Brazílie – Československo 4:1 (kon.)
konec
Brazílie
4:1 (1:1)
Československo
Pondělí 30.03.2020, 14:00 • Estadio Jalisco, Guadalajara • Mistrovství světa 1970
     
    Z mé strany je to vše! Již zítra Vám ale v době pandemie koronaviru přineseme i druhé vystoupení Československa ve skupině proti Rumunsku. Děkuji Vám za pozornost a těším se u dalších přenosů. Pěkný den. (15:31:24)
     
    Ještě doplním, že duel sledovalo 52 287 diváků!
     
    Je konec! Brazílie nakonec poráží Československo 4:1. Po skvělém nástupu se ve 12. minutě postaral o úvodní branku Ladislav Petráš! Brazílie však bleskově zařadila vyšší rychlostní stupeň. O vyrovnání se mohli postarat Pelé i Jairzinho. Ve 24. minutě se k exekuci přímého kopu postavil Roberto Rivelino a přesnou střelou vyrovnal. V závěru prvního poločasu málem překvapil Viktora hvězdný Pelé, ale jeho lob skončil těsně vedle branky. Do druhého poločasu nastoupila obě mužstva hodně aktivně. První šanci mělo Československo, ale Félix zastavil střelu z malého vápna. Brazílie se ujala vedení po hodině hry zásahem Pelého! O čtyři minuty později si navíc vychutnal Viktora Jairzinho a svým zásahem přinesl Brazilcům klid na kopačky. V závěru utkání navíc Jairzinho podtrhl svůj skvělý výkon druhou brankou.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Střídající Fontana si musel na hranici velkého vápna dát pozor na centr z pravé strany hrací plochy. Před dotírajícím Petrášem svůj úkol zvládl a odkopl míč do autu.
     
    89
    Do rozehrávky Brazílie se na vlastní polovině zapojil také brankář Félix. Gólman favorizovaného celku nakopl míč na levou stranu, kde fauloval Petráš.
     
    88
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Piazza, přichází Fontana.
     
    87
    Zaplněný stadion si závěrečné minuty dnešního souboje opravdu užívá a hlasitým skandováním žene Brazilce za vstřelením další branky.
     
    86
    Brazílie zahrávala další přímý kop v blízkosti pokutového území. Jeho exekuce se ujal hvězdný Pelé, ale jeho tvrdou střelu ukryl Ivo Viktor do náruče.
     
    85
    Adamec si navedl míč do blízkosti velkého vápna a zakončením levou nohou ještě zkusil překvapit Félixe. Rána československého hráče se ale točila směrem od branky.
    83. JAIRZINHO - 4:1
     
    83
    Brazílie právě vstřelila branku!
    Brazílie definitivně potvrzuje své vítězství! JAIRZINHO ukázal svou velikost! Brazilský šikula nejprve ustál jeden souboj, přilepil si míč ke kopačce, obešel dva dva hráče v bílém a přízemní střelou uklidil míč ke vzdálenější tyči!
     
    82
    Jairzinho rozkmital své hbité nohy po pravé straně, vlétl do pokutového území a vybojoval pro Brazílii další rohový kop. Obrana Československa musí vyhlásit stav nebezpečí.
     
    81
    K rozehrávce přímého kopu se postavil Adamec, který vsadil na prudkou střelu nártem, jenže trefil pouze zeď. Do odraženého míče se ještě položil Kuna, nicméně jeho pokus skončil pro změnu vysoko nad břevnem.
     
    80
    Do konce dnešního souboje zbývá posledních deset minut a aktivní Petráš skvělou prací v blízkosti pokutového území vybojoval pro Československo přímý kop.
     
    79
    Československý stoper Horváth si za ostrý šlapák vysloužil žlutou kartu.
     
    78
    Rivelino si navedl míč na levačku a z pětadvaceti metrů vyzkoušel své střelecké štěstí. Jeho pokus mířil doprostřed branky, kde číhal připravený Ivo Viktor.
     
    77
    Pelé se ujal dirigentské taktovky při rozehrávce Brazílie na polovině Československa. Fotbalisté ve žlutém v posledních minutách nepouštějí soupeře na svou polovinu.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 24. Rivelino, 60. Pelé, 64. Jairzinho, 83. Jairzinho – 12. Petráš

    Karty:   32. Tostao (BRA) – 79. Horváth (CSR)


    Brazílie: Félix – Alberto (C), Piazza (88. Fontana), Brito, Everaldo – Jairzinho, Gérson (62. Cézar), Clodoaldo – Tostão, Pelé, Rivelino. Trenér: Mário Zagallo.
    Československo: Viktor – Dobiaš, Horváth (C), Migas, Hagara – Hrdlička (46. Kvašňák), Kuna – F. Veselý (B. Veselý), Petráš, Adamec, Jokl. Trenér: Jozef Marko.

    Rozhodčí: Barreto (URU) – Klein (ISR), Yamasaki (MEX)

    Diváci: 52 287
    thejrc.org