Knejzlík (LIB) - Bartošák (ZLN) 10:1 (7:1) (kon.) | Žitný (TEP) - Nečas (BOH) 3:0 (2:0) (kon.)
Bartošák (ZLN) - Matoušek (JAB) 3:1 (2:0) (kon.) | Nečas (BOH) - Číž (OVA) 1:1 (1:0) (kon.)
Knejzlík (LIB) - Matoušek (JAB) 13:3 (5:1) (kon.) | Žitný (TEP) - Číž (OVA) 3:2 (1:1) (kon.)
konec
Knejzlík (LIB) - Bartošák (ZLN)

10:1 (7:1)

Sobota 04.04.2020, 17:00FIFA 20: Datart e:LIGA Challenge • Skupina B
     
    První utkání Datart e:LIGY Challenge mělo naprosto jasný průběh. Karel Knejzlík, jenž si pro svůj duel proti Lukáši Bartošákovi zvolil londýnskou Chelsea, nadělil soupeři ze Zlína dvouciferný počet gólů, Bartošák se svým PSG skóroval pouze jednou. Hráč ze severu Čech potvrzuje, že FIFU hrát vážně umí a že je právem je považován za jednoho z největších favoritů celého turnaje. (17:19:02)

     
    Konec zápasu.
     
    17:16
    KONEC: Knejzlík (LIB) – Bartošák (ZLN) 10:1

    V poslední půl hodinovce Karel Knejzlík viditelně polevil a to se projevilo i na výsledku, který už se nezměnil. Liberecký fotbalista převálcoval zlínského Lukáše Bartošáka 10:1, lepší start do turnaje si nemohl přát.
     
    17:12
    Knejzlík (LIB) – Bartošák (ZLN) 10:1

    Exhibice v podání severočeského hráče pokračuje. Knejzlík potvrzuje, že se opravdu může měřit i s profesionály, což ukázal na nedávno skončené DATART e:Lize. Po hodině utkání už svítí v kolonce jeho vstřelených branek dvouciferná desítka.
     
    17:07
    Knejzlík (LIB) – Bartošák (ZLN) 7:1

    První poločas je minulostí. Knejzlíkova Chelsea přidala další tři góly, Lukáš Bartošák se svým francouzským PSG soupeři vůbec nestačí.
     
    17:04
    Knejzlík (LIB) – Bartošák (ZLN) 4:1

    S góly se nám v prvním střetnutí roztrhl pytel! Liberecký hráč vede 4:1, když nejprve skóroval ze své druhé útočné akce. Následně se mu vedení povedlo navýšit, avšak Bartošák snížil ihned z rozehrávky. Jenže Karel Knejzlík se inkasovaným gólem nenechal rozhodit, přidal další dvě branky a po půl hodině prvního poločasu vede třígólovým rozdílem.
     
    17:00
    Knejzlík (LIB) – Bartošák (ZLN) 0:0

    Karel Knejzlík si vybral Chelsea, jeho soupeř Lukáš Bartošák hraje za PSG.
     
    DATART e:Liga Challenge právě začala.
     
    V duelu mezi Karlem Knejzlíkem a Lukášem Bartošákem je favorit jasný. Liberecký záložník se nedávno účastnil finále DATART e:Ligy, kde hrálo i několik profesionálních hráčů. Sám však roli favorita odmítá. „Nominaci jednotlivých klubů jsme se dozvěděli teprve tento týden a vůbec nevím, co od kluků můžu čekat. Bude to samozřejmě hlavně zábava, na druhou stranu každý z nás bude chtít uspět. Navíc všichni nastoupíme s rovnými podmínkami, takže rozhodne skutečně umění s ovladačem. Už se nemohu dočkat,“ prohlásil Knejzlík.
     
    Ve skupině hraje každý s každým dvakrát. Z každé skupiny postupují top 2 hráči do playoff. Za výhru jsou klasicky tři body, za remízu jeden.
     
    Hráči budou hrát ze svých domovů a budou se připojovat online. Komentáře všech duelů se zhostí jeden z nejlepších profesionálních hráčů FIFY v Česku Emerickson, jinak hráč Sparta eSports.
     
    Obsazení základních skupin Datart e:LIGA Challenge:

    Skupina A: Provod (SLA), Trmal (SLO), Železník (OPA)
    Skupina B: Bartošák (ZLN), Knejzlík (LIB), Matoušek (JAB)
    Skupina C: Beneš (OLO), Kopic (PLZ), Kříž (PRI)
    Skupina D: Číž (OVA), Nečas (BOH), Žitný (TEP)
     
    V první fázi turnaje Datart e:LIGA Challenge se hráči utkají v základních skupinách, když proti sobě nastoupí dvakrát ve dvou hracích dnech. Nejlepší dva hráči ze tříčlenných skupin pak postoupí do klasického play-off, které se odehraje v polovině dubna již systémem BO3, tedy na dva vítězné zápasy. Do všech soubojů vstoupí hráči s rovnými podmínkami, jelikož se bude hrát v hracím formátu tzv. 85rated kickoff, což spočívá v pravidle, že si soupeři před utkáním zvolí libovolný klub ze hry, jehož hráči pak uměle obdrží shodné kvality všech parametrů srovnané na úroveň 85.
     
    Všem fotbalovým fanynkám a fanouškům přeju krásný sobotní podvečer! Ještě chvíli potrvá, než se ligoví fotbalisté kvůli pandemii koronaviru vrátí na trávníky, proto vznikl turnaj s názvem Datart e:LIGA Challenge, v němž se bude soupeřit ve virtuální hře FIFA 20. Do akce se zapojí po jednom hráči ze dvanácti klubů FORTUNA:LIGY a ten vítězný bude moci rozhodnout o příjemci daru ve výši 100 tisíc korun, který věnuje Ligová fotbalová asociace ze svého nadačního fondu Zelený život na podporu aktuálního boje proti koronaviru.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 17:00.

    Milan Huppert

    thejrc.org