Mimořádná tisková konference ČSLH (kon.) | TK k předávání ocenění pro nejlepšího paralympika (zruš.)
konec
Mimořádná tisková konference ČSLH

Úterý 10.03.2020, 13:25 • Síň slávy českého hokeje (Galerie Harfa) • Tiskové konference
     
    14:05
    Král: "Na ministerstvu vnitra se nyní diskutuje o tom, zda se do 100 lidí započítávají všichni. Pokud dojdou k tomu, že ano, tak v tuhle chvíli končí v případě hokeje všechno." (14:05:40)
     
    13:46
    Urban: "Naším cílem, je turnaj odehrát. Chceme splnit závazky, které máme."
     
    13:45
    Urban ohledně turnaje v Brně: "To je otázka, ke které se musí vyjádřit jednak zúčastněné země. Dále se bavíme i s marketingovým partnerem. Je to v řešení."
     
    13:43
    Král: "Nejsou pouze diváci na stadionech. Tohle je problém celosvětový. Na druhou stranu je mnoho dalších u televizních obrazovek."
     
    13:41
    Král: "Čekali jsme, co bude. Když jsme se tím dnes zabývali, tak máme za to, že tahle varianta je pro nás nejčistší. Odložit případně zrušit kolo by mohlo být pro nás, kluby i partnery nevýhodné. O tom se také budeme bavit s kluby. Je to téma, které se musí prodiskutovat a bavit se o všech dopadech. Jinak by to vypadalo, kdyby vláda rozhodla, že se akce ruší. v Tom případě by nebylo co řešit."
     
    13:39
    Řezníček: "Pouze kopírujeme rozhodnutí vlády. Ohledně 100 vybraných fanoušků, tak to bude v kompetenci klubů, jak si je oni vyberou. Nemyslím si, že by se vyrovnávaly počty domácích a hostů. Tohle je v kompetenci pořadatele."
     
    13:37
    Král na otázku ohledně kompenzace za vstupenky:

    V tuhle chvíli nemám žádnou představu, ale tohle téma se bude řešit také zítra. Osobně nemám teď představu, jak to řešit.
     
    13:36
    Urban: Směrem k MS tak nad věcmi týkající se k šampionátu jako Euro Hockey Challenge a Euro Hockey Tour tak je tady více věcí. Jestli se nebude konat MS, tak zda má cenu pokračovat v přípravě, na druhou stranu musíme plnit určité marketingové povinnosti, takže k tomuhle se nebudu vyjadřovat."
     
    13:33
    Martin Urban ke zrušeným akcím: "Včera se zrušil turnaj kategorie do 16 let ve Finsku. V případě hráčů do 18 let není do teď zrušené MS, takže pokračujeme v normálním programu."
     
    13:32
    Král: "To je vnitřní svět. Pak jsou tady ještě mezinárodní zápasy. První termín je 15. března, kdy vyjde stanovisko IIHF k MS Ve Švýcarsku, které se bude zařizovat ohledně nařízení švýcarské vlády. Mnohem důležitějším datem je ale 15. duben, kdy se definitivně rozhodne, jestli se velké MS bude konat či nikoliv."
     
    13:31
    Král: "Hraje se do 100 diváků. Na klubu záleží, jestli je tam pustí nebo ne."
     
    13:30
    Král: "Osobně budu navrhovat klubům, abychom se ještě sešli po odehrání předkola. Není to vše pouze o věcech sportovních. Hrát tuhle část bez diváků je smutné. Hraje se to pro ně. To je jedna věc, druhá jsou marketingové smlouvy."
     
    13:29
    Král: "Zítra si o tom chceme popovídat s kluby. Možná budou tací, kterým se to nebude zamlouvat. Chceme určitě odehrát předkolo a zarovnat postupovou osmičku."
     
    13:28
    Král: "Osobně jsem to ani nevnímal jinak, že by se do toho počtu nesměly počítat osoby jako hráči, realizační týmy atd."
     
    13:27
    Král: "Normálně se hraje do počtu diváků, který vláda stanovila. Do 100 se nepočítají zaměstnanci, produkce, televize ani akreditovaných novinářů. To jsou všechno lidi, kteří tam plní pracovní povinnosti."
     
    13:26
    Král: "Jako ČSLH jsme přijali opatření, které plně koresponduje nařízením. Veškerá utkání se budou hrát podle původního rozpisu s tím, že počet osob nesmí přesáhnout 100 osob. Na zítřek ve 13 hodin jsme svolali mimořádnou schůzku všech klubů extraigy a od 15 hodin Chance ligy, které hrají play off."
     
    13:25
    Král: "Došlo k tomu, co se dalo očekávat, i když jsem si přáli, aby tomu tak nebylo. Řeknu stručně, že ministerstvo zahraniční zakázalo ode dnešních 18 hodin veškeré společenské akce do odvolání tohoto mimořádného opatření."
     
    13:24
    Jako první si vezme slovo prezident ČSLH Tomáš Král.
     
    Všichni už jsou na místě. Zisková konference právě začíná.
     
    Tisková konference nabírá zpoždění. Čeká se na hlavní aktéry.

    Ondřej Jícha

    thejrc.org