Freiburg – W. Brémy 0:1 (kon.) | Mönchengladbach – Leverkusen 1:3 (kon.) | Paderborn – Hoffenheim 1:1 (kon.)
Wolfsburg – Dortmund 0:2 (kon.) | Bayern – Frankfurt 5:2 (kon.)
konec
SC Freiburg
0:1 (0:1)
Werder Brémy
Sobota 23.05.2020, 15:30 • Schwarzwald-Stadion, Freiburg • Německá Bundesliga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+7
    Přeci jen ještě šance pro Freiburg! Poslední centr propadl k Nilsovi Petersenovi, který dokázal z akrobatické pozice usměrnit míč na bližší tyč. Pavlenka se však stačil včas přesunout a vyrazil merunu zpět do pole!
     
    90
    Domácí se už radovali z gólu, který je ale po konzultaci hlavního sudího s kolegy u videa odvolán! Nils Petersen nejprve trefil ve velké šanci tyč a dorážející Manuel Gulde už poslal balón do odkryté brány. Ukázalo se však, že Petersen se nacházel v těsném ofsajdu!
     
    88
    Philipp Bargfrede (Werder Brémy) zastavil průnik Lucase Hölera jen za cenu faulu a dostal za to žlutou kartu. Protože už dnes jednu viděl, následuje automaticky i červená. Werder bude dohrávat o deseti!
     
    85
    Střídající Kwon Čang-hoon se uvolnil přes Klaassena a levačkou se pokusil překvapit Pavlenku. Míč ale skončil tak metr vedle pravé tyče z pohledu gólmana Werderu Brémy.
     
    82
    Je tomu tak. Marco Friedl z utkání odstupuje a pouští na trávník Michaela Langa. Hosté navíc provedli ještě jedno střídání. Milota Rashicu nahradil David Selke.
     
    81
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Roland Sallai, přichází Kwon Čang-hoon.
     
    72
    Střídání v týmu SC Freiburg: ze hřiště odchází Janik Haberer, přichází Amir Abraši.
     
    68
    Žlutou kartu obdržel hostující Leonardo Bittencourt. Ten před pár minutami vystřídal a na rozhodčího zřejmě něco nevhodného křikl z tribuny.
     
    63
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Josh Sargent, přichází Juja Osako.
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Leonardo Bittencourt, přichází Fin Bartels.
     
    61
    Mohlo být srovnáno! Odražený míč napálil zpoza šestnáctky na bránu Nicolas Höfler a trefil to velmi dobře. Pavlenka však zasáhl výborně a vyrazil balón na roh!
     
    55
    Dobré přenesení hry na pravou stranu oslovilo Rolanda Sallaie, který si naběhl do šestnáctky a hned po převzetí míče vypálil. Dobře postavený Pavlenka však jeho střelu dokázal vyrazit.
     
    48
    Marco Friedl se na levé straně nadechl k drzému průniku a dostal se až před brankáře Schwolowa. Na zakončení z ostrého úhlu si už netroufl a tak balón poslal před bránu. Tam moc nescházelo a Davy Klaassen by ho hlavou usměrňoval do odkryté domácí svatyně!
     
    42
    Žlutou kartou je potrestán hostující Philipp Bargfrede. Vykoledoval si ji šlapákem na kopačku Schmida.
     
    35
    Hosté musejí střídat. Zdravotní problém nedovolí pokračovat ve hře Kevinovi Vogtovi, kterého nahradil Philipp Bargfrede.
     
    29
    Marco Friedl presoval rozehrávajícího Rolanda Sallaie a pomohl si u toho rukama. Rozhodčí Hartmann ukázal hostujícímu fotbalistovi žlutou kartu.
     
    19
    Werder právě vstřelil branku!
    Hosté se ujímají vedení! Na parádní pas Davyho Klaassena, který to poslal dopředu z jedničky, si naběhl LEONARDO BITTENCOURT, jenž si míč dobře připravil a zpoza pokutového území zamířil po zemi ke vzdálenější tyči. Schwolow se natahoval za balónem marně.
     
    17
    Nyní ale odpověděli hráči Freiburgu velkou příležitostí! Centrovaný míč si na zadní tyči našel Nils Petersen, který ho hrudí sklepl k Rolandovi Sallaiovi. Ten z velmi dobré pozice jen těsně minul ze svého pohledu levou tyč!
     
    15
    Zajímavá akce Werderu! Tu podpořil náběhem na pravém křídle Theodor Gebre Selassie, který z poměrně ostrého úhlu zakončoval na zadní tyč a Schwolow se musel hodně natahovat, aby balón vyrazil!
     
    5
    Po faulu na Hölera zahrávali domácí fotbalisté přímý kop ze zajímavé pozice. Vincenzo Grifo to zkusil přímo a jeho technický pokus protáhl Jiřího Pavlenku v bráně Werderu. Ten si musel připsat velmi dobrý zákrok.

    Martin Augustin

    Branky: 19. Bittencourt (Klaassen)

    Karty:   29. Friedl (BRM), 42. Bargfrede (BRM), 68. Bittencourt (BRM)   88. Bargfrede (BRM)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 7:8. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 12:18.
    SC Freiburg: Schwolow – Schmid, Gulde, Koch, Günter (C) – Sallai (81. Kwon Čang-hoon), Haberer (72. Abraši), Höfler, Grifo – Höler, Petersen.
    Náhradníci: Flekken – Lienhart, Borrello, Heintz, Keitel, Abraši, Kwon Čang-hoon, Frantz, Schlotterbeck.

    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Veljković, N. Moisander (C), Friedl (82. Lang) – M. Eggestein, Vogt (35. Bargfrede), Klaassen – Bittencourt (63. Bartels), Sargent (63. Osako), Rashica (82. Selke).
    Náhradníci: Kapino – Langkamp, Selke, Osako, Bargfrede, Bartels, Woltemade, Lang, Groß.

    Rozhodčí: Hartmann – Kempter, Gittelmann
    thejrc.org