Mackenzie Dernová - Hannah Cifersová Dernová (kon.) | Roosvelt Roberts - Brok Weaver Roberts (kon.)
Billy Quarantillo - Spike Carlyle Quarantillo (kon.) | Blagoy Ivanov - Augusto Sakai Sakai (kon.)
Tyron Woodley - Gilbert Burns Burns (kon.)
konec
Roosvelt Roberts - Brok Weaver

Roberts

Neděle 31.05.2020, 03:37UFC
Předzápasové kurzy
     
    Vítěz: R. Roberts (submise – rear naked choke) (03:50:06)
     
    Roosvelt Roberts naplnil roli favorita tohoto zápasu, od úvodních vteřin měl mnohem více z boje. Brok Weaver dnes nedokázal najít nějaký účelný recept, navíc se mu nedařila ani práce u pletiva. Ve druhém kole se navíc nechal vzít na zem, kde se Roosvelt Roberts dostal k pohodlnému škrcení, díky kterému donutil soupeře odklepat konec. Ani druhý duel hlavní karty tak nedospěl k bodování rozhodčích.
     
    Konec zápasu.
     
    3:26
    Tak přeci jenom tu máme konec. Brok Weaver se opět nechal chytit pod bradou, což znamenalo konec zápasu. Roosvelt Roberts to měl velice dobře chycené, jeho soupeř tak byl donucen odklepat.
     
    3:03
    Roberts se málem díky dobré práci nohou dostal do plného mountu, jenomže Weave přetočil duel do dobrého postavení. Navíc přečkal pokus o škrcení.
     
    2:28
    Roosvelt Roberts se i nadále nachází na svém soupeři, který zatím nemá problém s obranou. Weaver by se ovšem potřeboval dostat do lepší pozice.
     
    1:45
    Roosvelt Roberts se po pravačce rozhodl pro takedown, který byl naprosto ukázkový. Weaver se pokouší vstát, což se mu ale zatím nevychází.
     
    1:25
    Brok Weaver se u pletiva rozhodl pro nečekanou gilotinu, která nebude vůbec dobře chycena. Pro Robertse to pochopitelně neznamenalo nic zásadního.
     
    0:47
    Weaverovi to dnes zrovna moc nejde ani u pletiva, kde aktivnějším způsobem působí právě Roberts. Ten v úvodu druhého kola tahá za kratší konec provazu.
     
    0:20
    Brook Weaver se pokoušel do druhého kola nastoupit aktivně, jenomže se mu nepovedlo přesně zasáhnout. Roosvelt Roberts byl navíc připraven s obranou.
     
    Začalo 2. kolo
     
    Skončilo 1. kolo
     
    4:25
    Taktika Broka Weaver je velice jasná. Duel opět svázal u pletiva, jenomže jeho soupeř se dostal z horšího postavení, poté se sám rozhodl zaútočit gilotinou.
     
    3:46
    Roberts nakonec klinč rozpojil, načež se vydal zpět do poklidného postoje. Sám poté zkoušel kombinaci levá, pravá, avšak ani jeden úder nebyl přesný.
     
    3:07
    Brook Weaver se ovšem tentokráte rozhodl pro bleskový kontr, jenomže místo nějaké větší přestřelky sledujeme klinč, který zatím nepůsobí moc aktivně.
     
    2:28
    Od pletiva jsme se dostali zpět do středu oktagonu, kde se Robertsovi povedlo trefit pravou zadní. Brook Weaver zatím horko, těžko reaguje.
     
    1:48
    Útok na spodek, který si ovšem Brok Weaver dokázal včas pokrýt. Právě Weaver naznačil rychlý protiútok, Robertsovi se ovšem povedlo zachytit ruku.
     
    1:23
    Roosvelt Roberts však klinč zvrátil ve svůj vlastní prospěch, jenomže k ničemu vážnějšímu se nedostal. Jeho soupeř to zkouší slabými koleny pod ruku.
     
    0:46
    Parádní pravačka od Robertse, která byla navíc velice rychlá a přesná. S Weaverem to přesto moc neudělalo, sám Brok Weaver opět svázal duel do klinče.
     
    0:14
    Roosvelt Roberts otevřel tento duel vnitřním low kickem, jenomže poté se jeho soupeři povedlo natlačit duel k pletivu, kde sledujeme první thajský klinč.

    David Suchý

    thejrc.org