Gabriel Török - Ivan Bartek Bartek (kon.) | Nikolas Krivák - Marco Novák Novák (kon.)
Kamil Cibinski - Jakub Kadáš Cibinski (kon.) | Pavol Langer - Simon Michálek Langer (kon.)
Lucia Krajčovič - Alena Gondašová Krajčovič (kon.) | Denis Tripšanský - Michal Zátorský Tripšanský (kon.)
Ronald Paradeiser - Denis Farkaš Paradeiser (kon.) | Lucie Szabová - Paula Marčišová Szabová (kon.)
Vlasto Čepo - Erik Tlkanec Čepo (kon.) | Samuel Krištofič - Lukáš Eliáš Krištofič (kon.)
konec
Nikolas Krivák - Marco Novák

Novák

Sobota 06.06.2020, 19:37Oktagon Underground
Předzápasové kurzy
     
    CHARLES ROSA (12-4-0)
    Nejvýznamnější výhra:
    Many Bermudez
    Současná série: 1 porážka

    Charles Rosa má za sebou šestnáct duelů, přičemž se mu povedlo vyhrát hned ve dvanácti případech. Forma ovšem není zrovna ideální, po výhře totiž přijde na řadu porážka, v tomto případě by tak na řadu měla přijít výhra. Rosa totiž v rámci posledního zápasu prohrál, bylo tomu před více než rokem, tehdy nestačil na Bryce Mitchella, kterému podlehl po limitu. Rosa je však velice dobrým wrestlerem, na zemi se mu totiž povedlo ukončit hned osm duelů, což znamená hned 67 % všech výher. Podobný pokus o výhru budeme jistě sledovat i dnes.

    KEVIN AGUILAR (17-3-0)
    Nejvýznamnější výhra:
    Rick Glenn
    Současná série: 2 prohry v řadě

    Na opačné straně se dnes představí Kevin Aguilar, který se pokusí uhájit roli favorita. Aguilar má za sebou přesně dvacet zápasů, během kterých prohrál pouze ve třech případech. Shodou okolností se o dvě porážky jednalo v posledních dvou duelech, Aguilar nejprve nestačil na Dana Igeho, kterému podlehl po limitu. V posledním duelu navíc nestačil ani na Zubaira Tuchugova, který via TKO rozhodl souboj už po necelých třech minutách. Zároveň nutno dodat, že Aguilarova hlavní zbraň je v postoji, nicméně ve třech posledních úspěšných zápasech nedokázal vyhrát před limitem. (21:04:20)
     
    JESSICA EYEOVÁ (15-7-0)
    Nejvýznamnější výhra:
    Katlyn Chookagainová
    Současná série: 1 výhra

    Jessica Eyeová nebude do tohoto duelu vstupovat v roli favoritky, avšak kurzy nejsou zas tak rozdílné. Třiatřicetiletá Američanka má za sebou dvaadvacet profesionálních zápasů, během kterých se jí povedlo hned patnáctkrát zvítězit. Nicméně hned v jedenácti případech se jednalo o vítězství po limitu, pouze čtyři zápasy tak skončily ještě před limitem. Eyeová naposledy zápasila koncem loňského kalendářního roku, tehdy se jí ve vyrovnané bitvě povedlo porazit Viviane Araujovou, díky jednomyslnému verdiktu sudích.

    CYNTHIA CALVILLOVÁ (8-1-1)
    Nejvýznamnější výhra:
    Joanne Calderwoodová
    Současná série: 2 výhry v řadě

    Na opačné straně stojí Cynthia Calvillová, která je pouze o jeden rok mladší, nicméně v tomto duelu bude hájit roli favoritky. Calvillová doposud zápasila pouze v deseti zápasech, nicméně prohrála pouze jedinkrát. Bylo tomu tak před necelými třemi lety, souboj proti Carle Esparzové nakonec skončil porážkou po limitu. Naopak vůbec poslední profesionální souboj nabídl remízu, bylo tomu tak na UFC Overeem vs. Rozenstruik, a sice v souboji proti Marině Rodriguezové. Calvillová má své výhry rovnoměrně rozložené, dvakrát vyhrála na KO/TKO, třikrát na sumbisi a třikrát po limitu.
     
    Vítěz: M. Novák (na body)
     
    Je za námi také druhý duel, který byl o poznání vyrovnanější. Nakonec jsme se nedočkali ukončení před limitem, naopak tento souboj museli rozhodnout až sudí, kteří přidělili vítězství Marcu Novákovi. Ten v tomto duelu působil mnohem přesnějším dojmem, navíc svého soupeře nepustil k ničemu zásadnímu. Marco Novák se tak stává prvním finalistou pavouku pyramidy do 70 kilogramů.
     
    Konec zápasu.
     
    2:50
    Na závěr třetího kola takedown v podání Nováka, který se počítat nebude.
     
    2:19
    Sudí i tentokráte poslal duel zpět do středu oktagonu. Pro Kriváka se jedná o poslední minutu, během které musí zabrat. Novák má vítězství na dosah.
     
    1:42
    I tentokráte jsme sledovali klinč u pletiva, ve kterém se aktivnějším dojmem jevil Marco Novák. Tomu tento průběh zápasu rozhodně vyhovuje.
     
    1:12
    Marco Novák si dlouho připravoval pozici pro kombinaci, kterou nakonec zkusil. Pro Kriváka se nejednalo o nic bolestného, sám duel raději svázal.
     
    0:36
    Dva povedené low kicky přistály přesně na nohu Nikolase Kriváka. Poté dobrou pravou zadní předvedl Novák, který se po delší době slušně trefil.
     
    0:11
    Velice aktivní nástup do třetího kola v podání Kriváka, který se snaží se zápasem něco udělat. Marco Novák stále nemá jistotu výhry.
     
    Začalo 3. kolo
     
    Skončilo 2. kolo
     
    2:25
    Nikolas Krivák ovšem začal tlačit, přičemž několikrát trefil velice přesně. Novák se poprvé dostal do problémů, vzápětí však kontroloval low kickem.
     
    1:58
    Krivák se pokusil do svého protivníka naskočit, jenomže sám se neprezentoval ničím zásadním. Pro změnu je k vidění klinč u pletiva, což je tradiční.
     
    1:20
    Série kopů pokračuje i nadále. Poté následoval další klinč u pletiva, při kterém se nestalo nic zásadního. Sudí tak poslal duel zpět do středu oktagonu.
     
    0:40
    Po delší době jsme sledovali nepříjemný low kick, na který si Krivák ani tentokráte nedal pozor. To určitě musí bolet, bolest pocítí zejména během zítřka.
     
    0:14
    Hned v úvodu druhého kola se Krivák pokusil zaútočit levým hákem, jenomže promáchl. O poznání přesnější byl jeho protivník, tedy Marco Novák.
     
    Začalo 2. kolo
     
    Skončilo 1. kolo

    David Suchý

    bahis siteleri