Knejzlík (LIB) - Bartošák (ZLN) 10:1 (7:1) (kon.) | Žitný (TEP) - Nečas (BOH) 3:0 (2:0) (kon.)
Bartošák (ZLN) - Matoušek (JAB) 3:1 (2:0) (kon.) | Nečas (BOH) - Číž (OVA) 1:1 (1:0) (kon.)
Knejzlík (LIB) - Matoušek (JAB) 13:3 (5:1) (kon.) | Žitný (TEP) - Číž (OVA) 3:2 (1:1) (kon.)
konec
Žitný (TEP) - Číž (OVA)

3:2 (1:1)

Sobota 04.04.2020, 19:30FIFA 20: Datart e:LIGA Challenge • Skupina D
     
    Patrik Žitný, podobně jako Karel Knejzlík, zvládl oba své duely a ve skupině D má tedy po sobotním dni šest bodů. Ve velmi dramatickém utkání zvítězil nad Lumírem Čížem 3:2. Hráč Teplic se dostal do vedení, avšak devatenáctiletý mladík reprezentující Ostravu dokázal srovnat. Ve druhé půli si Žitný vzal své vedení zpět, načež Číž neproměnil penaltu a ještě trefil tyč. I v oslabení přišel třetí gól Realu Madrid, Liverpool pak už jen snížil.

    Skupina D slibuje v odvetách velmi zajímavou bitvu, protože nejen Patrik Žitný a Lumír Číž, ale i třetí do party Jakub Nečas svedl se soupeři velmi dramatické a vyrovnané bitvy až do posledních minut. (19:52:37)
     
    Konec zápasu.
     
    19:48
    KONEC: Žitný (TEP) – Číž (OVA) 3:2

    Ostravský Číž měl velkou šanci vyrovnat, když po faulu v pokutovém území dostal Ramos červenou a navíc se kopala penalta, jenže varianta na střed se ukázala být špatným řešením. Vzápětí z rohu zastavila liverpoolskou hlavičku tyčka. Žitný i v oslabení dokázal třetím gólem stvrdit vítězství, snížení Číže v posledních vteřinách hry bylo jen kosmetickou úpravou.
     
    19:40
    Žitný (TEP) – Číž (OVA) 2:1

    Patnáct minut z druhého poločasu je pryč a máme tu další změnu ve skóre! Patrik Žitný si vzal zpět ztracené vedení, když v samostatném úniku nadvakrát uspěl.
     
    19:37
    Žitný (TEP) – Číž (OVA) 1:1

    Žitný poprvé v turnaji inkasoval. Číž v obrovské šanci trefil tyč, k jeho štěstí se míč odrazil k Salahovi a s ním už se před prázdnou bránou nemýlil. Druhá půle slibuje velké drama, stav je vyrovnaný!
     
    19:33
    Žitný (TEP) – Číž (OVA) 1:0

    Do utkání vstoupil aktivněji Liverpool, avšak ani jednu ze svých šancí nevyužil. Naopak Žitného Real skóroval hned z první střely, a proto po dvaceti minutách vede 1:0.
     
    19:30
    Žitný (TEP) – Číž (OVA) 0:0

    Patrik Žitný vítězné mužstvo nemění, opět vybral Real Madrid. To Lumír Číž změnu udělal, místo Barcelony hraje za Liverpool.
     
    Utkání začalo.
     
    Sobotní program uzavře souboj mezi Patrikem Žitným a Lumírem Čížem. Teplický hráč má na kontě tři body po výhře 3:0 nad Jakubem Nečasem, fotbalista reprezentující Ostravu se stejným soupeřem uhrál remízu 1:1.
     
    Ve skupině hraje každý s každým dvakrát. Z každé skupiny postupují top 2 hráči do playoff. Za výhru jsou klasicky tři body, za remízu jeden.
     
    Hráči budou hrát ze svých domovů a budou se připojovat online. Komentáře všech duelů se zhostí jeden z nejlepších profesionálních hráčů FIFY v Česku Emerickson, jinak hráč Sparta eSports.
     
    Obsazení základních skupin Datart e:LIGA Challenge:

    Skupina A: Provod (SLA), Trmal (SLO), Železník (OPA)
    Skupina B: Bartošák (ZLN), Knejzlík (LIB), Matoušek (JAB)
    Skupina C: Beneš (OLO), Kopic (PLZ), Kříž (PRI)
    Skupina D: Číž (OVA), Nečas (BOH), Žitný (TEP)
     
    V první fázi turnaje Datart e:LIGA Challenge se hráči utkají v základních skupinách, když proti sobě nastoupí dvakrát ve dvou hracích dnech. Nejlepší dva hráči ze tříčlenných skupin pak postoupí do klasického play-off, které se odehraje v polovině dubna již systémem BO3, tedy na dva vítězné zápasy. Do všech soubojů vstoupí hráči s rovnými podmínkami, jelikož se bude hrát v hracím formátu tzv. 85rated kickoff, což spočívá v pravidle, že si soupeři před utkáním zvolí libovolný klub ze hry, jehož hráči pak uměle obdrží shodné kvality všech parametrů srovnané na úroveň 85.
     
    Všem fotbalovým fanynkám a fanouškům přeju krásný sobotní podvečer! Ještě chvíli potrvá, než se ligoví fotbalisté kvůli pandemii koronaviru vrátí na trávníky, proto vznikl turnaj s názvem Datart e:LIGA Challenge, v němž se bude soupeřit ve virtuální hře FIFA 20. Do akce se zapojí po jednom hráči ze dvanácti klubů FORTUNA:LIGY a ten vítězný bude moci rozhodnout o příjemci daru ve výši 100 tisíc korun, který věnuje Ligová fotbalová asociace ze svého nadačního fondu Zelený život na podporu aktuálního boje proti koronaviru.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 19:30.

    Milan Huppert

    thejrc.org