Augsburg – Wolfsburg 1:2 (kon.) | Dortmund – Schalke 4:0 (kon.) | Düsseldorf – Paderborn 0:0 (kon.)
Hoffenheim – Hertha 0:3 (kon.) | RB Lipsko – Freiburg 1:1 (kon.) | Frankfurt – Mönchengladbach 1:3 (kon.)
konec
FC Augsburg
1:2 (0:1)
VfL Wolfsburg
Sobota 16.05.2020, 15:30 • WWK Arena, Augsburg • Německá Bundesliga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (17:25:40)
     
    Je konec! Hostující Wolfsburg nakonec zvládl obnovený restart nejvyšší německé soutěžě a vítězí na hřišti Augsburgu 2:1. Hostující celek byl po celou dobu prvního poločasu o něco aktivnější, ale dlouho se hráči v bílém nedostávali do zakončení. Až ve 44. minutě si na centr z levé strany naskočil Renato Steffen a nádhernou hlavičkou otevřel skóre. Po změně stran však domácí Augsburg zlepšil svůj výkon a po přímém kopu vyrovnal hlavou Tim Jedvaj. Domácí dokonce přidali další zásah, ale Ohis Felix Uduokhai se z gólu nemohl radovat kvůli ofsajdu Niederlechnera. Wolfsburg poté znovu převzal aktivitu. Brekalo svou dělovkou pouze orazítkoval tyč, ale v nastavení se po krásném centru prosadil Daniel Ginczek.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Žlutou kartu za zakopnutí míče ještě dostává Roussilon.
     
    90+3
    Ginczek se ještě v závěru nastavení dostal do pokutového území, jenže vyslal takový střílený centr, který nabral opačnou rotaci a skončil mimo velké vápno.
     
    90+1
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Wolfsburg se na začátku nastaveného času dostává do vedení! Skvělou práci odvedl Kevin Mbabu, který se uvolnil na pravé straně a poslal nádherný přízemní centr skrz malé vápno, na který si u zadní tyče naběhl DANIEL GINCZEK a placírkou doklepl míč do sítě!
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Tim Jedvaj si dal pozor na nákop na rozběhnutého Steffena, odstavil hostujícího střelce tělem a následně rozehrál na pravou stranu. Uvidíme, kolik rozhodčí nastaví.
     
    89
    Maximilian Arnold si znovu připravil míč do střelecké pozice ze střední vzdálenosti. Hostující záložník poté vyslal jedovatou střelu levačkou, ale míč proskákal kolem branky.
     
    88
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Paulo Otávio, přichází Jérôme Roussillon.
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Eduard Löwen, přichází Sergio Córdova.
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Marco Richter, přichází Noah-Joel Sarenren-Bazee.
     
    87
    Arnold zkoušel obloučkem na levou stranu oslovit rozběhnutého Klause, ale pozorný Andreas Luthe vystartoval ven z branky a schoval míč do svých rukavic.
     
    86
    Wolfsburg se opět usadil na polovině domácího celku a postupnou kombinací si hledá cestičku do pokutového území. Hosté chtějí v Augsburgu vyhrát.
     
    85
    Mbabu vymyslel nádherný centr na malé vápno, kam sprintoval hostující střelec Steffen. Domácí brankář Andreas Luthe však vyrazil ven z branky a vyboxoval míč mimo nebezpečný prostor.
     
    84
    Domácí Augsburg zahrával rohový kop. Krátký centr se tentokrát snesl k přední tyči, kde zasáhl dobře postavený Mbabu. Domácí dnes spoléhají hlavně na standardní situace.
     
    83
    Florian Niederlechner krásně přenesl míč na pravou stranu hrací plochy, jenže Khedira místo zakončení zvažoval centr. Domácí záložník nakonec neučinil ani jedno.
     
    82
    Domácí brankář rozehrál příliš rychle, podle rozhodčího Brycha nebyl míč v klidovém stavu. Sudí tak nařídil rozehrávku od branky Augsburgu opakovat.
     
    81
    Autor jediné branky Wolfsburgu Steffen si navedl míč na hranici velkého vápna, odkud vyslal technickou střelu, ale jeho pokus nezapadl do horního rohu.
     
    80
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Ruben Vargas, přichází Iago.
     
    79
    Mehmedi se dral za centrem do pokutového území, ale rychlostně skvěle vybavený obránce Ohis Felix Uduokhai se s ním vrátil a zamezil mu v zakončení.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 55. Jedvaj – 44. Steffen (Otávio), 90+1. Ginczek (Mbabu)

    Karty:   40. Suchý (AUG) – 54. Otávio (WOF), 74. Arnold (WOF), 90+3. Roussillon (WOF)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 3:8. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 8:11.
    FC Augsburg: Luthe – Framberger, Suchý (66. Uduokhai), Jedvaj, Max – R. Khedira, Baier (C) – Richter (88. Sarenren-Bazee), Löwen (88. Córdova), Vargas (80. Iago) – Niederlechner.
    Náhradníci: Koubek – Córdova, Sarenren-Bazee, Lichtsteiner, Gruezo, Iago, Morávek, Uduokhai, Oxford.

    VfL Wolfsburg: Casteels (C) – Mbabu, Pongračić, Brooks, Otávio (88. Roussillon) – X. Schlager, Arnold – Joao Victor (75. Klaus), Mehmedi, Brekalo (62. Ginczek) – Steffen.
    Náhradníci: Pervan – May, Roussillon, Ginczek, Knoche, Tisserand, Klaus, Justvan, Marmoush.

    Rozhodčí: Brych – Schaal, Blos

    Diváci: Hráno bez diváků
    thejrc.org