Belšina Babrujsk – Gorodeja 0:1 (kon.) | Dinamo Minsk – Žodino 2:0 (kon.)
konec
Dinamo Minsk
2:0 (2:0)
FC Torpedo Žodino
Pátek 03.04.2020, 18:00 • Stadion Traktor, Minsk • Běloruská Vysšaja Liga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Máme za sebou utkání třetího kola běloruské Vysšaja Ligy, v němž Dinamo Minsk na domácím stadiónu porazilo Torpedo Žodino 2:0.

    Domácí byli od úvodního hvizdu lepším celkem a ve 21. minutě se dostali do vedení, když se křižnou ránou z hranice šestnáctky prosadil Vladislav Klimovič. V závěru první půle svěřenci kouče Gurenka vstřelili druhý gól, po rohovém kopu a prodloužení Dingy se trefil Karlo Bručić.

    Druhý poločas nepřinesl jedinou pořádnou šanci. Hosté se sice snažili najít skulinku v soupeřově defenzivě, ta však dnes působila velmi jistým dojmem až do závěrečného hvizdu. Dinamo si díky vítězství 2:0 připsalo první tři body do tabulky, Žodino naopak poprvé v sezóně ztratilo.

    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:57:50)
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 11:4. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 10:12.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Poslední útok Žodina vedl středem hřiště Maxim Bordačev. Vysokým balónem oslovil po pravé lajně sprintujícího Jusova, Ukrajinec však nedokázal odcentrovat přes dobře postaveného Šikavku.
     
    90+2
    Střídání v týmu FC Dinamo Minsk: ze hřiště odchází Vladislav Klimovič, přichází Dmitrij Borodin.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu FC Dinamo Minsk: ze hřiště odchází Danilo, přichází Jevgenij Šikavka.
     
    89
    Na jedničku si vedl rovněž Vladislav Klimovič. U rohového praporku Žodina dlouho nepovolil rozehrát Ščerbovi, nevolený zákrok přišel až po jeho povedené kličce.
     
    88
    Karlo Bručič udělal to nejlepší, co v danou chvíli mohl. Pod tlakem se rozhodl pokrýt hlavně balón, načež frustrovaný Bordačev sáhl k faulu.
     
    87
    Střídání v týmu FC Dinamo Minsk: ze hřiště odchází Ivan Bachar, přichází Vladislav Ložkin.
     
    86
    Není kudy. Fotbalistům Torpeda nelze upřít snaha, avšak jejich útokům chybí moment překvapení. Domácí obrana dnes nemusela řešit moc složitých ataků.
     
    85
    Útočným faulem se provinil Danilo. Belgičan tak dlouho okopával Jusova, až rozhodčího donutil k hvizdu. Hráči Minsku se rychle stahují na svou polovinu bránit.
     
    84
    Nově příchozí Kirill Leonovič se krásnou stahovačkou zbavil Dingy, jenže hned za ním se zjevil Suchockij. Ukrajinský obránce skvěle přečetl situaci, jeho srbský kolega mu právem děkuje.
     
    83
    Druhým držitelem žluté karty se stává Kirill Premudrov. Záložník Torpeda si ve střetu s Klimovičem pomohl loktem, což pozornosti sudího neuniklo.
     
    82
    Zakončení bylo k vidění i na druhé straně. Z nějakých dvaceti metrů se do míče opřel Alexej Rios, ani v tomto případě však nemusel gólman zasahovat.
     
    81
    Ne příliš povedeného obranného zákroku Švecova se snažil využít Andrej Chačaturjan, jenž z otočky vypálil z první. Pokus to nebyl úplně marný, proletěl jen těsně nad.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Dinamo Minsk je velmi blízko zisku prvních bodů v sezóně, naopak Žodino po dvou výhrách nejspíše okusí hořkost porážky.
     
    79
    Zničehonic vyslal dlouhý pas za obranu středopolař Ivan Bachar. Dobře zareagoval brankář Bušma, ten schoval míč do koše před nabíhajícím Klimovičem.

    Milan Huppert

    Branky: 21. Klimovič (Bachar), 43. Bručić (Dinga)

    Karty:   66. Jašin (TBZ), 83. Premudrov (TBZ)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 11:4. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 10:12.
    Dinamo Minsk: Plotnikov – Rios, Švecov, Dinga, Suchockij, Bručić – Pavlovskij, Olechnovič (C), Danilo (90. Šikavka) – Klimovič (90+2. Borodin), Bachar (87. Ložkin)
    Náhradníci: Rudenok – Borodin, Vergejčik, Chalimončik, Ložkin, Rodionov, Kim, Šikavka

    FC Torpedo Žodino: Bušma – Ščerbo, Jašin, Bordačev, Ustinov – Afanasjev (76. Leonovič), Pavljukovec (57. Premudrov), Chačaturjan (C), Antilevskij – Jusov, Gorbačik (46. Nikolajevič)
    Náhradníci: Sijamuk – Nikolajevič, Premudrov, Alisejko, Stepanov, Leonovič, Ramos

    Rozhodčí: Sevostjanik – Firinovič, Gidrevič

    Diváci: 411
    thejrc.org