Gabriel Török - Ivan Bartek Bartek (kon.) | Nikolas Krivák - Marco Novák Novák (kon.)
Kamil Cibinski - Jakub Kadáš Cibinski (kon.) | Pavol Langer - Simon Michálek Langer (kon.)
Lucia Krajčovič - Alena Gondašová Krajčovič (kon.) | Denis Tripšanský - Michal Zátorský Tripšanský (kon.)
Ronald Paradeiser - Denis Farkaš Paradeiser (kon.) | Lucie Szabová - Paula Marčišová Szabová (kon.)
Vlasto Čepo - Erik Tlkanec Čepo (kon.) | Samuel Krištofič - Lukáš Eliáš Krištofič (kon.)
konec
Pavol Langer - Simon Michálek

Langer

Sobota 06.06.2020, 20:26Oktagon Underground
Předzápasové kurzy
     
    Vítěz: P. Langer (submise) (20:35:35)
     
    Až čtvrté vydání Oktagonu Underground nabídlo vítězství skrze submisi. O tu se postaral Pavol Langer, který na konci druhého kola dokázal nasadit gilotinu, se kterou Simon Michálek nemohl nic moc dělat. I tak jsme sledovali překvapivě celkem vyrovnaný duel, v něm ovšem podle očekávání měl navrch Pavol Langer, který tak naplnil roli favorita.
     
    Konec zápasu.
     
    2:15
    To jsou věci, máme tu vůbec první submisi v Oktagonu Underground! Pavol Langer totiž nasadil fantastickou gilotinu, se kterou poté přešel na zem, kde Simon Michálek musel odklepat konec zápasu.
     
    1:40
    Takedown se pro změnu povedl právě Langerovi, který se ani zas tak moc nesnažil. V tomto duelu má lehce navrch, jenomže Michálek se určitě nevzdává.
     
    1:15
    Další náznak takedownu, se kterým Pavol Langer ovšem počítal. Sám si připravoval prostor na submisi, sudí však duel poslal zpět do postoje.
     
    0:40
    Chvilkový klinč nakonec nepřinesl nic zásadního, sudí tak duel vrátil zpět do postoje. V něm si zatím více věří Simon Michálek, kterému se stále nedaří takedowny.
     
    0:15
    Simon Michálek nastoupil do druhého kola hodně aktivně, poté navíc předvedl dobrý kryt proti high kicku.
     
    Začalo 2. kolo
     
    Skončilo 1. kolo
     
    2:41
    Posléze pro změnu velice nepříjemný low kick, se kterým si Michálek ani tentokráte nedokázal poradit. Pomalu a jistě se nám blíží konec prvního kola.
     
    2:12
    Hodně povedený round kick od Langera, kterému se povedlo zasáhnout spodek Simona Michálka.
     
    1:39
    Velice dobrý nástup v podání Simona Michálka, kterému se povedla velice slušná kombinace. Langerovi se nepovedla obrana, sám se tak dostal do problémů.
     
    1:15
    Také Langerovi se povedlo svého soupeře poslat na zem, kde naprosto nepochopitelně přestal pracovat. Ani tentokráte se nejednalo o úspěšný takedown.
     
    0:42
    Poté se mu ovšem povedlo podkopnout svého protivníka, jenomže podle sudího se úspěšný takedown nejednalo. Oba borci tak musí zpět do postoje.
     
    0:20
    Úvod tohoto duelu nám přinesl dva kopy v podání Pavola Langera. Michálek si zatím hledá vzdálenost, přičemž se zatím k ničemu nedostal.
     
    Začalo 1. kolo
     
    PYRAMIDA DO 100 KILOGRAMŮ
    LANGER vs. MICHÁLEK

    Pavol Langer


    Langer je v rámci MMA celkem zkušeným borcem, do této chvíle nastoupil do šestnácti duelů, během kterých se mu povedlo vyhrát v devíti případech. Navíc hned pět z jeho devíti vítězství přišlo na submisi, což by v undergroundu byl hodně ojedinělý jev. Langer se navíc drží na vítězné šňůře, na svém kontě má hned tři výhry v řadě, navíc ani jeden z těchto zápasů nešel přes druhé kolo. Poslední vítězství přišlo na Oktagonu Prime 3, ve kterém se Langerovi povedlo na submisi ukončit Lukáše Dvořáka.

    Simon Michálek

    I na opačné straně se představí MMA fighter, kterým je Simon Michálek. Jeho bilance je poněkud horší, avšak i on má cenné zkušenosti. Michálek totiž nastoupil do devíti duelů, jenomže jako vítěz odešel pouze ve třech případech. Naposledy zápasil v prosinci loňského kalendářního roku, konkrétněji na Oktagonu 15: Végh vs. Vémola. Duel s Pavlem Salčákem se málem natáhl do druhého kola, jenomže Salčák dokázal tento souboj ukončit těsně před koncem kola prvního.
     
    PRAVIDLA OKTAGON UNDERGROUND

    Jedna z hlavních změn oproti běžným zápasům MMA je v celkovém čase utkání. To se odehraje na tři kola po třech minutách. Pokud by poté boj skončil remízou, rozhodne jedno extra kolo. V postoji regule zůstávají prakticky stejné. Zápas je rovněž možné přenést na zem pomocí takedownu, kde je rozhodující následná kontrola po dobu tří vteřin. Pokud se tato kontrola v utkání zopakuje třikrát, rovná se takové počínání jednomu knockdownu. Knockdown způsobí počítání rozhodčího, a pokud zápasník absolvuje počítání čtyřikrát v utkání nebo třikrát v jednom kole, znamená to automatické ukončení zápasu. Sudí ale nemusí využít maximální počet počítání a může duel zastavit i verdiktem TKO.
     
    CO TO JE OKTAGON UNDERGROUND?

    Jedná se o první sérii turnajů na česko-slovenské bojové scéně od zavedení vládních nařízení v souvislosti s koronavirem, které zamezily organizování prakticky veškerých sportovních akcí. V mužských pyramidách do 70, 80, 90 a 100 kilogramů a v ženské pyramidě do 61 kilogramů se proti sobě utkává značné množství bojovníků. Každý postupový pavouk zahrnuje českou a slovenskou stranu, finále tak bude vždy mezinárodní. Celkový vítěz pyramidy si odnese částku 5 000 eur, v součtu tím pádem bude ve hře 2,75 milionu korun. Zápasy mají uzpůsobená pravidla, turnaje se proto účastí i zápasníci, jejichž hlavní disciplínou není MMA. Zároveň se jedná o exhibiční duely. Výsledky se proto nebudou započítávat do oficiálních dat na stránce Sherdog. Celá akce se uskuteční v průběhu sedmi týdnů, kdy proběhne stejné množství atraktivních turnajů. Tři z nich už jsou minulostí. Některé turnaje by měly být doprovázeny takzvanými super-fighty, v nichž se představí mimosoutěžní bojovníci. V pořadí již třetí podnik začíná tuto sobotu od 19:100. Půjde o slovenské duely, jejichž ozdobou by měl být ženský zápas mezi Samuelem Krištofičem a Lukášem Eliášem.

    David Suchý

    bahis siteleri