Hamburg – Bielefeld 0:0 (kon.) | Kiel – Stuttgart 3:2 (kon.) | Karlsruher SC – Bochum 0:0 (kon.)
konec
Hamburger SV
0:0 (0:0)
DSC Arminia Bielefeld
Neděle 24.05.2020, 13:30 • Volksparkstadion, Hamburg • 2. německá Bundesliga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to po dlouhé době vše. Koronavirová pandemie již pomalu ve své první fázi ustupuje a doufejme, že sportovních událostí bude postupně přibývat, ačkoliv se nedá očekávat přitomnost diváků, potažmo existence vyprodaných stadionů a arén.

    Užívejte nedělní víkendové odpoledne a někdy příště se budu opět u fotbalového zápasu těšit napočtenou! (15:34:55)
     
    Dnešní utkání sledovalo 0 diváků.
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 6:6. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 7:6.
     
    Šlágr 27. kola nakonec končí bez branek a s tímto výsledkem je rozhodně spokojen Bielefeld. V dnešním zápase nebyl lepším týmem a po většinu zápasu se bránil aktivní hře HSV, které se chtělo přiblížit bodově na první místo. Nejblíže byli domácí ke gólu v 67. minutě, Kittel však z malého vápna hlavou napálil jenom tyčku hostující branky. Nutno také zmínit výkon hostujícího brankáře Stefana Ortegy, který zejména na začátku zápasu několikrát podržel svůj tým.

    Hosté směrem dopředu nebyli až tak nebezpeční, častěji se jim dařilo hrozit až v posledních minutách utkání, kdy využívali otevřené hry svého soupeře a hráli na brejkové situace. Jinak to však nebyl nijak záživný zápas, vyložených šancí k vidění mnoho nebylo a přesto, že byl Hamburg lepším týmem, Arminia týmovým výkonem dosáhla na horké půdě na cenný bod a i nadále je v roce 2020 neporaženým týmem. Sedm kol před koncem má tak náskok stále sedm bodů, neboť Stuttgart nezvládl zápas v přístavním městě Kiel a HSV v tabulce tak nepřeskočil.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Timo Letschert si naběhl na hranu vápna a z přihrávky proti noze poslal míč na branku, leč Stefan Ortega tento pokus opět kryje.
     
    90+2
    Domácí valí dopředu, co to dá, ale bez úspěchu. Hra se tak vytahuje zpátky na polovinu a až v posledních minutách je k vidění to, co by diváci chtěli vidět.
     
    90+1
    Jsme v první minutě blíže neurčeného nastavení. Ve vápně se nabízel na nahrávku volný Kinsombi, avšak pas mu šel na paty. Arminia reaguje rychlým brejkem a má vhazování k dispozici.
     
    90
    HSV tlačí, Bielefeld poctivě brání, ale bude to mít ještě celkem náročné. Uvidíme, zda vůbec bude nějaký nastavený čas. Pokud ano, více než dvě minuty to nebude.
     
    89
    Rychlý brejk vzal na sebe Fabian Klos, střela přes dva obránce však neměla potřebnou razanci a pro domácího gólmana nepředstavovala žádné větší nebezpečí.
     
    89
    Tato možnost se ale na chvíli zase oddaluje, při zpracování míče zahrál v blízkosti branky hostí rukou Hunt, což neuniklo oku rozhodčího Zwayera. Tím pádem mají hosté čas na rozehru a nemusí se nikam tlačit.
     
    88
    Jatta už mohl útočit, nakonec hru vrátil za sebe na spoluhráče. Bielefeld ale nyní úpěnlivě brání a HSV by rádo dneska dalo ten důležitý gól.
     
    86
    Sven Schipplock (BIE) žluté kartě neunikne. Jako první hráč z hostující strany ji obdržel v 86. minutě za taktický faul na rozběhnutého van Drongelena.
     
    85
    Rohový kop Arminie pokračoval i po zdánlivém konci a vysvobození domácí obrany. Střela z druhé vlny ale skončila v hradbě těl před brankou a pomaličku se dostáváme do posledních minut dnešního šlágru.
     
    84
    Ortega důrazným odkopem poslal míč až na druhou stranu hřiště. Arminia díky tomu však došla pro vhazování v blízkosti soupeřovy branky
     
    83
    Josha Vagnoman se zkrátka ukopl a míč poslal z pravého křídla napříč, skoro až k protějšímu rohovému praporku. Tudy cesta skutečně nepovede...
     
    81
    S míčem často hraje i domácí gólman a na poměry fotbalu hraje skutečně velice vysoko, téměř překračuje půlící čáru. Nikdo ho však nenapadá, tím pádem může pracovat s míčem v klidu.
     
    80
    Zápas začíná mít tempo s blížícím se koncem, Hamburg nechce jít do kabin s remízou a Bielefeld taktéž otevřel svoji hru.
     
    78
    Volný Fabian Klos na hranici šestnáctky pořádně vynervoval domácího trenéra. Kapitán Arminie z otočky vzal míč a vypálil na branku. Razanci sice střela měla, šla ale doprostřed. Proto s ní Daniel Heuer Fernandes neměl až takový problém.

    Tomáš Kalas

    Branky:

    Karty:   42. Pohjanpalo (HAM) – 86. Schipplock (BIE)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 6:6. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 7:6.
    Hamburger SV: Heuer Fernandes – Vagnoman, Letschert, van Drongelen, Leibold – Dudziak (60. Kinsombi), Fein, Hunt (C) – Harnik (77. Jatta), Pohjanpalo (60. Hinterseer), Kittel.
    Náhradníci: Mickel – Beyer, Kinsombi, Moritz, Amaechi, Jatta, Schaub, Samperio, Hinterseer.

    DSC Arminia Bielefeld: Ortega – Kunze (72. Schipplock), Pieper, J. Nilsson, Hartherz – Soukou (64. Voglsammer), Weihrauch, Prietl, Hartel, Yabo (64. Clauss) – Klos (C).
    Náhradníci: Linnér – Salger, Lucoqui, Pérez, Clauss, Schütz, Seufert, Voglsammer, Schipplock.

    Rozhodčí: Zwayer – Häcker, Riehl
    ocianews.com