak znovu útočí po pravé straně, akce ale skončila na útočné modré.
     
    39:01
    Mazanec zachytává touš na svou hůl a rozehrává jej až do útočného pásma, kde jej ale zachytávají hokejisté Energie.
     
    39:15
    Lvi se musí bránit. Západočeši jsou nyní aktivnějším celkem a znovu jsou pevně usazeni v prostoru před Mazancem.
     
    39:33
    Tomáš Rachůnek tvrdě vypálil z levé strany, Mazanec jeho pokus vyrazil, jenže přímo do tváře Nedomlela, který se s bolestivou grimasou skácel k zemi. Následně gólman Lvů musel zakročit hokejkou, protože vracející se puk mířil nebezpečně k tyči jeho svatyně.
     
    39:41
    Třetina ještě není u konce, Energetici drží pásmo a zas a znovu hledají lépe postavené spoluhráče, aktuálně to vypadá, jako by měli přesilovou hru.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá dvacetiminutovka patří historii a nutno podotknout, že nabídla více vzrušení než první dějství. Hradec v ní zabral a ve 22. minutě srovnal po bleskurychlé otočce Jordanna Perreta u tyče svatyně soupeře. Za chvilku bylo Lvům ještě veseleji, Graňák fauloval unikajícího Radovana Pavlíka a nápravu zjednal z trestného střílení Aleš Jergl, jenž kuriózní brankou otočil zápas. Vary se ale nevzdaly a tři minuty před druhou sirénou srovnaly stav po dobře umístěné střele Vladimíra Emingera. Utkání je tak za nerozhodného stavu zcela otevřené. Rozhodne se ve třetí třetině...nebo později.
     
    Střely na bránu v druhé třetině (celkem):

    Mountfield Hradec Králové – 10 (21)
    HC Energie Karlovy Vary – 15 (22)
     
    Třetí třetina začne přibližně v 20:59.
     
    Hokejisté se vrací před začátkem třetí třetiny na ledovou plochu. Všichni jsme zvědaví, jak dnešní utkání dopadne.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Smoleňák krátce po začátku třetí třetiny prodlužuje bekhendem do útočného pásma, kde se Lvi ale delší dobu neusadili.
     
    40:23
    Ihned nebezpečná situace v podání Fleka, který bekhendem zakončoval z pravého kruhu, Mazance dobře vykopl kotouč do rohu hrací plochy betonem!
     
    40:43
    Východočeši se teď usadili v útočném pásmu, ale Klímovi podjel kotouč při střele od modré čáry čepel a vrací se do třetiny Mountfieldu.
     
    41:09
    Energetici rozjíždí další akci středem kluziště, puk dojel k Mazancovi, ten jej svou velkou holí rychle posílá přes celé kluziště na opačnou stranu.
     
    41:35
    Lvi tentokrát nevyhráli vhazování před Novotným a musí se vrátit ke své brance. Před tou nebezpečně projížděl Vondráček, ale k puku to měl daleko a nemohl zakončit.
     
    41:57
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie obrací zápas a jde do vedení 3:2! Navrátivší se kapitán VÁCLAV SKUHRAVÝ dostal přihrávku z rohu kluziště na pravý kruh a parádní ranou do vzdálenějšího horního rohu posílá Západočechy do nejtěsnějšího vedení! Asistence: Tomáš Vondráček.
    41:57 Václav SKUHRAVÝ - 2:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    42:22
    Energetici jsou stále na ledě aktivnějším celkem, znovu natlačili kotouč před bránu Lvů a Mazanec musel puk přikrýt svou lapačkou.
     
    42:49
    Jergl nedokázal prohodit obránce soupeře na obranné modré a tak se Lvi dále musí bránit náporu jejich protivníka.
     
    43:09
    Mikúš zpracoval kotouč na pravém mantinel a zadovkou vrátil zpět puk na osu hřiště, odkud pálil Beránek, jenž střílel z parádní pozice, jenže vysoko nad!
     
    43:27
    Cingel vyváží puk z obranného pásma, se svými spoluhráči se dostal přes útočnou modrou, jenže tam dlouho nepobyl a musí se stáhnout ke své kleci.
     
    44:04
    Novotný rozehrál zpoza své klece na pravou stranu, jeho spoluhráči si ale černou pryž dlouho neužili, na druhé straně drží puk Nedomlel.
     
    44:26
    Východočeši znovu nedokázali setrvat za útočnou modrou delší dobu a po vyhození Energie spěchají za pukem ke své kleci.
     
    44:58
    Východočeši se teď se svými protivníky ze západních Čech přetahují ve středu hrací plochy, nikdo si nevytvořil žádnou příležitost.
     
    45:18
    Protečovaný puk za klec Energie, beci Karlových Varů u něj byli první a mohou rozehrát po levé straně dopředu.
     
    45:38
    Po další nepřesné kombinaci Lvů je tu další akce Varů, ta ale nezačala dobře, rozehrávka je mizerná a Západočeši jdou na trestnou lavici.
     
    45:43
    Hradec má možnost znovu srovnat skóre. Na obranné modré sekl soupeře Polák a zpytuje svědomí na trestné lavici.
     
    46:05
    Mazanec zastavuje vyhozený puk za svou bránou a čeká na své spoluhráče, až se k němu sjedou a rozehrají další akci.
     
    46:29
    Cibulskis nezpracoval zpětný pas na levou stranu k modré čáře a Energie tak Hradec znovu vytlačila z vlastního pásma.
     
    47:05
    Lvi znovu jdou kupředu. Klíma po levé straně pronikl za útočnou modrou, zadovkou předal Jerglovi, ten po hrazení ometl kotouč, který je na druhé straně u Filipa Pavlíka.
     
    47:36
    Kombinace se svěřencům trenérů Růžičky a Martince nedaří. Do palebné pozice se zatím nedostali a i nyní jsou v rohu kluziště.
     
    47:56
    To na druhé straně se Mikúš dostával do úniku, ačkoliv jej jako závory svírali dva beci Lvů. Jeho přízemní střela končí na betonu Mazance!
     
    48:16
    Po dalším přerušení je tu komerční pauza a úklid hrací plochy. Východočeši budou muset začít mnohem lépe pracovat v ofenzivní části, jinak druhý bod v sérii nezískají. Energie je lepším týmem, rezignovala sice trochu na útok, ale v posledních chvílích opravdu brilantně brání a drží Lvy daleko od své klece.
     
    48:34
    Buly u obranné modré Energie ovládli Karlovarští, tvrdý střed Eklunda s Grígerem vyzněl lépe pro obránce Hradce, kupředu jdou ale hráči z lázeňského města.
     
    48:46
    Po příliš prudké a nepřesné přihrávce Východočechů se bude znovu vhazovat po levé ruce gólmana Marka Mazance.
     
    49:04
    Buly před gólmanem Mountfieldu opět opanovali Západočeši, kteří ale střelou od modré čáry mířili jen do zadního mantinelu.
     
    49:17
    Další tvrdá rána z levé strany z hole Poláka jen třískla o tvrzené sklo za klecí Mazance. Karlovy Vary jsou v této fázi zápasu lepším celkem.
     
    50:05
    O puk se oba celky přetlačují na zadním mantinelu za klecí Energie. Hokejisté lázeňského města dokázali vydolovat puk a poslali jej na zakázané uvolnění.
     
    50:13
    Buly před Novotným vyznělo lépe pro Hradec, Koukal poslal touš na Šaldu, který nahodil od levého hrazení, Novotný rukavicí poslal touš do rohu.
     
    50:38
    Další vhazování před strážcem svatyně Energie. Tentokrát uspěli jeho spoluhráči, kteří ale touš nevyvezli a Perret ve spolupráci s Klímou spěchají za klec soupeře.
     
    51:08
    Klíma rozjíždí akci zpoza vlastní klece, předal puk Jerglovi, jenž ho křižně nahazoval na levý kruh, Perret však byl obsazený.
     
    51:29
    Michal Plutnar si našel trochu prostoru na vrcholu pravého kruhu. Nad ničím se nerozpakoval a ihned tvrdě vypálil. Mazanec zkrotil jeho pokus na hrudi.
     
    51:49
    Cingel zajel s pukem do rohu hrací plochy, tam jej ale ztratil a Energetici rychle posílají kotouč pryč z vlastního pásma.
     
    52:07
    Lukáš Cingel měl možnost srovnat! Dostal puk do místa mezi kruhy a rychle vypálil, Novotný jeho pokus fantasticky rukou vytěsnil mimo prostor tří tyčí! Famózní zákrok!
     
    52:49
    Koukal rozehrává z levé strany, jeho spoluhráči byli zastaveni kousek za útočnou modrou a na druhou stranu se jako tank dere Osmík.
     
    53:16
    Vyhozený puk zastavuje Mazanec svou hokejkou za vlastní bránou a připravuje ho spoluhráčům k rozehrávce. Ti po pravé straně rychle přešli do útoku a okupují prostor před soupeřovou svatyní.
     
    53:52
    Filip Pavlík vyslal svou pověstnou dělovku z pravé strany od modré čáry a slyšeli jsme cinknutí kotouče o tyč!
     
    54:20
    Hra se teď rychle přelévá ze strany na stranu a také bez přerušení. Varům plyne čas neskutečně pomalu, Hradci přesně naopak.
     
    54:50
    Ve velké šanci byl teď Mikúš, jenže se prodral přes beky Mountfieldu a zakončoval sám před Mazancem, na kterého si ale bekhendovou kličkou nepřišel!
     
    55:25
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradec srovnává čtyři a půl minuty před třetí sirénou na 3:3! Smoleňák nahodil kotouč do brankoviště, Novotný puk vyrazil před sebe, jenže přímo na hůl PETRA KOUKALA, jenž bekhendem vrátil touš pod horní tyč! Asistence: Radek Smoleňák.
    55:25 Petr KOUKAL - 3:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    55:25
    Trenéři Energie rozporují toto rozhodnutí a žádají o trenérskou výzvu pro postavení hráče Lvů v brankovišti Varů a pro kontakt s brankářem.
     
    55:25
    Branka platí! Máme srovnáno na 3:3 a máme tu velké drama!
     
    55:49
    Mazanec spěchá za vlastní bránu, aby pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Perret dostal přihrávku na levý mantinel, ale nedokázal ji dobře zpracovat.
     
    56:05
    Strkanice u prostoru střídaček, kde se oba celky přetlačovaly o puk, lépe z ní vyšly Vary, které míří vpřed.
     
    56:35
    Pěkná kombinace útočného tria Energetiků. Puk dostal na osu hřiště Koblasa, který tísněn pálil jen těsně vedle!
     
    56:52
    Další nahození na svou branku si Filip Novotný pohlídal a následuje komerční pauza a poslední úklid hrací plochy v základní hrací době.
     
    56:58
    Buly před Novotným vyznělo lépe pro Energetiky, kteří vyhodili po pravém hrazení na další icing, takže se hra vrací na původní místo.
     
    57:15
    Další vhazování tentokrát po pravé ruce gólmana Energie vyznělo lépe pro Hradec. Šalda hned po buly pálil z levé strany od modré čáry vysoko nad!
     
    57:29
    Novotný vyjel za svou bránu a rozehrává do rohu pro své beky, ti dlouhým pasem přenesli hru a Energie motá Mountfield v jeho pásmu.
     
    58:05
    Nepříjemně teď Karlovy Vary zatápí před Mazancem, dvě rány od modré čáry však byly sraženy chumlem hráčů před hradeckou svatyní.
     
    58:26
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Západočeši šli za výhrou a po této akci si ji nejspíš odnesou, protože vedou 4:3! Tlak v pásmu Lvů měli nyní obrovský. Nakonec Černoch bekhendem vystřelil z mezikruží, Mazanec betonem vykopl jen k VOJTĚCHU POLÁKOVI, jenž rychle vrátil puk do sítě! Asistence: Jiří Černoch, Martin Kohout.
    58:26 Vojtěch POLÁK - 3:4
    Zdroj: Hokejka TV
     
    58:56
    Ještě minutu a čtyři vteřiny se bude hrát ve třetí třetině. Buly před Mazancem vyznělo lépe pro Lvy, Eklund zatáhl hru ke své kleci a sám jde nyní kupředu, hru ale zastavuje ofsajd.
     
    59:06
    54 sekund před koncem základní hrací doby se vhazuje u útočné modré Lvů. Ti tentokrát nedokázali touš získat a Eklund musí znovu založit akci od své klece.
     
    59:18
    Mazanec spěchá na střídačku, Hradec se natlačil do útočného pásma a hraje se šesti bruslaři v poli!
     
    59:46
    Eklund vystřelil z levého kruhu a Novotný vyjel, aby dal najevo, že si pro střelu jde. Následně ji zkrotil na hrudi. Vary jsou blízko těsné výhře.
     
    59:54
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Lev na buly neuspěl, Vary získaly puk a po pravé straně ho vyhodily ven. TOMÁŠ VONDRÁČEK za ním vystartoval jako raketa a v brankovišti jej sklepl do prázdné klece Lvů – 5:3. Máme rozhodnuto! Asistence: Dominik Graňák.
    59:54 Tomáš VONDRÁČEK - 3:5
    Zdroj: Hokejka TV
     
    Konec zápasu.
     
    Druhý duel osmifinálové série mezi Hradcem a Vary je u konce. Oba celky v něm ukázaly hodně síly a utkání se několikrát překlopilo z jedné strany na druhou. V závěru to však byli Energetici, kteří byli na ledové ploše dominantní, a tak lze jejich vítězství hodnotit jako zasloužené. Na západ Čech se tak pojede za vyrovnaného stavu na utkání – 1:1. O dnešní výhře týmu trenéra Pešouta rozhodla bleskurychlá dorážka Vojtěcha Poláka minutu a půl před koncem základní hrací doby.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Mountfield HK – Aleš Jergl
    HC Energie Karlovy Vary – Václav Skuhravý
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem):

    Mountfield HK – 10 (31)
    HC Energie Karlovy Vary – 12 (34)
     
    Ode mne je to pro dnešek vše. S konstatováním, že nás čekají ještě přinejmenším dva zápasy této vyrovnané osmifinálové série se s vámi loučím a přeji vám pěkný zbytek úterního večera a příjemný zbytek týdne. Někdy brzy se budu opět těšit u dalšího textového přenosu. Z prázdné ČPP Arény se s vámi do té doby loučím, na počtenou. (21:43:41)

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 22. Perret (Jergl), 27. Jergl (TS), 56. Koukal (Smoleňák) – 1. Flek (Gríger), 37. Eminger (V. Polák, Graňák), 42. Skuhravý (Vondráček), 59. V. Polák (Černoch, Kohout), 60. Vondráček (Graňák)


    Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Nedomlel (A), Eklund, Cibulskis, Čáp, F. Pavlík (A), Šalda, Šidlík – Smoleňák (C), Koukal, Dragoun – Jergl, Klíma, Perret – Orsava, Cingel, R. Pavlík – M. Chalupa, Lev, R. Pilař.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Bednář) – Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák (A), M. Rohan, Eminger, Šafář – Flek, Gríger, T. Rachůnek (A) – Koblasa, T. Mikúš, O. Beránek – Kohout, Černoch, V. Polák – Vondráček, Skuhravý (C), Osmík.

    Rozhodčí: Kika, Svoboda – Bryška, Špringl
    Mountfield HK 1 1 K. Vary
    #1 Pondělí 09.03.2020 • 19:00
    Mountfield HK - K. Vary 3:1
    #2 Úterý 10.03.2020 • 19:00
    Mountfield HK - K. Vary 3:5
    thejrc.org