Hertha – Augsburg 2:0 (kon.) | Mohuč – Hoffenheim 0:1 (kon.) | Schalke – W. Brémy 0:1 (kon.)
Wolfsburg – Frankfurt 1:2 (kon.) | Bayern – Düsseldorf 5:0 (kon.)
konec
Bayern Mnichov
5:0 (3:0)
Fortuna Düsseldorf
Sobota 30.05.2020, 18:30 • Allianz Arena, Mnichov • Německá Bundesliga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (20:20:17)
     
    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 15:5. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 9:10.
     
    Je konec! Bayern Mnichov zvládl domácí prověrku a poráží Fortunu Düsseldorf vysoko 5:0. Domácí celek předvedl jistý výkon a s chutí si zastřílel. Tlak z domácích spadl po čtvrthodině hry, kdy si Mathias Jörgensen nešťastně vsítil vlastní branku. Po půlhodině hry navíc přidal po rohovém kopu druhou branku Benjamin Pavard. Od té doby tempo trošičku opadlo, ale minutu před přestávkou se ještě prosadil Robert Lewandowski. Po změně stran přidali v rychlém sledu branky Lewandowski a Davies. Ve zbytku utkání už Bayern pouze kontroloval své vedení.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    V samotném závěru ještě přichází žlutá karta pro Suttnera.
     
    90
    Joshua Zirkzee se ve velkém vápně dostal k odraženému míči a z ostrého úhlu se pokusil překvapit hostujícího brankáře. Florian Kastenmeier jeho ránu zalepil v rukavicích.
     
    89
    Bayern v závěru také zahrával přímý kop. Joshua Kimmich vymyslel centr na malé vápno, odkud míč se štěstím odhlavičkoval Mathias Jörgensen.
     
    88
    Zirkzee se vydal na vlastní polovinu vypomoci obráncům Bayernu, ale podle hlavního rozhodčího se dopustil nedovoleného zákroku. Hosté budou zahrávat přímý kop.
     
    87
    Oliver Batista Meier sice zvládl sprinterský souboj s hostujícím obráncem, ale míč se mu od stehna odrazil do zámezí. Fortuna může uklidnit rozehrávku.
     
    86
    Valon Beriša se po přihrávce z levé strany dostal až na hranici velkého vápna, jenže Álvaro Odriozola Arzallus skvěle vystál jeho naznačení a vypíchl mu míč.
     
    85
    Ivan Perišić kouzlil na levé straně s míčem u nohy, ale posledním dotykem si jej posunul daleko před sebe a už nedokázal odcentrovat. Duel už se pouze dohrává.
     
    84
    Bayern si vypracoval další rozehrávku rohového kopu. Centrovaný míč přiletěl k zadní tyči, kde byl Kimmich, ale André Hoffmann před ním odpálil míč do bezpečí.
     
    83
    Odriozola se krásnou kličkou zbavil strážce na pravé straně a prudkým přízemním centrem poslal přihrávku na malé vápno. Joshua Zirkzee se však k zakončení neprobil.
     
    82
    Kenan Karaman sice uspěl v hlavičkovém souboji na polovině hřiště, jenže balón prodloužil jen do prostoru, kde nebyl nikdo v černém dresu Fortuny.
     
    81
    David Alaba prošel na polovinu soupeře, předal míč Kimmichovi, který odcentroval do pokutového území, ale tam si zrovna nenaběhl nikdo v červeném dresu.
     
    80
    Joshua Kimmich se skvělým způsobem vrátil na vlastní polovinu, kde se tělem natlačil před Kenana Karamana, který jej zatažením za dres fauloval.
     
    79
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Serge Gnabry, přichází Oliver Batista Meier.
     
    78
    Střídající Joshua Zirkzee napadal rozehrávku hostujících obránců. Fortuna musela zapojit do rozehrávky také brankáře, který míč zakopl pouze na tribunu.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 16. M. Jörgensen (vla.), 30. Pavard (Kimmich), 44. Lewandowski (T. Müller), 51. Lewandowski (Gnabry), 53. A. Davies

    Karty:   27. Karaman (DSF), 90. Suttner (DSF)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 15:5. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 9:10.
    Bayern Mnichov: Neuer (C) – Pavard (62. Odriozola Arzallus), Lucas Hernández (46. Cuisance), Alaba, A. Davies – Kimmich, Goretzka – Coman (62. Perišić), T. Müller (76. Zirkzee), Gnabry (79. Batista Meier) – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Batista Meier, J. Boateng, Cuisance, Odriozola Arzallus, Javi Martínez, Perišić, S. Singh, Zirkzee.

    Fortuna Düsseldorf: Kastenmeier – Zimmermann (67. Zimmer), M. Jörgensen, Hoffmann, Gießelmann – Bodzek (C) – Skrzybski, Morales (58. Valon Beriša), Stöger (58. Sobottka, 74. Pledl), Thommy (67. Suttner) – Karaman.
    Náhradníci: Rensing – Valon Beriša, Bormuth, Ofori, Hennings, Pledl, Sobottka, Suttner, Zimmer.

    Rozhodčí: Hartmann – Leicher, Achmuller
    thejrc.org