Olomouc – Příbram 1:2 (kon.) | Liberec – Slovácko 3:1 (kon.) | Zlín – Ostrava 1:1 (kon.)
Plzeň – Mladá Boleslav 7:1 (kon.) | Slavia – Jablonec 5:0 (kon.)
konec
FC Zlín
1:1 (0:1)
FC Baník Ostrava
Sobota 30.05.2020, 16:00 • Stadion Letná, Zlín • FORTUNA:LIGA • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mne pro dnešek vše, ze zlínské Letné děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dne. (17:53:11)
     
    Dnešní zápas nám nakonec nabídl velmi zajímavou koncovku. Zlín skoro celý druhý poločas tlačil, ale vypadalo to, že se vyrovnání nedočká. V 90. minutě však skvěle vypálil Adnan Džafić, který svému celku vystřelil velmi cenný bod. Baník určitě není s výsledkem dnešního utkání spokojen, jelikož skoro celý zápas vedl, ale nakonec bere jen jeden bod.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    O svůj druhý gól v zápase se pokusil Adnan Džafić, ale zakončil asi tři metry na bránu, takže dnešní utkání téměř určitě skončí remízou.
     
    90+2
    Zlín se ještě může pokusit o obrat, jelikož Tomáš Poznar je faulován pár metrů před šestnáctkou, což znamená opravdu nebezpečný přímý kop!
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty.
    90. Adnan DŽAFIĆ - 1:1
     
    90
    Zlín právě vstřelil branku!
    Fastav v poslední minutě zápasu vyrovnává a pravděpodobně si připíše cenný bod! Pohlednou kombinaci na hraně vápna zakončil přesnou střelou ADNAN DŽAFIĆ, který překvapil všechny hráče Baníku dokonalou ránou ke vzdálenější levé tyči. Asistence: Róbert Matejov.
     
    90
    V poslední minutě základní hrací doby měl na kopačce vyrovnání Davis Ikaunieks, který se dostal k zakončení i přes tři protihráče, ale mířil jen do středu brány, takže Jana Laštůvku nemohl překonat.
     
    89
    Hosté získali vepředu další cenné sekundy. Mohli sice získat více času, ale Jiří Fleišman si nechtěně navedl míč do autu. Zlínu však moc času nezbývá.
     
    88
    A další vzdušný pas končí jen v rukavicích Jana Laštůvky, který se o čisté konto už jen tak lehce připravit nenechá.
     
    88
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Milan Jirásek, přichází Václav Procházka.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Pedro Martínez García (FC Fastav Zlín).
     
    86
    Adnan Džafić roh rozehrál nakrátko, o centr se následně pokusil Róbert Matejov, ale hosté opravdu dobře kryjí prostor před bránou a vůbec nic nedovolují.
     
    85
    O centr se nyní pokusil Adnan Džafić, ale mělo to podobný výsledek jako předcházející centr kapitána. Jan Laštůvka ale zvládl míč jen srazit na roh.
     
    84
    Zlín se nyní dobře prokombinoval až k centru, ale Petr Jiráček zase míč poslal až moc do brány, takže gólman Baníku bez problémů zasáhl.
     
    83
    Nákop Adnana Džafiće je opravdu hodně nepřesný, takže končí až u rohového praporku, což znamená odkop pro Jana Laštůvku. Ten si pro míč klidně dojde, s rozehrávkou si tak dává na čas.
     
    82
    Hosté nyní rozehráli roh, který Zlín s potížemi pokryl. Poté však mířil dopředu, ale Davis Ikaunieks nedokázal míč udržet na hrací ploše.
     
    81
    Marek Hlinka raději uklízí soupeřící centr mimo hrací plochu. Baník tak s rozehrávkou vůbec nikam nespěchá, navíc pořád hraje na útočné polovině.

    Lukáš Mihal

    Branky: 90. Džafić (Matejov) – 5. Jánoš (Fleišman)

    Karty:   20. Cedidla (ZLN), 27. Janetzký (ZLN), 65. Poznar (ZLN), 73. Conde (ZLN), 87. Martínez García (ZLN) – 42. Fillo (OVA), 56. Fleišman (OVA), 57. Stronati (OVA)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 2:6.
    FC Zlín: S. Dostál – Cedidla (75. Matejov), P. Buchta, Simerský, Jiráček (C) – Fantiš (46. Džafić), Hlinka, Conde (77. Martínez García), Čanturišvili (68. D. Ikaunieks) – Janetzký (46. Jawo), Poznar.
    Náhradníci: Rakovan – Jawo, Džafić, Matejov, D. Ikaunieks, Martínez García, Bačo.

    FC Baník Ostrava: Laštůvka – J. Pokorný, Svozil, Stronati – Fillo, Jánoš, R. Hrubý (73. O. Šašinka), Jirásek (88. Procházka), Fleišman (C) – de Azevedo (55. Reiter), Smola (73. Baroš).
    Náhradníci: Budinský – Kuzmanović, Kaloč, Procházka, Baroš, O. Šašinka, Reiter.

    Rozhodčí: Machálek – Lakomý, Dohnálek
    thejrc.org