Slavia Mazyr – Gorodeja 1:1 (kon.) | Soligorsk – Belšina Babrujsk 4:0 (kon.)
konec
FK Slavia Mazyr
1:1 (0:1)
FK Gorodeja
Pátek 22.05.2020, 17:00 • Stadyen Junatsva • Běloruská Vysšaja Liga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 1:1. I ve druhém dějství byl aktivnějším týmem ten domácí, který se přeci jenom dočkal zaslouženého vyrovnání. Bylo tomu tak po odpískané ruce v pokutovém území, po které Čukley zužitkoval penaltu. Slavia se dokonce mohla dostat do vedení, to se nakonec nepovedlo. Koncovka tohoto zápasu nic zásadního nepřinesla, oba celky si tak rozdělí po bodu. (18:50:22)
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 6:4. Rohy: 9:1.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Střídání v týmu FK Gorodeja: ze hřiště odchází Sergej Archipov, přichází Ilja Baglaj.
     
    90+1
    Jeden z posledních střeleckých pokusů tohoto zápasu vyprodukoval domácí Narh. Ten se i tentokráte opřel do míče pravou nohou, střela ale putovala nad branku.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Stav je stále nerozhodný, zcela určitě se ještě dočkáme nastaveného času.
     
    88
    Dalekonosné autové vhazování nakonec doputovalo na hlavu Costrova, který se rozhodl prodloužit míč za sebe. Tam se naštěstí pro domácí nacházel Pantija.
     
    87
    Po pravém křídle se rozhodl zaútočit střídající Volovik, který měl proti sobě hned dvojici protihráčů. I tak to udělal celkem dobře, vybojoval totiž autové vhazování.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Igor Costrov (FK Slavia Mazyr).
     
    85
    Gorodeja si nyní vybojovala volný kop kousek od středového kruhu. Ve vzduchu si totiž útočným faulem pomohl domácí Čukley, jenž použil také obě ruce.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Ani jeden z celků se nemůže dostat do žádné vyložené šance, jakákoliv chyba však může branku přinést.
     
    80
    Střídání v týmu FK Slavia Mazyr: ze hřiště odchází Alexandr Rajevskij, přichází Maxim Mijakiš.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Andrej Sorokin (FK Gorodeja).
     
    79
    Mazyr musel pro změnu útočit až ze své poloviny, navíc ani následná nahrávka směrem na Senka nebyla nejpřesnější. Bajďuk odehrál míč do rukavic brankáře.
     
    78
    Dovgjallo předvedl prudký odkop na pravou stranu, kde se jeho celek dokázal na malý moment dostal k míči. Mazyr si ovšem pohlídal i tuto útočnou akci.
     
    77
    Najednou ožil také stadion, který žene své miláčky za další brankou. Slavia se však musí bránit, její dnešní soupeř totiž kombinuje v blízkosti pokutového území.
     
    76
    Gorodeja se pokoušela dostat do protiútoku, jenomže narazila hned na prvního protihráče. Domácí se navíc dostali k centru, avšak ten nebezpečný nebyl ani zdaleka.
     
    75
    Na opačné straně se to příliš nepovedlo Senkovovi, který se pokoušel zasáhnout padající míč ze vzduchu. Od jeho kopačky se balón odrazil pouze do zámezí.

    David Suchý

    Branky: 61. Čuklej (pen.) – 30. Jaskovič (Bajďuk)

    Karty:   42. Tetteh (SLM), 53. Kotljarov (SLM), 59. Pantija (SLM), 86. Costrov (SLM) – 21. Ignatěnko (GRD), 61. Pušňakov (GRD), 80. Sorokin (GRD)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 6:4. Rohy: 9:1.
    FK Slavia Mazyr: Baranovskij (C) – Čuklej, Rajevskij (80. Mijakiš), Nedaškovskij, Panteja, Potapov, Costrov, Kotljarov (57. Senko), Narh, Žuk, Tetteh
    Náhradníci: Romaňuk – Krivošejev, Vasilevič, Anufrijev, Kovalevskij, Tymoňuk, Mijakiš, Senko

    FK Gorodeja: Dovgjallo – Pavljuček (C), Joksimović, Ignatěnko (70. Volovik), Pozňak (41. Šestilovskij), Jasković, Pušňjakov, Sajčić, Sorokin, Bajďuk, Archipov (90+2. Baglaj)
    Náhradníci: Jefimov – Šestilovskij, Baglaj, Volovik, Volovič
    ocianews.com