Knejzlík (LIB) - Bartošák (ZLN) 10:1 (7:1) (kon.) | Žitný (TEP) - Nečas (BOH) 3:0 (2:0) (kon.)
Bartošák (ZLN) - Matoušek (JAB) 3:1 (2:0) (kon.) | Nečas (BOH) - Číž (OVA) 1:1 (1:0) (kon.)
Knejzlík (LIB) - Matoušek (JAB) 13:3 (5:1) (kon.) | Žitný (TEP) - Číž (OVA) 3:2 (1:1) (kon.)
konec
Nečas (BOH) - Číž (OVA)

1:1 (1:0)

Sobota 04.04.2020, 18:40FIFA 20: Datart e:LIGA Challenge • Skupina D
     
    Jakub Nečas si po porážce 0:3 od Patrika Žitného chtěl spravit chuť proti Lumíru Čížovi, avšak nepovedlo se mu to úplně podle představ. Sice se se svým Liverpoolem dostal do vedení, jenže katalánská Barcelona ovládána Čížem dokázala ve druhé půli srovnat a výsledkem 1:1 také celý zápas skončil, oba si tak připsali do tabulky skupiny D jeden bod. (18:58:21)
     
    Konec zápasu.
     
    18:56
    KONEC: Nečas (BOH) – Číž (OVA) 1:1

    Vzrůstající tlak přinesl Čížovi kýžené vyrovnání. Nečas se i přes změnu formace nedočkal vítězného gólu a tak tu máme remízu sobotního programu.
     
    18:50
    Nečas (BOH) – Číž (OVA) 1:0

    Sledujeme opravdu velmi dramatické střetnutí. Jakub Nečas si stále drží nejtěsnější možný náskok, do konce druhého klání skupiny D zbývá posledních třicet minut.
     
    18:47
    Nečas (BOH) – Číž (OVA) 1:0

    Poločas končí jednobrankovým vítězstvím hráče reprezentujícího pražskou Bohemku. Lumír Číž měl několik dobrých šancí, jenže situace až zbytečně překombinovával, po jedné z nich přesto zazvonilo břevno.
     
    18:43
    Nečas (BOH) – Číž (OVA) 1:0

    Je vidět, že Jakub Nečas je velmi namotivovaný, chce napravit porážku z úvodního klání. Číž odolával jen čtvrt hodiny, poté mu netradičně pravou nohou vstřelil branku Mohamed Salah. Hraje se dvacátá minuta.
     
    18:40
    Nečas (BOH) – Číž (OVA) 0:0

    Stejně jako v prvním utkání, tak i teď hraje Nečas za Liverpool. Lumír Číž zvolil tým, který jsme dnes ještě neměli možnost vidět v akci, španělskou Barcelonu.
     
    Zápas začal.
     
    Druhý zápas skupiny D obstará Jakub Nečas a Lumír Číž. Hráč Bohemians v úvodním zápase podlehl 0:3 Žitnému, pro devatenáctiletého Číže, reprezentujícího Ostravu, jde o první střetnutí na turnaji.
     
    Ve skupině hraje každý s každým dvakrát. Z každé skupiny postupují top 2 hráči do playoff. Za výhru jsou klasicky tři body, za remízu jeden.
     
    Hráči budou hrát ze svých domovů a budou se připojovat online. Komentáře všech duelů se zhostí jeden z nejlepších profesionálních hráčů FIFY v Česku Emerickson, jinak hráč Sparta eSports.
     
    Obsazení základních skupin Datart e:LIGA Challenge:

    Skupina A: Provod (SLA), Trmal (SLO), Železník (OPA)
    Skupina B: Bartošák (ZLN), Knejzlík (LIB), Matoušek (JAB)
    Skupina C: Beneš (OLO), Kopic (PLZ), Kříž (PRI)
    Skupina D: Číž (OVA), Nečas (BOH), Žitný (TEP)
     
    V první fázi turnaje Datart e:LIGA Challenge se hráči utkají v základních skupinách, když proti sobě nastoupí dvakrát ve dvou hracích dnech. Nejlepší dva hráči ze tříčlenných skupin pak postoupí do klasického play-off, které se odehraje v polovině dubna již systémem BO3, tedy na dva vítězné zápasy. Do všech soubojů vstoupí hráči s rovnými podmínkami, jelikož se bude hrát v hracím formátu tzv. 85rated kickoff, což spočívá v pravidle, že si soupeři před utkáním zvolí libovolný klub ze hry, jehož hráči pak uměle obdrží shodné kvality všech parametrů srovnané na úroveň 85.
     
    Všem fotbalovým fanynkám a fanouškům přeju krásný sobotní podvečer! Ještě chvíli potrvá, než se ligoví fotbalisté kvůli pandemii koronaviru vrátí na trávníky, proto vznikl turnaj s názvem Datart e:LIGA Challenge, v němž se bude soupeřit ve virtuální hře FIFA 20. Do akce se zapojí po jednom hráči ze dvanácti klubů FORTUNA:LIGY a ten vítězný bude moci rozhodnout o příjemci daru ve výši 100 tisíc korun, který věnuje Ligová fotbalová asociace ze svého nadačního fondu Zelený život na podporu aktuálního boje proti koronaviru.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 18:30.

    Milan Huppert

    thejrc.org