Bielefeld – Dynamo Drážďany 4:0 (kon.)
konec
DSC Arminia Bielefeld
4:0 (1:0)
SG Dynamo Drážďany
Pondělí 15.06.2020, 20:302. německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Máme za sebou dohrávku 28. kola 2. Bundesligy mezi prvním Bielefeldem a posledními Drážďanami, která probíhala podle očekávaného scénáře, lídr tabulky zvítězil vysoko 4:0.

    S prvním gólem svěřenci trenéra Neuhause dlouho neotáleli. Dočkali se už v 10. minutě, kdy se krásně provedeným lobem prosadil Jonathan Clauss. Zbylé tři góly padly ve druhém poločase. V 62. minutě křižným zakončením uklidnil domácí řady Andreas Voglsammer, na 3:0 navýšil jen o tři minuty později nejlepší střelec Bielefeldu Fabian Klos. Konečnou podobu dal výsledku střídající Cebio Soukou, který přesně zacílil po sólu přes polovinu hřiště.

    Arminia Bielefeld se díky tomuto vítězství výrazně přiblížila postupu do nejvyšší soutěže. Už teď má záruku baráže, pro jistotu přímého postupu stačí ve zbylých třech kolech uhrát jediný bod, pomoci může i jakékoliv zaváhání Stuttgartu. Sestup Drážďan do třetí ligy se zdá býti nevyhnutelným, po dnešku zůstává ztráta na první nesestupové Karlsruhe pětibodová.

    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:26:52)
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 9:6. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 12:15.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Amos Pieper, přichází Brian Behrendt.
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Marcel Hartel, přichází Stephan Salger.
     
    89
    Domácí se pokusili završti pověstného "bůra." Manuel Prietl ještě možná mohl přihrávat napravo lépe postavenému Schipplockovi, rána z těžké pozice netrefila cílové zařízení.
    87. Cebio SOUKOU - 4:0
     
    87
    Bielefeld právě vstřelil branku!
    Z rohu gól nepadl, místo toho udeřilo počtvrté na druhé straně! Na polovině hřiště připravil soupeře o míč CEBIO SOUKOU. Při jeho sólu mu protivníci neustále ustupovali dozadu, až se beninský hráč rozhodl na hranici šestnáctky vypálit přízemní střelu k pravé tyči, Broll se natahoval marně.
     
    86
    René Klingenburg si dovolil velkou parádu, povedenou přetahovačkou úplně vykolejil Nilssona. Mladičký osmnáctiletý fotbalista pokračova v pohybu směrem vpřed, na Brunnerovi vybojoval roh.
     
    85
    Hostům není zřejmě přán ani čestný úspěch. Mezi Terrazzinem a Jeremejeffem došlo k velkému nedorozumění, když první jmenovaný vyslal nahrávku do běhu, jenže útočník se za ním vůbec nerozběhl.
     
    84
    Hodně riskantní malou domů předvedl Amos Pieper. Do prekérní situaci vystavil Ortegu, který si ovšem poradil s velkým přehledem, středem poslal pas mezi dvěma protivníky na Hartela.
     
    83
    Z poměrně velké vzdálenosti natáhl k ráně Joakim Nilsson. Tvrdý projektil z dvaceti metrů pořádně vystrašil Brolla, míč nakoenc proletěl těsně vedle levé tyčky.
     
    82
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Fabian Klos, přichází Sven Schipplock.
     
    81
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Nils Seufert, přichází Fabian Kunze.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. O vítězství Bielefeldu již není pochyb, tříbrankové vedení proti poslednímu týmu tabulky si určitě pohlídá.
     
    80
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Florian Ballas, přichází Jannik Müller.
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Patrick Schmidt, přichází Ransford Königsdörffer.
     
    79
    Autor druhé branky Andreas Voglsammer si narazil se Seufertem a pokračoval v pohybu po levé lajně. V blízkosti rohového praporku odcentroval a vybojoval rohový kop, neboť nastřelil Walhqvista.
     
    78
    Se zpracováním jednoduchého balónu si vůbec neporadil Brian Hamalainen. Levý obránce šel posléze do skluzu, v tom ale přejel obě nohy Hartelovi. Sudí Pfeifer udělil hříšníkovi žlutou kartu.
     
    77
    Pěknou individuální akci předvedl středem Manuel Prietl. Rakušan se v plném běhu zbavil hned trojice protihríčů, načež před čtvrtým Ehlersem raději přihrál osamocenému Voglsammerovi.
     
    76
    Změnit tuto skutečnost se snažil Marco Terrazzino. Zajímavý centr z levé strany k adresátovi Jeremejeffovi nedoletěl, před ním do bezpečí hlavičkoval Nilsson.

    Milan Huppert

    Branky: 10. Clauss, 62. Voglsammer, 65. Klos, 87. Soukou

    Karty:   22. Clauss (BIE) – 57. Ehlers (DRE), 57. Petrák (DRE), 61. Nikolaou (DRE), 78. Hamalainen (DRE)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 9:6. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 12:15.
    DSC Arminia Bielefeld: Ortega – Brunner, Pieper (90. Behrendt), J. Nilsson, Lucoqui – Clauss (48. Soukou), Hartel (90. Salger), Prietl, Seufert (81. Kunze), Voglsammer – Klos (C) (82. Schipplock).
    Náhradníci: Linnér – Behrendt, Hartherz, Kunze, Salger, Schipplock, Soukou, Weihrauch, Yabo.

    SG Dynamo Drážďany: Broll – Wahlqvist, Ehlers, Ballas (C) (80. Müller), Hamalainen – Petrák (73. Hartmann), Nikolaou (70. Klingenburg) – Schmidt (80. Königsdörffer), Hušbauer (70. Horvath), Terrazzino – Jeremejeff.
    Náhradníci: Wiegers – Ebert, Horvath, Hartmann, Klingenburg, Königsdörffer, Kreuzer, Ch. Löwe, Müller.

    Rozhodčí: Pfeifer – Skorczyk, Hüwe
    thejrc.org