Mostečtí Lvi – Trutnov 8:4 (kon.) | Děčín – Řisuty 5:1 (kon.) | Klatovy – Kobra 1:2 (po pr.)
Havlíčkův Brod – Kopřivnice 0:1 (kon.) | SHK Hodonín – Val. Meziříčí 0:3 (kon.) | Příbram – David Servis 7:0 (kon.)
po prodl.
HC Klatovy
1:2 (0:1, 1:0, 0:0 - 0:1) Stav série: 2:1
HC Kobra Praha
Středa 11.03.2020, 18:00 • Zimní stadion Klatovy • Play-off 2. ligy, skupina Střed • Předkolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím vás u klíčového třetího klání předkola play-off 2. ligy, skupiny střed. Domácí SHC Klatovy mají před sebou mečbol, předchozí dva zápasy dokázaly vyhrát. To hostující HC Kobra Praha nezažívá sezonu dle svých představ, což podtrhuje i současný průběh play-off z jejího pohledu. Navíc nad ní visí Damoklův meč a již nebezpečně se houpe. Pokud Braničtí i v tomto utkání zaváhají, sezona pro ně končí.
     
    V základní části táhl bodově Klatovy zejména Josef Hasman. Teprve devatenáctiletý útočník si ve 36 odehraných zápasech připsal 52 bodů. Svým výkonem si také získal osmizápasové angažmá v prvoligovém Ústí nad Labem. V play-off je prozatím bodovým lídrem Štěpán Hanzlík s pěti body.
     
    To Kobra má ve svých řadách lídra bodování středové skupiny 2. ligy Kamila Bříšku s jeho 89 kanadskými body z 42 zápasů. Za to v play-off mají Braničtí prozatím jen tři střelce s jediným gólem, Michala Bártu, Tomáše Mrkvičku a Milana Davídka. Další čtyři hráči mají po jedné gólové nahrávce. Nikdo další se v play-off bodově neprosadil.
     
    Předchozí vzájemné zápasy série play-off

    7. 3., PK 1: SHC Klatovy – HC Kobra Praha 4:2
    Branky a nahrávky:
    10. Procházka (Uhlík, Hanzlík), 13. Roubal (Matiášek, Houfek), 24. Roubal (Hasman, Hanzlík), 56. Roubal (Hanzlík, Houfek) – 48. Bárta (Pelant), 50. Davídek (Bárta, Novák).

    9. 3., PK 2: HC Kobra Praha – SHC Klatovy 1:5
    Branky a nahrávky:
    19. Mrkvička (Tondr, Bříška) – 10. Hanzlík (Šiller), 20. Krliš (Leština, Uhlík), 24. Krliš (Procházka, Walter), 29. Hanzlík (Hasman, Roubal), 56. Walter (Hasman, Krliš).
     
    Kvůli vládnímu opatření ohledně Coronaviru se toto utkání odehraje na klatovském zimním stadionu bez přístupu diváků.
     
    Úvodní sestavy:

    SHC Klatovy: Kolář (Kuchař) – Slavík (C), Leština, Šiller, Lokajíček, Houfek, Sysel, Walter (A) – Hanzlík, Uhlík, Roubal (A), Mužík, Matiášek, Vávra, Krliš, Kolda, Hasman, Hajšman, Procházka, Reitspies.

    HC Kobra Praha: Sochůrek (Wolf) – Šteiner (A), Knesl, Pelant, Popela, Mrkvička, Šefl – Šťastný, Tondr, Hlinka, Petrov, Davídek, Heldák, Novák, Bříška (A), Smejkal, Bárta, Mucha, Antončík (C).

    Rozhodčí: Velčovský – Žídek, Baxa.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    První buly vyhráli hokejisté Klatov. Ti se s nim vydali směrem k Sochůrkově brance, ten ale hokejkou puk zastavil a rozehrál.
     
    00:46
    Ve střehu tak musí být Kristián Kolář. Pražanům se daří proti němu podnikat výpady a také zakončovat. Zákroky to pro gólmana Klatov ale nejsou nijak náročné.
     
    01:55
    Po chvilkovém boji Kobry před brankou se dostali k puku Klatovští. A ihned započali misi, jejíž výsledkem byl boj o puk podél mantinelu. I ten vyšel lépe domácímu týmu a z pohledu Kobry musel celou situaci hasit Sochůrek.
     
    02:45
    Hned po neúspěšně zakončené akci Kobry po obratu kolem brankoviště vyhodili domácí puk před všechny čáry na opačný konec kluziště. Lukáš Sochůrek ale puk zastavil, čímž nedošlo k icingu.
     
    03:34
    Braničtí se snaží rozehrát od své branky. Obrana Klatov je ale na toto příliš důsledná a neuvolní hostům sebemenší volný prostor.
     
    04:43
    Od modré prověřil Koláře Aleš Knesl. Klatovský strážce svatyně ale pouze vytáhl betony a nimi puk odrazil.
     
    05:21
    Na opačnou stranu se pokusil o rozjetí Matěj Kolda. Hráči Kobry ho ovšem zastavili již na hranici útočného pásma.
     
    06:10
    Jsou to Klatovští, kterým se daří celkem precizně kombinovat v útočném pásmu. Pro Lukáše Sochůrka to znamená nutnost být ve střehu, byť k samotnému vystřelení domácí prostor nenachází.
     
    07:23
    To byla velká šance Klatov po individuální Uhlíkově akci! Bekhendem po nájezdu kolem brankoviště zakončil Jakub Procházka, avšak Sochůrek kotouč vykryl. To ale neznamená, že by byl zcela ušetřen od tlaku, který na jeho branku míří.
     
    08:41
    Milan Davídek prohrál souboj s Matiáškem. Přesto se Braničtí k puku dostali a napodruhé již Davídek Koláře prověřil. Neúspěšně.
     
    09:32
    Akci Kobry zakončil Michal Bárta. Tedy spíše nahodil puk do volného prostoru. Klatovy tedy mohou rozehrát. Ovšem ještě v útočném pásmu si hosté převzali puk zpět a Kolář musel likvidovat další střelu.
     
    10:14
    Po delším kobřím náporu na Koláře dokázali domácí vyhodit puk do bezpečí. Nic jim to ale nebylo platné, neboť Kobra si rychle vzala kotouč zpět do své moci a znovu obsadila pozice v útočném pásmu.
     
    11:02
    Bekhendem prověřil Koláře Denis Heldák z mezikruží! Klatovský gólman měl ale štěstí, že puk proletěl těsně vedle pravé tyče jeho branky.
     
    11:58
    O vybruslení ven ze třetiny se pokusil Štěpán Hanzlík. A z vlastního obranného pásma se dostal, dál už nikoliv. Ve středním pásmu o kotouč v souboji přišel. Díky tomu Kobra opětovně otočila hru.
     
    12:56
    Klatovy se až nebezpečně přibližují k brance Sochůrka. Nic zásadního z toho ale ani v tento moment nemůžou vytěžit.
     
    13:34
    Nebezpečný tlak a následné zakončení Kobry dokázal Kolář zlikvidovat, načež se domácí chopili obratové protiakce.
     
    14:16
    Kobra právě vstřelila branku!
    Braničtí se dostávají do vedení! TOMÁŠ ŠŤASTNÝ na modré převzal kotouč, přiklepnutý přes klatovského protihráče od Mrkvičky a křižmo vystřelil střemhlav na branku. Tvrdě také gólmana Klatov překonal. Asistence: Tomáš Mrkvička.
     
    16:26
    Vyloučení v týmu SHC Klatovy (Jakub Slavík – 2 min., vysoká hůl).
     
    16:34
    Po buly se jako první dostal k puku Jan Walter, který jej rychle vyhodil podél mantinelu.
     
    16:45
    Hosté ale kotouč včas zachytili a nic jim nebránilo k obratu. Kristián Kolář má tedy celkem dost práce se smrští střel.
     
    17:02
    Hosté musí rozehrát od vlastní branky. Pozice v útočném pásmu se jim ovšem obsadit podařilo a díky tomu mohou kombinovat po jeho obvodu.
     
    18:11
    Snažení Kobry o kombinaci pokračuje. Co už ale Branickým nevychází, to je střelba na samotnou branku.
     
    18:26
    Domácí v plném počtu.
     
    18:50
    V poslední minutě hry se pokusil o výjezd David Roubal. Jeho ovšem Pražané ještě ve středním pásmu zblokovali. Vyhráno ale neměli, útok Klatov neustává.
     
    19:34
    Po nějaké době se Kobra dostala k puku a rozehrála od vlastní branky. Z nájezdu podél levého mantinelu pak vzešla další střela na Koláře.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První perioda přinesla více ze hry pro hráče hostujícího celku, kteří i díky tomu vedou o jediný gól. Domácí se sice také k určitému množství zákroků dostali, leč Sochůrek s nimi příliš práce neměl.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:34
    Kobře se povedlo rychle vyjet proti klatovské brance. Na to domácí reagovali rychlým icingem.
     
    20:46
    Kamil Bříška se prosmýkl přes několik hráčů v klatovských barvách a z mezikruží přes zakrytý výhled vypálil naprosto přesně na branku. Od inkasování však domácí zachránila tyč Kolářovy svatyně.
     
    22:08
    Poté jsou ovšem o něco aktivnější hráči domácího týmu. Těm se daří souhra v trochu vyšší rychlosti. Kobra se ubránila vyhozením puku na zakázané uvolnění.
     
    23:02
    Kamil Hajšman se pokusil přelstít Sochůrka vypálením přes jednoho beka Kobry. Díky zakrytému výhledu ale pálil těsně vedle levé tyče branky hostí.
     
    23:31
    Tlak Klatov ovšem neustává. Kobra zatím úspěšně odolává.
     
    24:04
    Rozehrávka Branických nenašla ideálního adresáta. Puku se chopili domácí, navíc až u vlastní branky. Tam ale hráči Kobry vyjeli napadat a delší čas drželi Klatovské v šachu.
     
    24:47
    Až nakonec domácí úspěšně vybruslili. Lukáš Sochůrek musel zasahovat, byl ale úspěšný.
     
    25:16
    Po vhazování prověřil ranou od modré Koláře Tomáš Šťastný. Klatovský gólman ovšem po puku pouze natáhl lapačku, do které mu také zapadl.
     
    26:02
    Navíc následně domácí zahájili protiakci. Zakončení Václava Krliše z těsné blízkosti Sochůrek pokryl přidržením kotouče u ledu.
     
    27:13
    Obrovská šance Matěje Koldy, jehož obránci Kobry nedokázali zastavit. A to ani podrážením. Klatovský forvard vypálil z hranice brankoviště, avšak nastřelil jen tyč klece Lukáše Sochůrka.
     
    28:05
    Jsou to ovšem hráči Kobry, kteří jsou v posledních chvílích před brankou aktivnější. Proto Klatovy vyhodily puk na zakázané uvolnění a ani rozjetý David Roubal jej již nedostihl.
     
    28:35
    Další střelu na Sochůrka zkusil Vít Reitspies. Z pravé hranice brankoviště ale na gólmana hostů vyzrát nedokázal.
     
    29:18
    Tuhý boj o puk v rohu kluziště zvládli lépe domácí. Po otočce navíc dokázali zakončit. Znovu ovšem na Sochůrka nevyzráli.
     
    29:24
    Vzápětí vypálili Klatovští na branku podruhé. I v tomto případě byl ale gólman Kobry úspěšný a jeho spoluhráči vyhodili puk na icing.
     
    29:27
    Dělovka Ondřeje Leštiny se pouze odrazila o mantinel za zády Sochůrka. Puk ale nepříjemně zaduněl. Následuje další zakázané uvolnění Kobry.
     
    29:31
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Kamil Bříška – 2 min., sekání).
     
    30:56
    Klatovy právě vstřelily branku!
    Domácí využívají svou první přesilovku v utkání a vracejí se zpátky do hry! Rychlou souhru po přihrávce zpoza branky tečoval KAMIL HAJŠMAN, proti tomu neměl Sochůrek sebemenší šanci. Asistence: Jan Matiášek.
     
    30:56
    Hosté v plném počtu.
     
    31:07
    Branické ale gól viditelně nabudil. Což je vidět v jejich předbrankové aktivitě a následně i střele Dominika Šteinera. Kolář ale puk měl celou dobu na dohled a také jej zastavil.
     
    33:08
    Načež se ale chopili režie hry zpět hráči domácího týmu. Zahájili tak napadání branky Lukáše Sochůrka, čemuž ovšem hosté statečně odolávají.
     
    34:02
    Na útočné hře Klatov se nic nemění. Domácí stále celkem rychle kombinují na dostřel branky Kobry. Problémem jim ale pořád je zakončení.
     
    35:04
    Zorientovat se před střelbou. To se jistě neslo hlavou Václavu Krlišovi. Jeden z bránících hráčů Kobry ho ale efektně obstoupil a neumožnil mu pokračovat v útočné příležitosti.
     
    35:44
    Tvrdá obranná hra Kobry s přibývajícím časem narůstá. Přináší ale ovoce, Klatovy se nemohou dostat ke střele, která by nějak zásadněji ohrozila Lukáše Sochůrka.
     
    36:33
    Po nějaké době také byli domácí nuceni uchýlit se do vlastní obranné oblasti a odsud započali rozehrávku. Ta se ovšem zvrtla v zakázané uvolnění.
     
    37:13
    Klatovští napadají branku celkem blízko před Sochůrkem. Ten má ale celou situaci prozatím víceméně pod kontrolou.
     
    37:26
    A naopak hráči Kobry se vydali na vlastní útočný výjezd, po němž následovalo zakázané uvolnění Klatov.
     
    38:33
    S přibývajícími minutami to je Kobra, která převzala otěže hry. Kristián Kolář musel po delší době čelit palbě na svou osobu, vypořádal se s tím ale úspěšně.,
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina přinesla oboustranně celkem bojovný hokej s řadou příležitostí. Úspěšnější ale byly domácí Klatovy, které se jediným gólem této periody dostaly zpět do hry a před závěrečnou třetinu jsou tak šance na obou stranách otevřené.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Počátek závěrečné periody přinesl rychlý nájezd Klatov. Sochůrek jej ale ubránil a hosté se vydali do protiakce.
     
    40:32
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Tomáš Mrkvička – 2 min., podrážení).
     
    45:00
    Vyloučení v týmu SHC Klatovy (Martin Lokajíček – 2 min., podrážení).
     
    47:44
    Vyloučení v týmu SHC Klatovy (Josef Hasman – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    48:43
    V aktivnější hře pokračují Braničtí. Samotné zakončení jim ovšem dělá přes klatovskou obranu celkem velké problémy.
     
    54:10
    Vyloučení v týmu HC Kobra Praha (Denis Heldák – 2 min., sekání).
     
    55:10
    Braničtí se drží u kotouče ve vlastní třetině. Odsud se marně snaží o rozehrávku, nemůžou se totiž probít přes modrou.
     
    58:23
    Vyloučení v týmu SHC Klatovy (Josef Hasman – 2 min., hákování). Trest odpyká Kamil Hajšman.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Třetí třetina tohoto vypjatého utkání gól nepřinesla. Proto o něm rozhodne prodloužení a následné samostatné nájezdy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    63:11
    Vyloučení v týmu SHC Klatovy (Jakub Slavík – 2 min., faul loktem).
     
    65:03
    Kobra právě vstřelila branku!
    V polovině prodloužení je rozhodnuto! Kobra sehrála povedenou kombinační akci a hrdinou pro Branické se stává LUKÁŠ TONDR, který ukončuje dnešní utkání a zachránil Kobru od konce v play-off. Asistence: Michal Bárta a Kamil Bříška.
     
    Konec zápasu.
     
    Do posledního dechu vypjaté utkání, tak by se dal charakterizovat boj v předkole play-off 2. ligy. Úspěšnější z něj odchází pražská Kobra, která odvrátila svou smrt a ideálně v pátek se může na svém ledě pokusit zabojovat o vyrovnání v sérii. Stále ale platí, že Klatovy mají mečbol a mohou postoupit do čtvrtfinále.
     
    Ode mne je to pro dnešek vše. Pokračování série by mělo být na stadionu v pražském Braníku již tento pátek, nicméně zítra zasedá výkonný výbor Českého hokeje, který může utkání odložit. Držme si tedy palce, ať Koronavirus tuto sérii nezastaví. (20:30:26)

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 31. Hajšman (Matiášek) – 15. Šťastný (Mrkvička), 66. Tondr (Bárta, Bříška)


    HC Klatovy: Kolář (Kuchař) – Slavík (C), Leština, Šiller, Lokajíček, Houfek, Sysel, Walter (A) – Hanzlík, Uhlík, Roubal (A), Mužík, Matiášek, Vávra, Krliš, Kolda, Hasman, Hajšman, Procházka, Reitspies.
    HC Kobra Praha: Sochůrek (Wolf) – Šteiner (A), Knesl, Pelant, Popela, Mrkvička, Šefl – Šťastný, Tondr, Hlinka, Petrov, Davídek, Heldák, Novák, Bříška (A), Smejkal, Bárta, Mucha, Antončík (C).

    Rozhodčí: Velčovský – Žídek, Baxa
    Klatovy 2 1 Kobra
    #1 Sobota 07.03.2020 • 17:30
    Klatovy - Kobra 4:2
    #2 Pondělí 09.03.2020 • 18:00
    Kobra - Klatovy 1:5
    #3 Středa 11.03.2020 • 18:00
    Klatovy - Kobra 1:2 po prodl.
    #4 Pátek 13.03.2020 • 18:00
    Kobra - Klatovy
    bahis siteleri