Hertha – Augsburg 2:0 (kon.) | Mohuč – Hoffenheim 0:1 (kon.) | Schalke – W. Brémy 0:1 (kon.)
Wolfsburg – Frankfurt 1:2 (kon.) | Bayern – Düsseldorf 5:0 (kon.)
konec
FC Schalke 04
0:1 (0:1)
Werder Brémy
Sobota 30.05.2020, 15:30 • VELTINS-Arena, Gelsenkirchen • Německá Bundesliga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše. Hezký zbytek dne! (17:31:28)
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 11:4. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 19:16.
     
    Brémy dnes za výhru 1:0 nad Schalke urvaly veledůležité vítězství, a na záchranu tak momentálně ztrácí už jen tři body. Naopak domácí nevyhráli ani pojedenácté v řadě a dál se topí v obrovské krizi. Sledovali jsme utkání dvou rozdílných poločasů. V tom prvním byli jasně lepší hosté, kteří byli odměněni ve dvaatřicáté minutě, když se náramně trefil Leonardo Bittencourt. Po přestávce se Werder začal strachovat o výsledek, byl pasivní a posadil soupeře na koně. Schalke ale přes velkou snahu vyrovnávací branku nevstřelilo, největší šance neproměnili Raman s Gregoritschem.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Ozan Kabak (FC Schalke 04).
    Žlutou kartu dostává Davie Selke (Werder Brémy).
     
    90+2
    Selke vyhrál hlavičkový souboj pro Große, který se vydal bojovat o míč se dvěma protivníky, ale proti Kabakovi to přehnal s agresivitou a fauloval.
     
    90+1
    Střídání v týmu Werder Brémy: ze hřiště odchází Juja Osako, přichází Christian Groß.
     
    90
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    89
    Selke tak dlouho napadal Kabaka, až jej donutil k chybě. Poté navíc vyslal do úniku Eggsteina, kterému balon na poslední chvíli stačil ukopnout Kenny.
     
    88
    Eggstein prodloužil míč k Osakovi, který se zachoval zbytečně nesobecky a místo okamžitého zakončení ještě nesmyslně nahrával obsazenému Klaassenovi.
     
    87
    Friedl krásným pasem vyřadil ze hry zhruba tři hráče, a nabídl solidní příležitosti pro Osaka, kterému ovšem v souboji s Kabakem nesedlo zpracování.
     
    86
    Kutucu roztáhl hru ke Kennymu. Jeho centr by nejspíše zamířil mimo hřiště a hosté by tak mohli odkopávat od branky, Gebre Selassie ale raději míč prodloužil hlavou.
     
    85
    O Eggsteinovu nabídku se postaral vybíhající Nübel. Domácí se posléze nemohli dostat z obranné poloviny, pomohl jim až faul napadajícího Vogta.
     
    84
    Davie Selke se po Klaasenově povedeném pasu dostal k zakončení, ve skluzu hrajíc Kabak ale za pět minut dvanáct zvládl usměrnit balon na rohový kop.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Nassim Boujellab (FC Schalke 04).
     
    82
    Kabakův nákop si na útočné polovině našel Burgstaller, který centrem z otočky marně hledal Ramana, protože v šestnáctce Brém opanoval Moisander.
     
    81
    Domácí hrají vabank, na hřišti momentálně mají hned tři hrotové útočníky. Vzhledem k aktuálnímu skóre jim ale nic jiného nezbývá, Schalke musí riskovat.
     
    80
    Střídání v týmu FC Schalke 04: ze hřiště odchází Juan Miranda, přichází Guido Burgstaller.
     
    79
    Hostující kouč Florian Kohfeldt je nespokojen, protože sudí Zwayer se na předchozí situaci nepodíval u videa. Oba si něco ještě zpětně vysvětlují.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 32. Bittencourt (Rashica)

    Karty:   3. Gregoritsch (SCH), 26. Todibo (SCH), 44. McKennie (SCH), 83. Boujellab (SCH), 90+3. Kabak (SCH) – 20. Langkamp (BRM), 63. Osako (BRM), 90+3. Selke (BRM)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 11:4. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 19:16.
    FC Schalke 04: Nübel – Kabak, Sané, Todibo (46. Oczipka) – Kenny, McKennie (55. Boujellab), Schöpf, Miranda (80. Burgstaller) – D. Caligiuri (C), Gregoritsch (58. Kutucu), Matondo (46. Raman).
    Náhradníci: Schubert – Becker, Boujellab, Burgstaller, Kutucu, Nastasić, Oczipka, Raman, Thiaw.

    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Langkamp, N. Moisander (C), Friedl – Klaassen, Vogt, M. Eggestein – Bittencourt (46. Osako, 90+1. Groß) – Sargent (70. Bargfrede), Rashica (58. Selke).
    Náhradníci: Kapino – Lang, Augustinsson, Osako, Selke, Bartels, Groß, Woltemade, Bargfrede.

    Rozhodčí: Felix Zwayer – Marcel Pelgrim, Markus Schüller
    ocianews.com