Nikolas Krivák - Jacob Mikula Vítěz: N. Krivák (na body) (kon.) | Lukáš Eliáš - Adrian Bartl Vítěz: L. Eliáš (na body) (kon.)
Michal Zátorský - Tomáš Drábík Vítěz: M. Zátorský (na body) (kon.) | Samuel Daňko - Juraj Tutura Vítěz: J. Tutura (corner stoppage) (kon.)
Denis Farkaš - Samuel Liška Vítěz: D. Farkaš (na body) (kon.) | Marco Novák - Roman Paulus Vítěz: M. Novák (na body) (kon.)
Vlastislav Čepo - Patrik Jevický Vítěz: V. Čepo (TKO) (kon.) | Denis Tripšanský - Leonard Spišský Vítěz: D. Tripšanský (na body) (kon.)
Ronald Paradeiser - Milan Kratochvíla Vítěz: R. Paradeiser (na body) (kon.) | Eric Tlkanec - Patrik Křižan Vítěz: E. Tlkanec (TKO) (kon.)
konec
Denis Tripšanský - Leonard Spišský

Vítěz: D. Tripšanský (na body)

Sobota 23.05.2020, 23:00Oktagon Underground
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 22:00.
     
    CO TO JE OKTAGON UNDERGROUND?

    Jedná se o první sérii turnajů na česko-slovenské bojové scéně od zavedení vládních nařízení v souvislosti s koronavirem, které zamezily organizování prakticky veškerých sportovních akcí. V mužských pyramidách do 70, 80, 90 a 100 kilogramů a v ženské pyramidě do 61 kilogramů se proti sobě utká značné množství bojovníků. Každý postupový pavouk zahrnuje českou a slovenskou stranu, finále tak bude vždy mezinárodní. Celkový vítěz pyramidy si odnese částku 5 000 eur, v součtu tím pádem bude ve hře 2,75 milionu korun. Zápasy mají uzpůsobená pravidla, turnaje se proto účastí i zápasníci, jejichž hlavní disciplínou není MMA. Zároveň se jedná o exhibiční duely. Výsledky se proto nebudou započítávat do oficiálních dat na stránce Sherdog. Celá akce se uskuteční v průběhu sedmi týdnů, kdy proběhne stejné množství atraktivních turnajů. Část z nich by měla být doprovázena takzvanými super-fighty, v nichž se představí mimosoutěžní bojovníci. Vrcholem druhého večera, který obstarají slovenští bojovníci, budou duely Samuela Krištofiče s Jakubem Benkem a Marka Bartla s Kamilem Cibinskim.
     
    PRAVIDLA OKTAGON UNDERGROUND

    Jedna z hlavních změn oproti běžným zápasům MMA je v celkovém čase utkání. To se odehraje na tři kola po třech minutách. Pokud by poté boj skončil remízou, rozhodne jedno extra kolo. V postoji regule zůstávají prakticky stejné. Zápas je rovněž možné přenést na zem pomocí takedownu, kde je rozhodující následná kontrola po dobu tří vteřin. Pokud se tato kontrola v utkání zopakuje třikrát, rovná se takové počínání jednomu knockdownu. Knockdown způsobí počítání rozhodčího, a pokud zápasník absolvuje počítání čtyřikrát v utkání nebo třikrát v jednom kole, znamená to automatické ukončení zápasu. Sudí ale nemusí využít maximální počet počítání a může duel zastavit i verdiktem TKO.
     
    PYRAMIDA DO 70 KILOGRAMŮ
    TRIPŠANSKÝ vs. SPIŠSKÝ


    Denis Tripšanský (3-2-1)

    Velkým favoritem tohoto zápasu bude Denis Tripšanský, který bude hájit barvy MMA. Tripšanský má v Oktagonu za sebou již šest duelů, nicméně pouze ve třech případech dokázal zvítězit. Hned první jeho zápas sice skončil porážkou, avšak nadcházející tři znamenaly výhru. Doposud jediná remíza se uskutečnila proti Tomáši Kvapilovi, naopak poslední porážka byla k vidění v souboji s Tomášem Le Sym.

    Leonard Spišský (4-2-0)

    Teprve devatenáctiletý Leonard Spišský má rovněž za sebou šest MMA duelů, během kterých se mu povedlo vyhrát hned čtyřikrát. Poslední porážka se uskutečnila koncem loňského kalendářního roku, tehdy Spišský nestačil na polského zápasníka Macieje Szczepaniaka. Leonard Spišský tak bude sázet na dravé mládí, avšak ani on nebude v tomto duelu favoritem.
     
    Začalo první kolo.
     
    0:25
    Tento duel zatím nabídl několik low kicků. Poté oba zápasníci poprvé promáchli, v obou případech se jednalo o pravou zadní.
     
    0:54
    Denis Tripšanský trochu zatlačil svého soupeře k pletivu, načež vyslal další nepříjemný low kick. Spišský se snažil kontrovat nečekaným levým hákem.
     
    1:21
    Leonard Spišský předvedl dobrý kryt, díky kterému si poradil s prudkým náznakem od Tripšanského. Stále však čekáme na nějaký zásadnější úder.
     
    1:56
    Spišský se opět dostal blíže k pletivu, načež promáchl. Denis Tripšanský předvedl takedown, avšak ten z bodového hlediska nebyl úspěšný.
     
    2:11
    Další dobrý úder v podání Spišského, jehož levačka si našla svůj cíl. Denis Tripšanský však působí aktivněji, zatím se dostal pouze k takedownu.
     
    2:57
    Konec prvního kola nám nic fatálního nepřinesl, Denis Tripšanský si poradil s high kickem.
     
    Skončilo první kolo.
     
    Začalo druhé kolo.
     
    0:20
    Aktivní nástup v podání Tripšanského, který na úvod druhého kola vyslal další low kick. Chvíli poté přidal další, který byl opět velice přesný.
     
    0:47
    Leonard Spišský se pokusil o nečekaný nástup, jenomže ten opět přinesl atak do krytu. Denis Tripšanský včas uskočil, poté přidal tvrdou levačku přímo na bradu.
     
    1:21
    Další dobrý kryt v podání Denise Tripšanského, který zatím nemá žádný větší problém. Svého soupeře stále tlačí blíže k pletivu.
     
    1:35
    Zničehonic naskočený superman od Tripšanského, který soupeře poslal k zemi. Pro sudího to znamenal signál k počítání, Spišský ovšem bude pokračovat.
     
    2:13
    Po delší době se projevil také Spišský, který poprvé zaútočil pouze do krytu, krátce poté to zkoušel low kickem.
     
    2:50
    Další naskočený úder od Tripšanského, což v tomto duelu zatím funguje. Spišský je stále tlačený k pletivu, což mu rozhodně nechutná.
     
    Skončilo druhé kolo.
     
    Začalo třetí kolo.
     
    0:17
    I úvod třetího kola se nese v hodně podobném duchu. Spišský navíc schytal nepříjemnou levačku, načež se dostal do středu oktagonu.
     
    0:32
    První povedený takedown tohoto zápasu. Na své konto ho sebral Denis Tripšanský, který si tak připisuje další plusové body.
     
    1:09
    O naskočeného supermana se pokusil také Spišský, avšak s naprosto opačným výsledkem. Tripšanskému se povedlo včas uskočit směrem vzad.
     
    1:46
    Další pokus o takedown, který se tentokráte počítat nebude. Leonard Spišský si je vědom, že mu tento duel zrovna moc nevychází, proto sledujeme několik ostrých přestřelek.
     
    2:02
    Ani další pokus o takedown se počítat nebude. Ihned po něm to Spišský zkoušel naskočeným kolenem, avšak pouze do krytu.
     
    2:40
    Oba zápasníci nyní promáchli, poté Denis Tripšanský zkoušel další takedown, ten se však počítat nebude.
     
    Konec zápasu.
     
    Tento duel byl jednoznačně v režii Denise Tripšanského, který byl od úvodních vteřin o poznání aktivnější. Díky své aktivitě tlačil soupeře k pletivu, což mu vyhovovalo natolik, že sám přidal několik zásadních úderů. Spišskému se dlouhou dobu nedařilo najít recept, neustále totiž útočil pouze do krytu. Třetí kolo navíc nabídlo několik pokusů o takedown, Tripšanský si nakonec připsal jeden úspěšný.
     
    Vítěz: D. Tripšanský (na body) (23:12:45)

    David Suchý

    thejrc.org