Francie – Československo 1:1 (kon.)
konec
Francie
1:1 (0:0)
Československo
Úterý 07.04.2020, 14:00Mistrovství světa 1982
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Už na zítřek jsme si pro Vás v době pandemie koronaviru připravili přenos z finálového duelu Mistrovství světa 1982 mezi Itálií a Německem. (15:36:50)
     
    Francie nakonec na šampionátu dokráčela až do semifinále, kde padla s Německem. V duelu o bronz pak Francie padla s Polskem.
     
    Utkání sledovalo 28 000 diváků!
     
    Je konec! Československo nakonec uhrálo v posledním utkání základní skupiny na Mistroství světa 1982 s Francií remízu 1:1 a na turnaji končí. V prvním poločase se hrálo hodně opatrně. Jedinou vyloženou možnost měl Ladislav Vízek, jehož rána po krásném průniku skončila nad břevnem. Po změně stran bylo Československo opět mnohem aktivnější, ale jako první udeřila Francie, když se trefil Didier Six. Československo poté přestálo velkou šanci Giresseho. V 83. minutě byl v pokutovém území faulován Ladislav Vízek a z pokutového kopu vyrovnal střídající Antonín Panenka! Poté ale předvedl zkrat Ladislav Vízek, který se zbytečně nechal vyloučit. V samotném závěru mělo Československo ještě jednu solidní možnost, ale Francie si už postupovou remízu pohlídala.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Ještě jedna možnost pro Československo! Po nedostatečně důrazném zásahu obránce se míč povaloval v pokutovém území, ale Bičovský jej nenapálil za brankovou čáru!
     
    90
    Štambachr táhl v poslední minutě dnešního souboje akci Československa po levém křídle, jenže centr vnějším nártem neprocedil přes Genghiniho.
     
    89
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Soler, přichází Girard.
     
    87
    Obrovská komplikace pro Československo! Ladislav Vízek dnes odehrál skvělé utkání, jenže tři minuty před koncem dostává červenou kartu za zbytečný zákrok na Solera!
     
    86
    Soler svedl souboj na polovině soupeře a ostře se srazil s jedním z hráčů Československa. Francouzský fotbalista bude potřebovat ošetření.
    84. Antonín PANENKA - 1:1
     
    84
    Československo právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! K exekuci pokutového kopu se postavil ANTONÍN PANENKA, který bez problémů překonal bezmocného brankáře!
     
    83
    Pokutový kop pro Československo! Ladislav Vízek byl faulován v pokutovém území a rozhodčí neváhal!
     
    82
    Exekuce přímého kopu se opět ujal střelec Platini. Francouzská hvězda pro změnu zvolila razanci, jenže Platiniho ráně scházela přesnost.
     
    81
    Soler si skvěle pokryl míč v blízkosti pokutového území a vybojoval přímý kop pro Francii ze skvělé pozice. Fotbalisté v modrém zatím bez problémů kontrolují svou cestu za postupem.
     
    80
    Aktivní Giresse se hnal sám na Stromšíka, ale ani v tomto případě nemohla akce Francie nadále pokračovat. Asistent rozhodčího odmával ofsajd.
     
    79
    Na opačné straně vybojoval Masný rohový kop. Centrovaný míč se snesl na značku pokutového kopu, jenže nikdo v bílém dresu se k hlavičce neprodral.
    78. Giresse v obrovské šanci

    Tomáš Kubečka

    Branky: 66. Six – 84. Panenka (pen.)

    Karty:   47. Amoros (FRA) – 75. Panenka (CSR)   87. Vízek (CSR)


    Francie: Ettori – Genghini, Soler (89. Girard), Janvion, Lacombe (70. Couriol), Trésol, Amoros, Platini, Six, Bossis, Giresse
    Náhradníci: Bathenay, Battiston, Lopez, Mahut, Girard, Larios, Tigana, Bellone, Couriol, Rocheteau, Castenada

    Československo: Stromšík – Barmoš, Nehoda, Štambachr, Bičovský, Kříž (31. Masný), Vízek, Fiala, Janečka (70. Panenka), Radimec, Vojáček
    Náhradníci: Seman, Jakubec, Jurkemik, Kozák, Panenka, Berger, Kukučka, Chaloupka, Masný, Petržela, Hruška

    Rozhodčí: Paolo Casarin (ITA) – Benjamin Dwomoh (GHA), Karoly Palotai (HUN)

    Diváci: 28 000
    thejrc.org