Sparta – Real Madrid 2:3 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
2:3 (1:2)
Real Madrid
Středa 25.03.2020, 14:00 • Generali Česká pojišťovna Arena, Praha - Bubeneč • Liga mistrů 2001/2002 • Osmifinále
     
    Pražský celek se za svůj výkon rozhodně stydět nemusí, naopak nadcházejícího vítěze Ligy mistrů pořádně potrápil. Možná více, než se před zápasem očekávalo. (15:26:30)
     
    Je konec! Sparta Praha v dnešním duelu předvedla velice bojovný výkon, který nakonec na bodový zisk nestačil. Pražané měli během druhého poločasu o něco více ze hry, navíc se zhruba dvacet minut před koncem zápasu dočkali vyrovnávací branky. Nerozhodný výsledek ani podruhé dlouho nevydržel, Real Madrid se totiž díky Morientesovi dostal potřetí v tomto duelu do vedení, což vydrželo až do poslední vteřiny. Sparta se v závěru zápasu povedlo dostat svého soupeře pod značný tlak, avšak ten vyrovnávací branku nepřinesl. Bílý balet tak z tohoto zápasu vyválčil všechny tři body, naopak Sparta žádný.
     
    Střely na branku: 7:9. Střely mimo: 7:2. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 13:14.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. Flachbart nezamířil přesně.
     
    90+2
    Flachbart mohl být hrdinou tohoto zápasu! Casillasovi totiž vypadl míč z náruče, k němu se dostal Hübschmann, po jehož nahrávce pálil vedle branky již zmiňovaný Flachbart.
     
    90+1
    Zelenka byl zcela evidentně zastaven nedovoleným zákrokem, který si dost možná zasloužil žlutou kartu. Sparta má k dispozici jednu z posledních standardních situací.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Luís Figo, přichází José María Gutierrez.
     
    88
    Po standardní situaci musel ven z branky Casillas, kterému se povedlo předskočit Jarošíka. Následoval další odkop do zámezí, Labant ihned provedl autové vhazování.
     
    87
    Real se v závěru druhého poločasu nikam zbytečně netlačí, naopak díky přesné kombinaci sbírá cenné vteřinky. To se v tomto případě nepovedlo, Pavón totiž fauloval Sionka.
     
    86
    Bílému baletu se ani tentokráte nepovedlo delší dobu držet míč na svých kopačkách. Moc dobře to ale neudělal ani Flachbart, který dalším pasem nenašel Kincla.
     
    85
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Fernando Morientes, přichází Steve McManaman.
     
    84
    Ten nakonec přinesl nenápadnou střelu v podání střídajícího Papouška, který ovšem mířil přímo do rukavic brankáře Casillase.
     
    84
    Osmý rohový kop rozehrál Labant, který ho stáčel směrem k hranici malého vápna. Ani tentokráte se žádný ze spoluhráčů nedokázal prosadit, Real je však stále pod tlakem.
     
    83
    Důležitý obranný zákrok předvedl Pavón, který se dostal přes Kincla. V opačném případě mohlo být pro Casillasovu branku zle, domácí si přesto vybojovali rohový kop.
     
    82
    Kincl to na pravé straně zkoušel vzít sám na sebe, jenomže přes Carlose se nakonec daleko nedostal. To nemuselo vadit, Sparta Praha si totiž vybojovala autové vhazování.
     
    81
    I na konci dalšího útočného výpadu byl Jarošík, který se uvnitř pokutového území dokázal vyšplhat na vysoký centr, po kterém hlavou zakončoval několik metrů vedle.
     
    80
    Poprvé se do akce svého celku zapojil také Papoušek, který ovšem nenahrál zrovna nejpřesněji. Poté to z dálky zkoušel Jarošík, jenž trefil protihráče před sebou.

    David Suchý

    Branky: 30. Michalík, 72. Sionko – 20. Zidane, 36. Morientes, 74. Morientes


    Střely na branku: 7:9. Střely mimo: 7:2. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 13:14.
    AC Sparta Praha: Čech – Flachbart, Novotný (C), Hübschmann, Labant – Sionko, Hašek, Jarošík, Michalík – Kincl, Hartig
    Náhradníci: Špit – Abanda, Mynář, Zelenka, Holub, Papoušek, Slončík

    Real Madrid: Casillas – Salgado, Hierro (C), Pavón, Carlos – Figo, Makélélé, Helguera, Zidane – Raúl, Morientes
    Náhradníci: César – Geremi, McManaman, Celades, Solari, Gutierrez, Munitis

    Rozhodčí: Braschi – Pisacreta, Stevanato (všichni Itálie)

    Diváci: 19 156
    ocianews.com