Portugalsko – Řecko 0:1 (kon.)
konec
Portugalsko
0:1 (0:0)
Řecko
Neděle 31.05.2020, 10:00 • Estádio da Luz, Lisabon • Mistrovství Evropy 2004 • Finále
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (10:50:04)
     
    Sázkové kanceláře před zahájením evropského šampionátu vypsaly na celkový triumf Řecka kurz 80:1.
     
    Řekové tak slaví svůj historický úspěch, zatímco domácím Portugalcům zbyly jen slzy.
     
    Obrovská senzace je na světě! Řecko poráží ve finálovém duelu domácí Portugalsko 1:0 a slaví titul evropských šampionů! Řekové dokázali udeřit ze své největší zbraně – standardní situace! Po rohovém kopu vsítil jedinou branku finálového souboje Charisteas, který se na jihu Evropy stane národním hrdinou. Řekové se mohli spolehnout také na Nikopolodise, který zlikvidoval obrovské šance Figa i Ronalda. Portugalsko bylo nejblíže vyrovnání v 89. minutě, ale Figovu ránu srazil řecký obránce mimo tři tyče. V nastavení už si Řecko svůj náskok pohlídalo a může slavit.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Nuno Valente ještě poslal nákop do pokutového území, ale řecká obrana uskákala i tuto situaci a dopravila míč daleko od své branky.
     
    90+3
    Ronaldo odcentroval z levého křídla do pokutového území, jenže na jeho pobídku nedosáhl nikdo v dresu domácího Portugalska. Řecko je hodně blízko historickému úspěchu.
     
    90+2
    Řekové v úvodu nastavení skvěle vystupují proti kombinaci domácího celku a nenechávají Portugalcům prostor v blízkosti pokutového území.
     
    90+1
    Nuno Valenta si na začátku nastavení vykoledoval žlutou kartu.
     
    90
    Nastavuje se pět minut!
    89. Figova sražená střela
     
    89
    Teď bylo Portugalsko opravdu nejblíže k vyrovnání! Figo vypálil z hranice velkého vápna a Nikopolidise zachránila jen teč obránce, díky které se míč odrazil vedle branky!
     
    88
    Policie a pořadatelé už neukázněného diváka odvedli z hrací plochy a Portugalci tak mohou pokračovat ve svém snažení o vstřelení vyrovnávací branky.
     
    86
    Pořadatelé nedokázali uhlídat neukázněného diváka s vlajkou Barcelony, který vrtrhl na hrací plochu a hodil vlajku na Luise Figa. Divák své vystoupení vyšperkoval skokem do řecké branky!
     
    85
    Střídající Papadopulos se rovněž zapisuje na seznam potrestaných hráčů!
     
    84
    Kombinace Portugalska začíná v posledních minutách drhnou. Jde vidět, že domácí jsou pár minut před koncem při nepříznivém stavu nervózní.
     
    82
    Carvalho se z pozice stopera zjevil na hrotu útoku a dokonce se dostal do zakončení. Nikopolidis jeho jedovatou ránu vyrazil před sebe, ale dobíhající Gomes se k dorážce nedostal.
     
    81
    Střídání v týmu Řecko: ze hřiště odchází Vryzas, přichází Papadopulos.
     
    80
    Cristiano Ronaldo a Nuno Gomes postupovali ve dvou proti dvojici obránců v bílých dresech. Ronaldo vzal odpovědnost na sebe, jenže trefil řeckého stopera.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 57. Charisteas

    Karty:   12. Costinha (POR), 90+1. Valente (POR) – 44. Basinas (GRE), 63. Seitaridis (GRE), 67. Fyssas (GRE), 85. Papadopulos (GRE)


    Portugalsko: Ricardo – Miguel (43. Ferreira), Carvalho, Andrade, Valente – Costinha (61. Costa), Maniche, Deco, Figo (C), Ronaldo – Pauleta (74. Gomes).
    Náhradníci: Q. Silva, J. Moreira – Ferreira, Jorge, Couto, Severo, Petit, Rui Costa, Tiago, Simao, N. Gomes, Postiga.

    Řecko: Nikopolodis – Seitaridis, Kapsis, Dellas, Fyssas – Janakopulos (76. Venetidis), Zagorakis (C), Basinas, Katsuranis – Vryzas (81. Papadopulos), Charisteas.
    Náhradníci: Chalkias, Katergiannakis – Venetidis, Dabizas, Sarriegi, Tsartas, Kafes, Georgiadis, Lakis, Papadopulos.

    Rozhodčí: Merk – Schräer, Salver

    Diváci: 62 865
    thejrc.org