Freiburg – W. Brémy 0:1 (kon.) | Mönchengladbach – Leverkusen 1:3 (kon.) | Paderborn – Hoffenheim 1:1 (kon.)
Wolfsburg – Dortmund 0:2 (kon.) | Bayern – Frankfurt 5:2 (kon.)
konec
Borussia Mönchengladbach
1:3 (0:1)
Bayer Leverkusen
Sobota 23.05.2020, 15:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Německá Bundesliga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a někdy příště na počtenou. (17:34:00)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 10:6. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 16:16.
     
    Je dobojováno, Leverkusen vítězí v Mönchengladbachu 3:1 a dostává se na třetí místo v tabulce, naopak Borussia klesá na čtvrtou pozici. Sledovali jsme velice atraktivní utkání, do vedení se v první půli zásluhou Kaie Havertze dostali hosté. Borussia po přestávce srovnala, když se náramně trefil Marcus Thuram. Klíčový moment se udál o pár minut později, když nadechující se domácí srazil Elvediho faul na Bellarabiho, po němž proměnil penaltu Kai Havertz. Bayer se posléze opět dostal do sedla a svou převahu zúročil v jednaosmdesáté minutě, když skóre na konečných 3:1 upravil Sven Bender.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Vypadá to, že ne. Bénes se sám ujal exekuce přímého kopu, nabíhající Nico Elvedi ale ve vápně zakončoval z ofsajdového postavení. Víc už se v dnešním mači zřejmě nestane.
     
    90+2
    Bénes vybojoval další standardní situaci pro Mönchengladbach. Povede se domácím fotbalistům ještě vykřesat malou jiskřičku naděje na zvrácení nepříznivého stavu?
     
    90+1
    Aránguiz získal míč od Neuhause a vyslal na zteč Havertze. Ten ještě zkoušel nalézt lépe postaveného Baileyho, jenže jeho záměr přečetl Ginter.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se nastavují tři minuty.
     
    89
    Až nyní se Leverkusen dostal na obrannou polovinu svého soupeře. Diaby to udělal výborně, když v souboji se dvěma protivníky vybojoval cenný rohový kop.
     
    88
    Domácí se přeci jen ještě odhodlávají k závěrečnému náporu. Stindl si naběhl na dlouhý pas od Wendta, jeho slabší zpracování ale okamžitě potrestal Baumgartlinger.
     
    87
    Po dalším rohu, který rozehrál Bénes, se domácí domáhali odpískání penalty. Bender dle jejich názoru zahrál rukou, sudí ale nechává hru pokračovat.
     
    86
    Standardní situace ale fotbalistům Mönchengladbachu nevyšla podle představ, hlavička Nica Elvediho Hrádeckého neohrozila. Hosté už s rozehrávkou nebudou spěchat.
     
    85
    Neuhaus narýsoval fantastickou kolmici pro sprintujícího Pléu, jehož pumelici musel tentokráte řešit Hrádecký. Finský gólman vytěsnil míč na roh.
     
    84
    Střídající Wendt si našel místo na levé straně, odkud odcentroval přesně do míst, kde číhal Pléa, jehož povedené hlavičce moc nechybělo.
     
    83
    Fotbalisté Gladbachu začínají působit hodně beznadějným dojmem. Dělají školácké chyby v rozehrávce a nemohou se usadit na útočné polovině.
     
    82
    S nadějemi domácích fotbalistů už to nevypadá moc dobře. Kupředu se navíc hnal Bailey, v souboji s Binsibajním mu ale balon utekl až za čáru.
     
    81
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Fotbalisté Leverkusenu své vedení ještě navyšují, o tři body by je dnes nemělo už nic připravit! Demirbayův povedený centr si v malém vápně našel SVEN BENDER a hlavičkou do protipohybu překonal brankáře Sommera.
     
    81
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Aleksandar Dragović, přichází Julian Baumgartlinger.
     
    80
    Konec utkání se pomalu blíží, Borussii se krátí čas na vyrovnání zatím nepříznivého stavu. Povede se to, nebo si domácí těsný náskok pohlídají?

    Vojtěch Tůma

    Branky: 52. Thuram (Pléa) – 7. Havertz (Bellarabi), 58. Havertz (pen.), 81. S. Bender (Demirbay)

    Karty:   71. Binsibajní (MNC) – 62. Diaby (LEV)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 10:6. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 16:16.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer (C) – Lainer, Ginter, Elvedi, Binsibajní – Neuhaus, Strobl (76. Bénes) – J. Hofmann, Embolo (12. Stindl), Thuram (78. Wendt) – Pléa.
    Náhradníci: Grün – Kramer, Herrmann, Raffael, Stindl, Traoré, Wendt, Bénes, Jantschke.

    Bayer Leverkusen: Hrádecký – Weiser, Tapsoba, Dragović (81. Baumgartlinger), Sinkgraven – Aránguiz, S. Bender – Bellarabi (66. Bailey), Demirbay, Diaby – Havertz (C).
    Náhradníci: R. Özcan – Paulinho, Bailey, Amiri, Alario, Baumgartlinger, Wendell, Wirtz.

    Rozhodčí: Sören Storks – Thorben Siewer, Frederick Assmuth
    thejrc.org