TK HC Stadion Litoměřice (kon.) | TK k tenisovému turnaji O pohár prezidenta ČTS (kon.)
konec
Tisková konference HC Stadion Litoměřice

Pondělí 25.05.2020, 09:00Tiskové konference
     
    Já se odsud z Kalich Areny s vámi loučím a přeji hezký zbytek pondělí. (09:21:21)
     
    Tisková konference je ukončena. Dále jsou nové posily klubu k dispozici všem přítomným novinářům k individuálním rozhovorům.
     
    David Bruk: Byl bych samozřejmě šťastný, kdybych měl Voženílka tady a k tomu další tři podobné hráče. Každopádně ale je si třeba uvědomit, že hráči mají před sebou nějaký progres kariéry a jsme rádi, že zrovna u Voženílka šel přes nás.
     
    Daniel Sadil: Daniel Voženílek byl hráč, kterého jsme tu chtěli udržet. Avšak věděli jsme, že vzhledem k jeho práci v minulé sezoně, jsme věděli o zájmu extraligových klubů. V Budějovicích mu přejeme hodně štěstí, aby si vybojoval místo v sestavě.
     
    Daniel Sadil: Podíl peněz od svazu záleží na tom, kolik projektových hráčů je aktuálně v Litoměřicích.
     
    Jan Fišera: Rozpočet klubu se pohybuje kolem 15 milionů včetně mládeže. Pokud mládež od toho odečteme, máme jeden z nejnižších rozpočtů v Chance lize.
     
    David Bruk: Nejsem v situaci, kdy bych zápas se Stadionem Vrchlabí bral jako derby, spíše jsou divácky atraktivní zápasy s Kladnem, které se vrací, s Ústím nad Labem a byly i s Motorem. Rozšíření ligy je třeba brát jako spravedlivé vzhledem k situaci, která nastala.
     
    David Bruk: Jsem přesvědčen, že tým v žádném případě neoslabil. Co se týká mladších hráčů, tak letos máme velké ambice. Karel Mlejnek i Miroslav Přerost jednají s množstvím hráčů, kteří by měli atakovat brány mistrovství.
     
    Karel Mlejnek: Jsem rád, že jedním z dvou mých nejbližších kolegů je David Bruk. Tím můžeme ještě více rozvíjet spolupráci. Hráči nemají ještě vše jisté, zejména co se zahraničí týká. Děláme vše proto, aby hráči kteří mají potenciál na mistrovství světa, hráli v Litoměřicích.
     
    Miroslav Přerost: Co se týče mladších hráčů, jsem připraven pomoci i hráči z reprezentace U18, pokud se tam objeví někdo, kdo má potenciál již nyní nastoupit v dospělém hokeji. Tým se může ještě vyvíjet v závislosti na vývoji formátu kanadských juniorských soutěží.
     
    Miroslav Přerost: Chtěli jsme mužstvo okysličit novými jmény. Přestože předchozí tým dokázal vybojovat nejlepší umístění v historii klubu. Nešli jsme cestou přeplácení hráčů, ale komunikace s nimi, zda mají zájem hrát v Litoměřicích. Otázka reprezentantů je ještě v jednání. Chtěli bychom, aby hráči, kteří jsou na hraně extraligy, hráli zde a bojovali o start na mistrovství světa U20. Jsme rádi, že máme blízko trenéra Mlejnka, který sem může častěji dojíždět a pracovat více s hráči.
     
    Jan Fišera: Minulou sezonu jsme rychle ukončili. Jsme tedy rádi, že se již můžeme připravovat, byť trochu v omezeném režimu. Pan Sadil a pan Přerost odvedli maximum při skladbě kádru. Zítra by se mělo jednat o složení nového ročníku Chance ligy, protože přihlášku podalo všech 19 týmů. Bude to pro nás zajímavé z hlediska formátu. Rozpočet na novou sezonu bude podobný jako v minulých letech a je již naplněn, většina partnerů i přes krizi zůstala.
     
    Proto přišel do Litoměřic Jan Výtisk, který by měl být pro kluky mentorem. Dále by měly být i prospěšné návraty Martina Procházky, Patrika Miškáře, Matěje Berana i příchod Jana Holého.
     
    Daniel Sadil: V Litoměřicích i v týmu U20 nastaly velké změny. Měly by přinést motivaci mladším hráčům, kteří mají možnost dostat se do reprezentace, aby zůstali v Česku. Aby toto všechno fungovalo a hráči šli nahoru, tak jim k tomu vytváříme podmínky nejen materiální a tréninkové, ale musí mít i ideální spoluhráče pro rozvoj.
     
    Daniel Sadil: V současné době bude v naší přípravě 18 hráčů, tento počet bude postupně doplňován, protože někteří hráči širšího kádru reprezentace U20 se připravují ve svých klubech nebo individuálně.
     
    Jako první si vzala slovo tisková mluvčí klubu, která představila všechny přítomné.
     
    V Litoměřicích proběhne v pondělí ráno tisková konference k zahájení společné části letní přípravy A-týmu. O přípravách na příští sezonu, koncepci a struktuře týmu promluví předseda klubu Daniel Sadil, ředitel klubu Jan Fišera, sportovní manažer Miroslav Přerost, trenér A-týmu David Bruk, trenér reprezentace U20 Karel Mlejnek a kapitán A-týmu pro příští sezonu Jan Výtisk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 09:00.

    Martina Kramerová

    thejrc.org