RB Lipsko – Hertha 2:2 (kon.) | Augsburg – Paderborn 0:0 (kon.) | Düsseldorf – Schalke 2:1 (kon.)
Hoffenheim – Kolín nad Rýnem 3:1 (kon.) | Union Berlín – Mohuč 1:1 (kon.)
konec
Fortuna Düsseldorf
2:1 (0:0)
FC Schalke 04
Středa 27.05.2020, 20:30 • Merkur Spiel-Arena • Německá Bundesliga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě pro tuto chvíli vše. Mockrát děkuji za pozornost a budu se na Vás těšit u dalších fotbalových přenosů. (22:31:44)
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:13.
     
    Dnešní zpočátku nudný zápas nám nakonec nabídl docela zajímavý druhý poločas. Schalke totiž otevřelo v 53. minutě skóre a vypadalo to, že si jde pro výhru. Düsseldorf však ukázal svou sílu, relativně rychle se postaral o vyrovnání a vzápětí dokonce vstřelil vítěznou branku. Fortuna od té doby zamkla svou šestnáctku, soupeře tam už skoro vůbec nepustila, takže se raduje ze třech bodů, které jsou vzhledem k jejímu postavení v tabulce opravdu hodně cenné, protože díky nim na patnáctou Mohuč ztrácí už jen bod. Schalke naopak prohrává potřetí v řadě, po dlouhé vynucené přestávce se tak nemůže dostat zpět do formy.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Steven Skrzybski mohl definitivně stvrdit vítězství svého týmu, protože po odkopu svého brankáře před ním byla jen odkrytá brána, ale do jeho rány se obětavě vložil jeden z hráčů Schalke, který tak ještě udržel alespoň miniaturní šanci pro svůj celek!
     
    90+4
    Düsseldorf se pořád musí strachovat o tři body, jelikož Schalke zkouší využít další standardku i se svým brankářem v šestnáctce. Florian Kastenmeier si však proti míči zkušeně vyběhl a schoval ho do své náruče.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Adam Bodzek (Fortuna Düsseldorf).
     
    90+2
    Hosté mají standardku téměř z půlící čáry, ale i přesto přišel centr až do pokutového území. Ten však nenašel žádného hráče v modrém dresu.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut.
     
    90
    Obrana Fortuny stále funguje naprosto špičkově. Schalke se nemůže dostat ani do šestnáctky a zatím to vypadá na jeho třetí porážku v řadě.
     
    89
    Steven Skrzybski držel dobrým dvacet sekund míč u rohového praporku, čímž svůj tým přibližuje k dost cennému vítězství. Hosté mu ale nakonec míč sebrali a ihned hledají cestu dopředu.
     
    88
    Matija Nastasić raději dlouhý nákop soupeře uklidí do bezpečí. To se vyplatilo, protože domácí si následně nedokázali přesně přihrát, takže 04 je u míče.
     
    87
    Düsseldorf dobře získává čas útočením. Erik Thommy dokonce mohl rozhodnout, protože se sám dostal k nadějnému zakončení, ale Markus Schubert se blýskl důležitým zákrokem.
     
    86
    Kaan Ayhan po ošetření odchází za postranní čáru a možná bude muset střídat. To se ještě uvidí. Každopádně ve hře se konečně pokračuje.
     
    85
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Rabii Matondo, přichází Jean-Clair Todibo.
     
    84
    Jeden z domácích hráčů si vyžádá krátké ošetření, je tedy jisté, že se něco málo bude nastavovat.
     
    83
    Markus Schubert s rozehrávkou pořád extra nespěchá. I přesto nerozehrál nejpřesněji, jelikož svým odkopem našel jen protihráče.

    Lukáš Mihal

    Branky: 63. Hennings, 68. Karaman – 53. McKennie (Oczipka)

    Karty:   52. Sobottka (DSF), 80. Hoffmann (DSF), 90+3. Bodzek (DSF) – 18. Burgstaller (SCH), 45. Kabak (SCH)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:13.
    Fortuna Düsseldorf: Kastenmeier – K. Ayhan, Hoffmann, Suttner (70. Gießelmann) – Zimmermann, Stöger, Sobottka (61. Bodzek), Valon Beriša (81. Morales), Thommy – Karaman, Hennings (C) (81. Skrzybski).
    Náhradníci: Rensing – Bodzek, M. Jörgensen, Gießelmann, Zimmer, Morales, Fink, Ofori, Skrzybski.

    FC Schalke 04: Schubert – Kabak, Sané, Nastasić – Kenny, Schöpf, McKennie, Oczipka – D. Caligiuri (C) (74. Kutucu), Matondo (85. Todibo) – Burgstaller (74. Gregoritsch).
    Náhradníci: Nübel – Miranda, Todibo, Becker, Thiaw, Boujellab, Mercan, Gregoritsch, Kutucu.

    Rozhodčí: Welz – Foltyn, Thomsen
    bahis siteleri