Valencia – Levante 1:1 (kon.) | Espanyol – Alavés 2:0 (kon.) | Celta Vigo – Villarreal 0:1 (kon.)
Leganés – Valladolid 1:2 (kon.) | Mallorca – Barcelona 0:4 (kon.)
konec
Espanyol Barcelona
2:0 (1:0)
Deportivo Alavés
Sobota 13.06.2020, 14:00 • RCDE Stadium (Barcelona) • Španělská LaLiga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, hezký zbytek dne! (16:05:34)
     
    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 9:0. Střely mimo: 6:1. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 16:19.
     
    Je konec, Espanyol zaslouženě poráží Alavés 2:0 a alespoň do večera se bodově dotahuje na devatenácté Leganés. Hostům dnes situace výrazně zkomplikoval brankář Pacheco, který byl už v devatenácté minutě vyloučen za hru rukou mimo vápno. Domácí si s dlouhou přesilovku poradili skvěle, na konci první půle je poslal do vedení Bernardo Espinosa. Krátce po návratu ze šaten zvýšil na 2:0Wu Lej a zbytek utkání už si hráči barcelonského mužstva pohlídali.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Kroucený centr si na hranici pokutového území našel bránící Cabreru a razantní hlavičkou poslal balon do bezpečné vzdálenosti od branky domácích.
     
    90+2
    Burke z otočky hledal napravo se uvolňujícího Pinu, který si v souboji s Rocou šikovně došel pro faul. Ještě jedna standardní situace pro hosty.
     
    90+1
    Sainz si vůbec nevšímal letícího míče a hrál zezadu do těla nic netušícího Cabrery. Jasný faul, hlavní sudí klidně mohl vytáhnout žlutou kartu.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se nastavují čtyři minuty.
     
    89
    Domácí ještě mohli upravit své vedení! Raúl de Tomás se ocitl sám v šestnáctce, místo zakončení ale našel z druhé vlny sbíhajícího Dardera, jehož přízemní rána minula poloprázdnou branku.
     
    88
    Ferreyrova zpětná přihrávka pro Javiho Lópeze postrádala rychlost. Balon si našel Martín, klička v souboji s domácím kapitánem mu ale nevyšla dle představ.
     
    87
    Utkání už se opravdu pouze dohrává. Hosté se ještě snaží o zaznamenání čestného úspěchu, ovšem je vidět, že v prvním utkání po takto dlouhé pauze už jim chybí síly.
     
    86
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Jonathan Calleri, přichází Facundo Ferreyra.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Jonathan Calleri (Espanyol Barcelona).
     
    85
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází David López, přichází Ander Iturraspe.
     
    84
    Cabrerova zpětná přihrávka pro Olazábal nepatřila k těm nejpovedenějším. Balon letěl vzduchem, ovšem debutant v brance barcelonského celku měl na jeho zpracování spoustu času.
     
    83
    I přes to, že akce Espanyolu postrádala větší rychlost, natáhl Raúl de Tomáš k přízemní a nepříjemně skákavé střele, kterou Roberto zkrotil až nadvakrát.
     
    82
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Víctor Camarasa, přichází Borja Sainz.
     
    81
    Domácí fotbalisté s blížícím se koncem dle očekávání polevují v tempu. Chtějí utkání především v klidu dohrát a už si nepřipouštět žádné zbytečné komplikace.
     
    80
    Hosté rozehráli nařízený roh na krátko, což se neukázalo býti ideální variantou. Centrovaný balon do šestnáctky nepřilétl, obrana Espanyolu přerušila kombinaci u praporku.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 45+3. Espinosa (Embarba), 47. Lej (Embarba)

    Karty:   4. Embarba (ESB), 26. Lej (ESB), 73. de Tomás (ESB), 86. Calleri (ESB) – 52. Laguardia (DAL), 65. Rioja (DAL), 78. Burke (DAL)   19. Pacheco (DAL)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 9:0. Střely mimo: 6:1. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 16:19.
    Espanyol Barcelona: Olazábal – Javi López (C), Espinosa, Cabrera, Vilà – Melendo (78. Vargas), David López (85. Iturraspe), Roca, Embarba (52. Darder) – Calleri (86. Ferreyra), Lej (51. de Tomás).
    Náhradníci: Prieto – Pipa, Pedrosa, V. Sánchez, Iturraspe, Ferreyra, Darder, de Tomás, Vargas, F. Calero, Lozano, Campuzano.

    Deportivo Alavés: Pacheco (C) – Navarro, Laguardia, Ely (56. Pina), R. Duarte – Martín, Camarasa (82. Sainz), Fejsa (55. Rioja), Méndez (21. Roberto) – Burke, Aleix Vidal (46. Pons).
    Náhradníci: Roberto, Castro – Magallán, Sainz, Pina, Rioja, Marín, Pons, López, Paulino de la Fuente Gómez, Mahmoud, Rodríguez.

    Rozhodčí: Pablo González – Alfredo Rodríguez, Álvaro Carreño
    thejrc.org