Německo – Česko 2:0 (kon.)
konec
Německo
2:0 (2:0)
Česko
Sobota 16.05.2020, 10:00 • Old Trafford, Manchester • Mistrovství Evropy 1996
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (10:59:10)
     
    Je konec! Německo zvládlo úvodní vystoupení na evropském šampionátu 1996 a vítězí nad Českem 2:0. Po opatrném úvodu převzali fotbalisté v bílých dresech otěže a dočkali se odměny. Ve 26. minutě se totiž prosadil Ziege. O dalších šest minut později navíc přidal druhou branku Möller. Český tým mohl odpovědět, ale Pavel Nedvěd z voleje poslal míč nad břevno. Po přestávce se hrálo hodně tvrdě a na obou stranách přibylo potrestaných hráčů. Obě defenzivy si už ale daly dobrý pozor a další branky už nepadly.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    87
    Látal prošel středem hrací plochy do blízkosti pokutového území, kde si míč přehodil na pravačku, jenže jeho technický projektil prolétl kolem branky.
     
    84
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Kuntz, přichází Bierhoff.
     
    82
    Petr Kouba si dal pozor na další centr z pravé strany hrací plochy a schoval míč do rukavic. Český brankář následně nakopl míč na levou stranu, kde našel Bejbla.
     
    80
    Do konce utkání zbývá posledních deset minut a Německo se znovu usadilo na polovině českého týmu. Hráči v bílém už se ale netlačí do zakončení a spíše kombinují s míčem na kopačkách.
     
    77
    Dalším potrestaným hráčem na německé straně je Thomas Hassler.
     
    75
    Pavel Nedvěd chtěl vybídnout Pavla Kuku prudkou přihrávkou mezi stopery, jenže jeho pobídka byla moc prudká a německý gólman bez problémů ukryl míč do rukavic.
     
    72
    Německo si v posledních minutách bez větších problémů hlídá své vedení a nepouští hráče v červených dresech na svou polovinu. Skvělý zápas hraje Sammer.
     
    69
    Mezi potrestané hráče se na opačné straně zařadil i Reuter.
     
    68
    Také střídající Radek Drulák si za šlapák vysloužil karetní trest.
     
    67
    Po delší době přichází žlutá karta také na straně českého týmu. Za svůj zákrok ji dostává Miroslav Kadlec.
     
    65
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Bobic, přichází Strunz.
     
    63
    Petr Kouba si dal pozor na nadýchaný centr z levé strany hrací plochy, vystartoval na malé vápno a ukryl míč do připravených rukavic.
     
    60
    Je za námi hodina hry a Německo si stále drží své dvoubrankové vedení. Češi sice po návratu z kabin zvýšili svou aktivitu, ale stále se nemohou dostat do šancí.
     
    59
    Další žlutou kartu vidí za ostrý skluz na Nedvěda střídající Babbel.
     
    58
    Také autor druhé branky dnešního souboje Andreas Möller dostává žlutou kartu.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 26. Ziege, 32. Möller

    Karty:   28. Ziege (GER), 52. Kuntz (GER), 58. Möller (GER), 59. Babbel (GER), 69. Reuter (GER), 77. Hassler (GER) – 19. Bejbl (CZE), 45. Nedvěd (CZE), 67. Kadlec (CZE), 68. Drulák (CZE)


    Německo: Köpke – Sammer, Reuter, Helmer, Kohler (14. Babbel), Eilts, Ziege, Hassler, Möller, Bobic (65. Strunz), Kuntz (84. Bierhoff)
    Česko: Kouba – Horňák, Kadlec, Suchopárek, Látal, Němec, Bejbl, Nedvěd, Frýdek (46. Berger), Poborský (46. Drulák), Kuka

    Rozhodčí: Elleray – Bates, Walton (vš. ENG)
    bahis siteleri