TK HC Stadion Litoměřice (kon.) | TK k tenisovému turnaji O pohár prezidenta ČTS (kon.)
konec
Tisková konference k tenisovému turnaji O pohár prezidenta ČTS

Pondělí 25.05.2020, 14:00Tiskové konference
    Los zítřejšího hracího dne
     
    Konec tiskové konference. (14:34:28)
     
    Petra Kvitová: Pokud by se měly Grand Slamy hrát bez diváků, tak bych je raději zrušila.
     
    Barbora Strýcová: Bez diváků jsem naposledy hrála nejspíše někdy v mládežnických kategoriích. Bude to zvláštní, ale měli bychom být rádi, že vůbec můžeme hrát.
     
    Petra Kvitová: Nejzvláštnější opatření? Rozhodně to, že si nebudeme podávat ruce. Přijde mi to takové neetické, ale musíme to nějak akceptovat.
     
    Barbora Strýcová: Turnaj nebudu brát jako exhibici. Beru to tak, že si jdu zahrát ostrý zápas. Samozřejmě je důležité, abych se nezranila.
     
    Jiří Veselý: Je hrozně těžké se na tento turnaj úplně naplno namotivovat, když se nehraje o body. Nicméně se všichni moc těšíme.
     
    Ivo Kaderka: Pokud se bude dát volně cestovat na Slovensko, tak máme připravené turnaje ve stylu Fed Cupu a Davis Cupu, a to ve všech mládežnických kategoriích.
    Dále se jedná o tzv. Česko-balkánském poháru, kterého by se zúčastnily kromě nás země jako Srbsko či Chorvatsko, tak uvidíme, jak se situace vyvine.
     
    Jiří Veselý: Trénovali jsme s panem trenérem Navrátilem skoro každý den. Nejtěžší teď bude najít svou hru a dostat se do zápasového rytmu. Určitě to bude nějaký čas těžké, než se nám podaří zvyknout.
     
    Jaroslav Navrátil: Ze začátku krize tenisté nevěděli, kde hrát a trénovat. V poslední době se to lepší, hráči mají i svůj cíl v podobě série turnajů, které odstartují tím na pražské Spartě.
     
    Ředitel turnaje a TK Sparta David Trunda: Rád bych poděkoval všem hráčům, kteří přislíbili svou účast. Je to pro náš klub velký závazek, doufám, že nezklameme.
     
    Barbora Strýcová: Jsem moc ráda, že se vše pomalu vrací do normálu a my můžeme začít hrát. Určitě je to dobrá zpráva pro celý svět. My už nějaké zprávy z WTA máme, nejsou moc pozitivní, pořádání mezinárodních turnajů je nyní nereálné.
     
    Petra Kvitová: Podmínky se v Česku i v ostatních zemích pomalu uvolňují, nicméně v tenisovém světě se toho příliš neděje. Proto jsme rádi, že si můžeme na Spartě zahrát.
     
    Ivo Kaderka: Museli jsme přemýšlet nad tím, jak udržet v kondici český tenis i poté, co tahle krize skončí. Výsledek vidíte sami. Tímto bych rád poděkoval všem, kteří se na uskutečnění tohoto turnaje podíleli.
     
    Tisková konference začala.
     
    Dnes ve 14:00 se uskuteční tisková konference k turnaji, kde by měly být odhaleny poslední podrobnosti před zítřejším startem. Proběhne los turnaje – mezi ženami i mezi muži budou čtyři nasazení (podle žebříčkového postavení), kteří dostanou pro čtvrtfinále nenasazeného soupeře.

    Mezi ženami by mělo jít o následující jména:

    Nasazené: Petra Kvitová, Karolína Muchová, Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková
    Nenasazené: Kristýna Plíšková, Barbora Krejčíková, Lucie Hradecká, Linda Fruhvirtová

    Mezi muži potom:

    Nasazení: Jiří Veselý, Lukáš Rosol, Zdeněk Kolář, Tomáš Macháč
    Nenasazení: Vít Kopřiva, Michael Vrbenský, Jonáš Forejtek, Jiří Lehečka

    Po dnešním losu tak budou známy všechny dvojice pro úterní čtvrtfinálové zápasy, které se v Praze budou hrát od 10:00.
     
    Do pražské Stromovky se tento týden dívá celý tenisový svět. V České republice se totiž znovu rozjede tenisová sezona, od 26. do 28. května se na místních antukových a betonových kurtech uskuteční atraktivní turnaj O pohár prezidenta ČTS. V ženském pavouku se na tvrdých kurtech představí osm žen včetně Petry Kvitové, muži budou hrát paralelně na antuce a mezi účastníky nechybí ani česká jednička Jiří Veselý.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 14:00.

    Jakub Slunečko

    Michal Hladký

    thejrc.org