Energetik-BGU – Vitebsk 3:3 (kon.) | BATE – Isloč Minsk 1:0 (kon.) | Ruch Brest – Dinamo Brest 1:4 (kon.)
konec
FC Ruch Brest
1:4 (1:1)
Dinamo Brest
Neděle 31.05.2020, 19:00 • Stadyen DASK Brestski (Brest) • Běloruská Vysšaja Liga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Druhý poločas nám nakonec nabídl další tři přesné zásahy, přičemž se o všechny postaral hostující celek. Tomu se tak po zásluze povedlo vyhrát výsledkem 4:1. Dinamo mělo v tomto duelu mnohem více ze hry, nicméně ani domácí celek nepředvedl vůbec špatný výkon. Dinamo se do kýženého vedení dostalo necelých dvacet minut před koncem, využilo totiž pokutový kop. Hosté poté vsítili další dva zásahy, což plně stačilo k vítězství. (20:50:12)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:11. Střely mimo: 3:6. Rohy: 6:7.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Dinamo se pokoušelo nastartovat další rychlý protiútok, jenomže ten přinesl útočný faul v podání Krivece. Ten si totiž pomohl v souboji s Diallem faulem.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Ilja Kolpačuk (FC Ruch Brest).
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi je zřejmě rozhodnuto. I přesto se zřejmě dočkáme nastaveného času. Domácí musí zabrat.
     
    87
    Po delší době se dostal do akce také hostující brankář Ignatovič, který ovšem neměl žádnou těžkou práci. Naopak posléze na jistotu rozehrál po zemi.
    86. LAPTĚV - 1:4
     
    86
    Dinamo Brest právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom tu máme ještě jednou branku Dinama! Sledovali jsme totiž další rychlý výpad po levém křídle, který nabídl zpětnou nabídku do pokutového území, kam si seběhl další střídající hráč. Tím byl pro změnu DENIS LAPTĚV, kterému se povedlo propasírovat balón za domácího brankáře Stěpanova.
     
    86
    Na opačné straně se do další dobré pozice na zakončení dostal Gordějčuk, který to zkoušel levou nohou, nicméně Stěpanov si s tímto pokusem dokázal poradit.
     
    85
    Střídání v týmu FC Ruch Brest: ze hřiště odchází Osuchukwu, přichází Nikiforenko.
    Střídání v týmu Dinamo Brest: ze hřiště odchází Milevskij, přichází Krivec.
     
    84
    O rychlou odpověď se pokoušel Osuchukwu, který se ovšem nedokázal dostat k pohotovému centru. Ten totiž srazil Bykov, Ruch tak bude zahrávat další roh.
    81. SAVICKIJ - 1:3
     
    81
    Dinamo Brest právě vstřelilo branku!
    S domácím mužstvem to nevypadá vůbec dobře, prohrává totiž už o dvě branky! Dinamo totiž zahrávalo rohový kop z levé strany, který si i tentokráte dokázal najít PAVEL SAVICKIJ, jehož důrazná hlavička skončila za Stěpanovem. Ruch tak bude muset v poslední desetiminutovce pořádně zabrat.
     
    79
    Po delší době jsme sledovali delší pasáž na míči v podání Ruchu Brest. Ten se doslova prokousal přes středový kruh, jenomže Vasiljev narazil do protihráče.
     
    78
    Po autovém vhazování jsme sledovali další střelecký pokus, se kterým neměl brankář Stěpanov žádný velký problém. Naopak se mu povedlo střelu pokrýt.
     
    77
    Obrannou povinnost si před malým momentem dokázal splnit Gajdučik, který přesně načasovaným skluzem obral Gabiho. Dinamo bude moci vhazovat.
     
    76
    Celkem sympatickým způsobem to na druhé straně zkoušel Gordějčuk, který neohroženým způsobem pronikl až k šestnáctce, odkud mířil daleko vedle.

    David Suchý

    Branky: 14. Diallo (Sedko) – 30. Kisljak, 72. Savickij (pen.), 81. Savickij (Kisljak), 86. Laptěv (Gordějčuk)

    Karty:   90. Kolpačuk (RBST) – 54. Kisljak (DMB), 68. Milevskij (DMB)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:11. Střely mimo: 3:6. Rohy: 6:7.
    FC Ruch Brest: Stěpanov – Diallo, Gajdučik, Grečiko, Kolpačuk, Koncevoj, Osuchukwu (85. Nikiforenko), Rachmanov (C), Sedko (73. Bogomolskij), Vasiljev, William (7. Migunov)
    Náhradníci: Nečajev – Andronic, Antilevskij, Bogomolskij, Čich, Migunov, Morozov, Nikiforenko, Sibilev, Tichonovskij

    Dinamo Brest: Ignatovič – Bykov, Gabi, Gordějčuk, Chačeridi, Kisljak (C), Milevskij (85. Krivec), Nojok, Pavlovec (66. Laptěv), Pečenin (66. Savickij), Juzepčuch
    Náhradníci: Pavljučenko – Krivec, Laptěv, Sadovskij, Savickij, Veretilo, Vitus

    Rozhodčí: Cinkevič
    thejrc.org