Sport a COVID-19 – aktuální situace (kon.) | Zajímavosti ze světa sportu (kon.)
konec
Sport a COVID-19 – aktuální situace

Neděle 31.05.2020, 09:00Sportovní události
     
    21:58
    Poté, co rakouská vláda povolila pořádání dvou červencových závodů Formule 1 na okruhu Red Bull Ring, jsou na dobré cestě také pořadatelé GP Velké Británie v Silverstone. Ti by měli dostat od vládních úřadů výjimku, aby závodníci a členové nebritských týmů nemuseli do karantény, která je jinak po příjezdu do země povinná. Definitivně jasno by mělo být v nejbližších dnech. (21:58:44)
     
    21:23
    Víkendové 26. kolo FORTUNA:LIGY nabídlo hned 36 gólů, což je historický rekord soutěže.
     
    21:04
    Až bude rozehráno play off NHL, měli by hráči denně podstupovat testy na koronavirus. Kapitán Columbusu Nick Foligno by s takovýmto postupem neměl problém. V rozhovoru pro kanadskou TV stanici TSN uvedl, že je to jediný způsob, jak zaručit, že hráči půjdou na led opravdu zdraví.
     
    20:09
    26. kolo FORTUNA:LIGY uzavřel duel Karviné se Spartou. Domácí sice otevřeli ve 32. minutě skóre a s vedením odcházeli také v poločase do šaten, ovšem Pražané po přestávce otočili vývoj duelu hned čtyřmi zásahy.

    Karviná – Sparta 1:4 (1:0)

    Branky:
    32. Lingr (Ndefe) – 49. Moberg Karlsson (M. Frýdek), 56. Hložek, 64. Dočkal (Hložek), 90+3. Karabec (Vindheim)
     
    19:51
    Zatímco poslední kolo testů v anglické Premier League neodhalilo žádnou další nákazu nemocí covid-19, tak druhá nejvyšší soutěž Championship hlásí hned deset dalších pozitivně testovaných lidí na koronavirus z osmi klubů. Celkem bylo odebráno 1058 vzorků.
     
    18:15
    Po restartu fotbalu v Německu si konečně odbyli zápasovou premiéru také hráči Dynama Drážďany. Druholigový klub se kvůli několika pozitivním testům na koronavirus ocitl v karanténě a tři zápasy mu tak musely být odloženy. Poslední tým tabulky nastoupil doma proti druhému Stuttgartu v sestavě i s Ondřejem Petrákem a Josefem Hušbauerem. Silnému soupeři však Drážďany podlehly 0:2.
     
    17:55
    V dnešních zápasech 26. kola FORTUNA:LIGY remizovaly Teplice s Opavou 2:2 a Bohemians zdolali České Budějovice 3:2. V 18:00 bude rozehrán poslední duel kola mezi Karvinou a Spartou. Ten se koná ve speciálním režimu kvůli koronavirovému ohnisku v dole Darkov.
     
    17:32
    Účastníky mistrovství světa silničních motocyklů dnes čekala virtuální Grand Prix Velké Británie. Jednalo se už o pátý virtuální závod. Ve třídě MotoGP zvítězil trojnásobný mistr světa Jorge Lorenzo, který přitom v on-line závodění debutoval. Ve třídě Moto3 kraloval Stefano Nepa a v prostřední kategorii Moto2 se radoval Nizozemec Bo Bendsneyder.
     
    17:00
    Organizátoři US Open zvažují řadu opatření, aby se mohl čtvrtý grandslam sezóny letos odehrát. Tenisté by museli před cestou do dějiště turnaje absolvovat testy na koronavirus, ubytováni by byli na jednom místě, pravidelně by jim byla měřena teplota a na zápasy by samozřejmě neměli přístup diváci. Pořadatelé by turnaj rádi uspořádali na tradičním místě v New Yorku a v řádném termínu.
     
    14:56
    Ve včerejším programu české série Oktagon Underground došlo k velkému překvapení. Teprve osmnáctiletá amatérka Tereza Bledá totiž porazila vysoce favorizovanou Lucii Pudilovou, která tři roky působila v nejprestižnější organizaci UFC. Bledá zvítězila u dvou ze tří rozhodčích.
     
    12:02
    Německý cyklista Emanuel Buchmann na kole nastoupal 8848 výškových metrů za 7 hodin a 28 minut. Jeho výkon však za nový světový rekord tzv. Everestingu nemůže být uznán. Závodník, který obsadil v loňském ročníku Tour de France celkové čtvrté místo, totiž poprvé vyjel na horu v rakouském Ötztalu z opačné strany, než po které pak absolvoval zbytek trasy.
     
    11:29
    V prvním kole polské fotbalové ligy po koronavirové pauze se střelecky prosadil český útočník Tomáš Pekhart. Ten v sobotu zařídil výhru Legie Varšava 1:0 na hřišti Poznaně.
     
    10:30
    Trenér italského týmu Atalanta Bergamo Gian Piero Gasperini prodělal na začátku března koronavirus. Najevo to ale vyšlo až při aktuálních testech pro hráče a členy týmů Serie A, které objevily v jeho těle protilátky. V době nemoci Gasperini testován nebyl, protože neměl horečky, což byla v té době jedna z podmínek k provedení testů.
     
    NEDĚLE 31. KVĚTNA:
     
    21:43
    Čtvrté kolo testů na koronavirus v klubech anglické Premier League neodhalilo žádného dalšího člověka nakaženého nemocí covid-19. Vzorky byly hráčům a členům týmů odebírány ve čtvrtek a v pátek.
     
    21:01
    Na karlovarské dráze se dnes konal úvodní dostihový mítink sezóny. V hlavním dostihu, který byl také jednou ze zkoušek na České derby, kraloval slovenský kůň Opasan v sedle se žokejem Radkem Koplíkem. Na překážkách pak při své premiéře zvítězil šestiletý Dominik vedený Janem Faltejskem.
     
    20:19
    Nemoc covid-19 prodělal bývalý anglický fotbalista Gabriel Agbonlahor. Někdejší útočník Aston Villy se prý nikdy ve svém životě necítil tak špatně. Teď už je hráč, který definitivně pověsil kopačky na hřebík před rokem, naštěstí v pořádku.
     
    19:55
    Fotbalisté Viktorie Plzeň rozebrali v před pár minutami skončeném utkání nejvyšší fotbalové soutěže Mladou Boleslav sedmi góly. Druhý tým tabulky tak slavil výhru 7:1. Dnešní program FORTUNA:LIGY zakončí duel vedoucí Slavie s Jabloncem.
     
    19:27
    Fotbal v Německu by se mohl až do konce roku hrát bez diváků na tribunách. Řekl to šéf druholigového Hannoveru Martin Kind. Ten očekává, že příští sezóna bude i z tohoto důvodu ekonomicky dramatická.
     
    18:51
    V odpoledních zápasech německé Bundesligy se dařilo českým fotbalistům. Vladimír Darida pomohl Hertě k domácí výhře 2:0 nad Augsburgem asistencí na druhý gól svého mužstva. Brankář Brém Jiří Pavlenka pak vychytal třetí čisté konto v řadě a Werder i díky němu zvítězil na Schalke 1:0. Celý zápas na pravém okraji obrany vítězů odehrál také Theodor Gebre Selassie.

    Martin Augustin

    Filip Lefenda

    Jan Kousal

    Jiří Cícha

    Tomáš Kalas

    Michal Hladký

    Milan Huppert

    ocianews.com