Sparta – Real Madrid 2:3 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
2:3 (1:2)
Real Madrid
Středa 25.03.2020, 14:00 • Generali Česká pojišťovna Arena, Praha - Bubeneč • Liga mistrů 2001/2002 • Osmifinále
     
    Pražský celek se za svůj výkon rozhodně stydět nemusí, naopak nadcházejícího vítěze Ligy mistrů pořádně potrápil. Možná více, než se před zápasem očekávalo. (15:26:30)
     
    Je konec! Sparta Praha v dnešním duelu předvedla velice bojovný výkon, který nakonec na bodový zisk nestačil. Pražané měli během druhého poločasu o něco více ze hry, navíc se zhruba dvacet minut před koncem zápasu dočkali vyrovnávací branky. Nerozhodný výsledek ani podruhé dlouho nevydržel, Real Madrid se totiž díky Morientesovi dostal potřetí v tomto duelu do vedení, což vydrželo až do poslední vteřiny. Sparta se v závěru zápasu povedlo dostat svého soupeře pod značný tlak, avšak ten vyrovnávací branku nepřinesl. Bílý balet tak z tohoto zápasu vyválčil všechny tři body, naopak Sparta žádný.
     
    Střely na branku: 7:9. Střely mimo: 7:2. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 13:14.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. Flachbart nezamířil přesně.
     
    90+2
    Flachbart mohl být hrdinou tohoto zápasu! Casillasovi totiž vypadl míč z náruče, k němu se dostal Hübschmann, po jehož nahrávce pálil vedle branky již zmiňovaný Flachbart.
     
    90+1
    Zelenka byl zcela evidentně zastaven nedovoleným zákrokem, který si dost možná zasloužil žlutou kartu. Sparta má k dispozici jednu z posledních standardních situací.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Luís Figo, přichází José María Gutierrez.
     
    88
    Po standardní situaci musel ven z branky Casillas, kterému se povedlo předskočit Jarošíka. Následoval další odkop do zámezí, Labant ihned provedl autové vhazování.
     
    87
    Real se v závěru druhého poločasu nikam zbytečně netlačí, naopak díky přesné kombinaci sbírá cenné vteřinky. To se v tomto případě nepovedlo, Pavón totiž fauloval Sionka.
     
    86
    Bílému baletu se ani tentokráte nepovedlo delší dobu držet míč na svých kopačkách. Moc dobře to ale neudělal ani Flachbart, který dalším pasem nenašel Kincla.
     
    85
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Fernando Morientes, přichází Steve McManaman.
     
    84
    Ten nakonec přinesl nenápadnou střelu v podání střídajícího Papouška, který ovšem mířil přímo do rukavic brankáře Casillase.
     
    84
    Osmý rohový kop rozehrál Labant, který ho stáčel směrem k hranici malého vápna. Ani tentokráte se žádný ze spoluhráčů nedokázal prosadit, Real je však stále pod tlakem.
     
    83
    Důležitý obranný zákrok předvedl Pavón, který se dostal přes Kincla. V opačném případě mohlo být pro Casillasovu branku zle, domácí si přesto vybojovali rohový kop.
     
    82
    Kincl to na pravé straně zkoušel vzít sám na sebe, jenomže přes Carlose se nakonec daleko nedostal. To nemuselo vadit, Sparta Praha si totiž vybojovala autové vhazování.
     
    81
    I na konci dalšího útočného výpadu byl Jarošík, který se uvnitř pokutového území dokázal vyšplhat na vysoký centr, po kterém hlavou zakončoval několik metrů vedle.
     
    80
    Poprvé se do akce svého celku zapojil také Papoušek, který ovšem nenahrál zrovna nejpřesněji. Poté to z dálky zkoušel Jarošík, jenž trefil protihráče před sebou.
     
    79
    Casillas opět mohl odkopávat od své branky, ani v tomto případě se mu nepovedlo najít nikoho ze svých spoluhráčů, naopak ve vzdušném prostoru kraloval Hübschmann.
     
    78
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Lukáš Hartig, přichází Petr Papoušek.
     
    77
    Velice přesné přenesení hry předvedl Makélélé, který si všiml naprosto volného Morientese. Jeho nahrávka směřovala na Figa, jenž se ovšem nedostal skrze Flachbarta.
     
    76
    Obrannou povinnost si dokázal splnit Labant, který před dotírajícím protihráčem rozehrál směrem na obranného kolegu Novotného, jenž vybojoval autové vhazování.
     
    75
    Sparta se ihned po třetí inkasované brance pustila do útočení. Flachbart to zkoušel dalekonosnou kolmicí směrem na Hartiga, ten byl ovšem přichycen v ofsajdové pasti.
    74. MORIENTES - 2:3
     
    74
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Ani v tomto případě to netrvalo dlouho, španělský celek se potřetí v tomto duelu dostává do vedení! Celkem nenápadná akce vedená po levém křídle nabídla senzační práci v podání ROBERTA CARLOSE, který se manévrem zbavil protihráče, načež se sám dostal k přízemní střele. Na tu brankář Čech dokázal reagovat, na dorážku v podání FERNANDA MORIENTESE byl už krátký.
     
    73
    Zhruba dvacet minut před koncem je výsledek opět nerozhodný, což by snad nějakou tu dobu mohlo vydržet. Španělský celek se ale ihned usadil na útočné polovině.
    72. SIONKO - 2:2
     
    72
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí opět přidali na aktivitě, což jim přináší vyrovnávací trefu! Na řadu přišlo autové vhazování, které putovalo daleko do pokutového území. Opět došlo k hrubici jednoho z obránců španělského celku, ten totiž odehrál míč přímo na nohu LIBORA SIONKA, jehož rána pravou nohou skončila za Casillasem. Do dráhy letu míče ještě vložil ránu z jeden z hráčů, jednalo se tedy o hodně šťastnou trefu!
     
    71
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Martin Hašek, přichází Radek Slončík.
     
    70
    Casillas měl těžkou práci! Flachbart to totiž zkoušel z dobrých pětadvaceti metrů od branky, jeho důraznou střelu však Casillas dokázal vyrazit na roh. Právě po rohovém kopu přišla další šance Sparty, další dalekonosná rána skončila na španělském brankáři.
    70. Makélélé mířil kousek nad břevno.
     
    70
    Zidane přesunul míč do lepší pozice na Makélélého, který to měl na pravou nohu. Jeho zakončení nakonec proletělo kousek nad branku, Čech si na míč nakonec nesáhl.
     
    69
    Jarošík reklamoval faul, jenomže sudí nechal pokračovat. Výtečným způsobem to ale provedl Flachbart, který riskantním skluzem za sebe nepustil aktivně hrajícího Figa.
     
    68
    Zidane dokázal oklamat Flachbarta, kterého následně dokázal zastoupit vracející se Hašek, jenž dopravil míč na rohový kop. Real Madrid ho rozehrál přesně, Figo do zakroutil přímo k Čechovi.
     
    67
    Hodně prostoru měl kolem sebe aktivně hrající Zelenka, kterému se ani v tomto případě nepovedlo vypálit přesně. Pravačka směřovala vedle, Casillas se za míčem pouze ohlédl.
     
    66
    Už to vypadalo, že Salgado neudrží míč na hrací ploše, avšak se stal přesný opak. Naopak došlo k bleskovému roztažení hry, Raúlova nahrávka ovšem našla pouze Jarošíka.
     
    65
    Diváci se dožadovali odpískání hraní rukou v hostující šestnáctce, italský sudí nechal pokračovat ve hře. Bílý balet se tak dostal do protiútoku, Hübschmann však velice dobře vytlačil Figa.
     
    64
    Je za námi něco málo přes hodinu hry, druhý poločas tak trochu navazuje na ten první. Tentokráte však sledujeme hodně střeleckých pokusů, které ale nejsou nejpřesnější.
     
    63
    Přímý na volej to měl Zelenka, kterému se pravačkou nepovedlo zamířit vůbec přesně. Jeho rána vyletěla vysoko do hlediště, Casillas se ani tentokráte vůbec nezapotil.
     
    62
    Dnešní utkání sleduje 19 156 diváků.
     
    61
    Zelenka navíc rozehrál rohový kop z levé strany, prostřednictvím kterého dokázal najít naskakujícího Kincla, jehož pokus byl dost nepřesný. Casillas tak bude moci vykopávat.
     
    60
    Střídající Zelenka nejprve přišel v souboji s Makélélém o míč, posléze ho čistým způsobem vybojoval zpět, což vedlo k nebezpečnému centru v podání Jarošíka.
     
    59
    Casillas měl na odkop od své branky hodně času, na opačné straně kraloval ve vzdušném prostoru kapitán Novotný, který hlavou nahrál přímo na nohu Helguery.
     
    58
    Pražané měli k dispozici přímý kop z velice dobré vzdálenosti od branky. Nakonec jsme sledovali přímý střelecký pokus, Labantovo zakončení však bylo slaboučké.
     
    57
    Šikovně to provedl již zmiňovaný Figo, který si potáhl míč na pravou nohu, jenomže ani dalším centrem nedokázal najít Morientse. Padající předmět schoval do rukavic Čech.
     
    56
    Hra se opět rychle přesunula na druhou stranu, což vedlo k vybojovanému rohovému kopu. Labant ho rozehrál po zemi, následný centr si ovšem dokázal najít Morientes.
     
    55
    Je pískáno ve prospěch španělského celku, na zemi se totiž zjevil Figo. Bílý balet tak po delší době zahrával standardní situaci, Figo ovšem našel prvního protihráče.
     
    54
    U postranní lajny si patřičně důrazně počínal Sionko, kterému se povedlo přetlačit Carlose. Následně se k míči dostal Jarošík, který ovšem nedokázal najít Flachbarta.
     
    53
    Zidane si seběhl na levé křídlo, odkud cpal míč směrem do malého vápna. Tam číhal jeho kolega Morientes, který v tísni zakončil přímo do rukavic připraveného Čecha.
     
    52
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Rastislav Michalík, přichází Lukáš Zelenka.
     
    52
    Vracející se Zidane byl v souboji proti Sionkovi příliš pozdě, což vedlo k nedovolenému zákroku. Standardní situace nakonec nepřinesla nic nebezpečného.
     
    51
    Na jistotu se rozhodl zakročit Hartig, který před dotírajícím protihráčem odpálil míč vysoko do hlediště. To znamená, že se autového vhazování zanedlouho ujme Carlos.
     
    50
    Jarošíkova finální nahrávka nebyla vůbec přesná, kousek za středovým kruhem jí dokázal přečíst Helguera, který si dal s následnou rozehrávkou hodně záležet.
     
    49
    Na řadu přišlo další autové vhazování, tentokráte pro domácí. Flachbart to rovněž zkoušel dlouhým hodem, který si ovšem ve vzduchu dokázal najít pozorný obránce Hierro.
     
    48
    Po dlouhém autovém vhazování došlo k ohrožení domácí branky. Morientes akci vyšperkoval nahrávkou na vedle stojícího Raúla, s jehož přízemním zakončením si Čech poradil.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hráči Realu Madrid, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl celkem vyrovnanou podívanou. Na první vyloženou šanci jsme čekali zhruba dvacet minut, Real Madrid jí dokázal využít, díky čemuž se dostal do vedení. Pražané však přidali na aktivitě, po třetině hry jsme navíc sledovali vyrovnávací branku v podání Michalíka. Nerozhodný výsledek však dlouho nevydržel, Real se totiž dostal zpět do vedení, což vydrželo až do konce prvního poločasu. Sparta se soupeře rozhodně nezalekla, naopak s ním hraje celkem vyrovnanou partii.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Hodně naivně to zkoušel Kincl, kterému nevyšel manévr kolem Makélého. Míč navíc směřoval ven z hrací plochy, autového vhazování se následně ujal zadák Salgado.
     
    42
    Jako první se k míči dostal Carlos, který ho navíc se štěstím odpálil na nohu Morientese. Rychlý přechod však dokázal přečíst Labant, který čistě zastavil aktivního Figa.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    40
    Pražané však čistým způsobem ukořistili míč zpět, což vedlo k obsazení útočné poloviny. Celkem nešťastně to ale provedl Hartig, který se s balónem dostal za postranní lajnu.
     
    39
    Casillas s rozehrávkou od své branky pochopitelně nikam nespěchal, také v tomto případě zvolil rozehrávku po zemi, po které sledujeme trpělivou kombinaci Realu Madrid.
     
    38
    I tentokráte se k rozehrávce postavil obránce Labant, který ho posílal směrem ke vzdálenější tyči. Tam si nabíhal Jarošík, avšak vzdušná nabídka vyletěla zpět do zámezí.
     
    37
    Nerozhodný výsledek tak moc dlouho nevydržel, domácí tak budou muset opět zabrat. Po rozehrávce se navíc k centru dostal Sionko, který pro svůj celek vybojoval roh.
    36. MORIENTES - 1:2
     
    36
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Jenomže španělský celek se celkem rychle dostává zpět do vedení! Hosté se bleskovým způsobem dostali na útočnou polovinu, kde si Salgado dokázal narazit s Raúlem, což bylo klíčové. Pravý obránce Realu Madrid přitom dokázal přihrávkou pod sebe najít FERNANDA MORIENTESE, který bez větších problémů překonal brankáře Čecha.
     
    35
    Carlos se po levém křídle protáhl až k nebezpečnému centru, po kterém došlo k závaru, který musel řešit brankář Čech. Sparta Praha se v těchto momentech dostává pod tlak.
     
    34
    Bílý balet se poměrně dlouhou dobu nedostal k ohrožení domácí branky, v tomto případě byl však za cenu faul zastaven Carlos, kterému vystavil stopku důrazně hrající Hašek.
     
    33
    Na opačné straně se Carlos málem dostal přes protihráče, nakonec se jednalo o nedovolený zákrok brazilského obránce. O rozehrávku volného kopu se postará brankář Čech.
     
    32
    Po rozehrávce se směrem dopředu opět natlačila Sparta, přičemž moc nechybělo k tomu, aby se za obranu dostal Hartig. Na poslední chvíli ale zakročil Pavón.
    30. MICHALÍK - 1:1
     
    30
    Sparta právě vstřelila branku!
    Pražané se díky zvýšené aktivitě radují z vyrovnávací branky, rázem to bude opět hodně zajímavé! Do šestnáctky španělského celku přiletěl další centr, který se Hierrovi nepovedlo odkopnout zrovna nejlépe. Poté došlo k další chybě, po které se k míči dostal Sionko, jehož centr putoval přesně na nohu RASTISLAVA MICHALÍKA, který zamířil mimo dosah Casillase.
     
    29
    Labant si vzal pro změnu na starost provedení autového vhazování, po kterém se jeho celek nedokázal udržet na míči, avšak stejně tak se nedařilo ani Makélélému.
     
    28
    Sionko nepřesně nahrával směrem na útočnou polovinu, kde se k míči dostal Hierro. Jeho nahrávka měla u postranní lajny najít Morientese, jenž balón neudržel na hřišti.
     
    27
    Casillas tak na svůj první zákrok stále čeká, v tomto případě mohl odkopávat od své branky, přičemž kulatý nesmysl poslal přesně na hlavu naskakujícího Jarošíka.
     
    26
    Na pořadu dne byl vůbec první rohový kop tohoto zápasu, vybojovala si ho Sparta. Z pravé strany ho rozehrál Labant, kterému se sice povedlo najít hlavu Jarošíka, avšak jeho zakončení nebylo přesné.
    25. Morientes trefil pouze brankovou konstrukci.
     
    25
    Tak tady moc nescházelo! Bílý balet rozjel naprosto ukázkovou akci středem hrací plochy, Zidane navíc vysunul do vyložené šance Morientes, který levačkou trefil brankovou konstrukci.
     
    24
    Ven z branky musel Čech, který rychle rozehrál na naběhnuvšího spoluhráče. Dalekonosný pas navíc směřoval na Kincla, který prodlužoval mimo dosah Hartiga.
     
    23
    Hübschman chtěl vyvézt míč přes Makélélého, jenomže druhý jmenovaný hráč ho nakonec fauloval. Byla z toho standardní situace pro Spartu, Flachbartova rozehrávka našla pouze Hierra.
     
    22
    Příliš agresivně šel do souboje o míč Hartig, který nakonec fauloval aktivně hrajícího Figa. Italský sudí celou situaci uviděl, španělský celek navíc rychle rozehrál po zemi.
     
    21
    Na první branku tohoto zápasu jsme tak čekali přesně dvacet minut, hned první vyložená šance byla využita. Sparta tak bude muset zabrat, na vyrovnání má hodně času.
    20. ZIDANE - 0:1
     
    20
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Poklidná pasáž utkání nakonec přináší první branku, o kterou se postaral španělský gigant! Po autovém vhazování se ke střele z úhlu dostal Morientes, který protáhl brankáře Čecha. K volnému míči se ovšem dostal ZINÉDINE ZIDANE, jenž levačkou dokázal zamířit naprosto přesně! Real Madrid se tak dostává do kýženého vedení!
     
    19
    To nebylo vůbec špatné. Flachbart posílal do pokutového území další centr, který si dokázal najít Hartig, jenž vracel do malého vápna, kde ovšem nečíhal nikdo ze spoluhráčů.
     
    18
    Po delší době se k míči dostal také Casillas, který hlavou dopravil hrací předmět přesně na nohu osamoceného Pavóna, jehož rozehrávka byla překvapivě dost nepřesná.
     
    17
    Pražané mají v těchto momentech zápasu více ze hry. Sionko to navíc zkoušel centrem od pravé autové lajny, adresátem jeho nahrávky se ovšem stal připravený Hierro.
     
    16
    Flachbart si přichystal svůj první centr, který ovšem doputoval pouze na kopačku protihráče. Real Madrid se sice nechal zatlačit, v tuto chvíli ale směřuje směrem kupředu.
     
    15
    Sledovali jsme pokus o přenesení hry v podání kapitána Novotného, kterému se ovšem na pravém křídle nepovedlo najít Sionka, tento záměr totiž hravě přečetl pozorný Roberto Carlos.
     
    14
    Na poslední chvíli se povedlo zakročit Hübschmanovi, který tak do šance nepustil zatím nevýrazného Raúla. Sparta Praha navíc bleskově přešla na opačnou stranu.
     
    13
    Hašek posílal do pokutového území vzdušnou nabídku, kterou ovšem dokázal odklidit do bezpečí pozorný Pavóna. Real navíc spěchal do protiútoku, Helguera ovšem nepřesně hledal Morientese.
     
    12
    Bílý balet pracoval s míčem na vlastní obranné polovině, přičemž u středového kruhu číhal středopolař Makélélé, který raději na jistotu vrátil na kopačku Pavóna.
     
    11
    Za obranu si seběhl Zidane, který to na pravém křídle překvapivě nevzal na sebe. Místo toho ještě spolupracoval s vedle stojícím Figem, jenž neprošel přes dvojici protihráčů.
     
    10
    Do kombinace se zapojil také Morientes, kterému se ovšem nepovedlo přesným způsobem roztáhnout hru na pravou stranu, kde měl Salgado hodně daleko k míči, aut pro domácí.
     
    9
    Na vlastní polovině skončil na zemi Figo, který byl zastaven nedovoleným zákrokem. Tento šikula se dostal do obležení protihráčů, nakonec ho musel faulovat Michalík.
     
    8
    Figovi se povedlo roztáhnout hru do volného prostoru, kde se nacházel obránce Salgado. Druhý jmenovaný centroval do šestnáctky, kde si Čech centr pohlídal.
     
    7
    Casillas si přichystal odkop od své branky, který poslal daleko na opačnou stranu. Do hlavičkového souboje se dostával Morientes, který hrudí sklepl na Helgueru.
     
    6
    Pas směřující na Sionka nakonec dokázal odehrát do bezpečí rychlonohý Carlos, který odpálil míč daleko do hlediště. Sparta Praha bude moci vhazovat z pravé strany.
     
    5
    Poprvé se k míči dostal také brankář Čech, který na jistotu rozehrál po zemi na vedle stojícího Novotného, jehož přenesení hry našlo u postranní lajny volného Flachbarta.
     
    4
    Úvodní ofsajd patří pražskému celku, konkrétněji se jednalo o Kincla, jenomže z opakovaného záběru jsme si mohli všimnout, že se o ofsajdové postavení nejednalo.
     
    3
    Helguera se chtěl s míčem vydat na útočnou polovinu, jenomže tam narazil na pozorného protihráče. Poté se poprvé k balónu dostal Casillas, který rozehrál na kapitána Hierra.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzala Sparta Praha, která bude hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha: Čech – Flachbart, Novotný, Hübschman, Labant – Sionko, Hašek, Jarošík, Michalík – Kincl, Hartig
    Náhradníci: Špit – Abanda, Mynář, Zelenka, Holub, Papoušek, Slončík

    Real Madrid CF: Casillas – Salgado, Hierro, Pavón, Carlos – Figo, Makelele, Helguera, Zidane – Raúl, Morientes
    Náhradníci: Cesar – Geremi, McManaman, Celades, Solari, Gutierrez, Munitis

    Rozhodčí: Braschi.
     
    Vítězem 47. ročníku Ligy mistrů se stal španělský Real Madrid, pro kterého se jednalo o devátý úspěch v této milionářské soutěži. Bílý balet se ve finálovém duelu utkal s Bayernem Leverkusen. Skotský stadion Hampden Park nakonec viděl tři branky, o tu rozhodující se postaral legendární Zinédine Zidane.
    Jiří Jarošík v souboji s Robertem Carlosem.
     
    Liga mistrů UEFA 2001/2001 v podání Sparty

    Milionářská soutěž Liga mistrů měla na programu 47. ročník, navíc teprve desátý po přejmenování. Do základních skupin se probojoval také jeden český celek, a sice Sparta Praha, jenž se dostala do hodně nevyzpytatelné společnosti, kterou jí dělal Bayern Mnichov, Feyenoord a Spartak Moskva. Hned na úvod této skupiny jsme sledovali souboj proti německému Bayernu, který byl v roli domácího celku zápasu stavěn do role velkého favorita, avšak žádné branky jsme se za celý duel nedočkali. Pražané tak vybojovali cenný bod, na který se pokoušeli navázat proti nizozemskému Feyenoordu, což se povedlo na jedničku. Sparta totiž naprosto s přehledem zvítězila 4:0, což překvapilo nejednoho fotbalového fanouška. Aby toho nebylo málo, tak se pražskému celku povedlo zvládnout i další domácí duel, tentokráte proti moskevskému Spartaku, který podlehl výsledkem 0:2. Pro Spartu to znamenalo, že za první polovinu základní skupiny neinkasovala ani jednu branku. Tuto sérii se povedlo navýšit také v odvetném duelu proti Feyenoordu, nizozemský celek neskóroval ani na domácí půdě, navíc Spartě podlehl poměrem 0:2. Pražané tak měli ze čtyř odehraných zápasů na svém kontě deset bodů, což pomalu a jistě stačilo k postupu. První inkasované branky přišly až na půdě moskevského Spartaku, diváci se dočkali hned čtyř zásahů, oba celky se prosadily hned dvakrát. Už to vypadalo, že by se Spartě mohlo podařit projít skupinovou fází bez jediné porážky, ta ovšem přeci jenom přišla. Odvetné utkání proti mnichovskému Bayernu přineslo porážku 0:2, pražský celek tak postoupil do osmifinálové skupiny ze druhé pozice.

    Osmifinálová společnost pochopitelně přinesla mnohem složitější soupeře, jednalo se o Real Madrid, Panathinaikos a Porto. Spartě se z celkových šesti duelů povedlo ukořistit šest bodů, jenomže na druhou postupovou pozici přesto ztrácela dva body, což znamenalo konec v milionářské soutěži. Pražané však zanechali velice dobrý dojem, v případě štěstíčka se klidně mohlo hovořit nad postupem do čtvrtfinále.

    Základní skupina:

    Bayern Mnichov – Sparta Praha 0:0
    Sparta Praha – Feyenoord 4:0
    Sparta Praha – Spartak Moskva 2:0
    Spartak Moskva – Sparta Praha 0:2
    Feyenoord – Sparta Praha 2:2
    Sparta Praha – Bayern Mnichov 0:1

    Osmifinálová skupina:

    Sparta Praha – Real Madrid 2:3
    FC Porto – Sparta Praha 0:1
    Sparta Praha – Panathinaikos 0:2
    Panathinaikos – Sparta Praha 2:1
    Real Madrid – Sparta Praha 3:0
    Sparta Praha – FC Porto 2:0
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! V době šířeného nového koronaviru se většina sportovních soutěží pozastavila či zrušila, proto si společně můžeme připomenout nejdůležitější sportovní milníky v naší sportovní historii. Bezesporu jedním z nich je počínání pražské Sparty Praha, která se v sezóně 2001/2002 dostala do základní skupiny Ligy mistrů, ze které postoupila do dalších bojů. Při této cestě sehrála několik velice zajímavých zápasů, jedním z nich je souboj proti věhlasnému Realu Madrid.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    David Suchý

    Branky: 30. Michalík, 72. Sionko – 20. Zidane, 36. Morientes, 74. Morientes


    Střely na branku: 7:9. Střely mimo: 7:2. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 13:14.
    AC Sparta Praha: Čech – Flachbart, Novotný (C), Hübschmann, Labant – Sionko, Hašek, Jarošík, Michalík – Kincl, Hartig
    Náhradníci: Špit – Abanda, Mynář, Zelenka, Holub, Papoušek, Slončík

    Real Madrid: Casillas – Salgado, Hierro (C), Pavón, Carlos – Figo, Makélélé, Helguera, Zidane – Raúl, Morientes
    Náhradníci: César – Geremi, McManaman, Celades, Solari, Gutierrez, Munitis

    Rozhodčí: Braschi – Pisacreta, Stevanato (všichni Itálie)

    Diváci: 19 156
    ocianews.com