Žižkov – Třinec 3:1 (kon.) | Vyšehrad – Hr. Králové 2:0 (kon.) | Brno – Jihlava 5:2 (kon.)
konec
FK Viktoria Žižkov
3:1 (1:0)
FK Třinec
Pondělí 15.06.2020, 17:00 • Seifertova ulice, Praha-Žižkov • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto. Egidio se vrátil po ošetření na hřiště právě včas, aby rozjel protiútok do otevřené obrany. Brazilec se neukvapil, počkal si, až mu naběhne ALEŠ NEŠICKÝ, a naservíroval přihrávku do vyložené pozice. Exliberecký záložník tváří v tvář brankáři nezaváhal.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Leonid Akulinin (Fotbal Třinec) za faul na brankáře.
     
    90+1
    Fotbal Třinec ještě na rozdíl od domácích může střídat a tak je ze hřiště odváděn Tomáš Omasta, jehož zastoupí Erik Šuľa.
     
    86
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ze závěru zápasu udělal drama ERIK PUCHEL. Hosté vyšachovali centrem zleva a zpětným vrácením míče do ohně žižkovskou obranu a Puchelovi stačilo placírkou umístit Omastovu zpětnou přihrávku do odkryté brány.
     
    84
    Bezdičkova šleha zpoza šestnáctky skočila o trávník a hosty zachránila tyč! Akce ještě pokračovala, odražený míč se dostal zpátky k Bezdičkovi a posila z Dukly z mírného úhlu v další šanci nepropálila Chmiela.
     
    80
    Naprostou tutovku teď zahazuje Filip Hlúpik. Před chviličkou střídající Machalík mu připravil dloubáčkem ze strany palebnou pozici před odkrytou bránou, tu však třinecký útočník z voleje přestřelil a zklamaně padl na záda.
     
    79
    Fotbalový klub Fotbal posílá na hřiště dva nové fotbalisty: Jiřího Valentu nahrazuje David Machalík a za Richarda Vaňka přichází Martin Samiec.
     
    77
    Josef Bazal kulhá za postranní čáru v doprovodu lékaře a maséra a na hřišti jej nahradí Martin Antl.
     
    75
    Dnešní utkání sleduje 721 diváků. Do oficiálního počtu nejsou zahrnuty asi dvě desítky dělníků ze sousední stavby, ani několik hloučků, sledujících zápas ze zahrádek nad stadiónem.
     
    74
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Za předchozí spálenou šanci se nejlepším způsobem omluvil DAVID BEZDIČKA. Svůj výpad s míčem u nohy na třineckou bránu provedl znamenitě, navedl si balon na levačku a z velkého vápna napnul síť u vzdálenější tyče.
     
    71
    Za protesty dostává ještě žlutou kartu hostující trenér Svatopluk Habanec.
     
    70
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Marek Szotkowski, přichází Felipe Egidio.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Tomáš Weber (Fotbal Třinec).
     
    65
    Žižkov propásl obří šanci! Egon Vůch si zasekl míč na velkém vápně a skvěle jej prostrčil do strany na zcela volného Josefa Bazala. Po jeho centru hlavičkoval David Bezdička ze dvou kroků těsně nad prázdnou bránu!
     
    59
    Dvojí střídání provádí Viktoria Žižkov: ze hřiště odcházejí Jaroslav Diviš a autor jediného gólu Farid Nabijev, hru se pokusí oživit David Bezdička a Egon Vůch.
     
    54
    První povedená a do konce dotažená akce Třince, což je v 54. minutě poměrně slabá bilance. Omastův perfektní centr poslal prudkou hlavičkou z penaltové značky těsně nad břevno Jiří Valenta a jen si zklamaně plácl dlaní o dlaň.
     
    46
    Christiana Steinhübela vyměnil o přestávce v třinecké sestavě Tomáš Weber.
     
    28
    Trenér Fotbalu Třinec Svatopluk Habanec posiluje střídáním ofenzívu: mladičkého Mattea Burga nahrazuje ukrajinský čahoun Leonid Akulinin.
     
    2
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Domácí zasadili bleskový úder a konečně po třech letech dali doma Třinci gól. Řezáčův centr z pravé strany umístil volejem zblízka pod břevno FARID NABIJEV.

    Karel Jedlička

    Branky: 2. Nabijev, 74. Bezdička, 90+4. Nešický – 86. Puchel

    Karty:   68. Weber (TRI), 71. Habanec (trenér) (TRI), 90+3. Akulinin (TRI)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 15:21.
    FK Viktoria Žižkov: Švenger /C/ – Řezáč, Súkenník, Žežulka, Tusjak – Batioja, Bazal (77. Antl), Nešický – Jaroslav Diviš (59. Bezdička), Szotkowski (70. Egidio), Nabijev (59. Vůch).
    Náhradníci: K. Hrubeš – Dudl, Martan.

    FK Třinec: Chmiel – Burgo (28. Akulinin), Kušnír /C/, Gáč, Janoščín – Omasta (90+1. Šuľa), Steinhübel (46. Weber), J. Valenta (79. Machalík), Richard Vaněk (79. Samiec), Puchel – Hlúpik.
    Náhradníci: Paleček – Bulawa.

    Rozhodčí: Orel – Kříž, Poživil

    Diváci: 721
    thejrc.org