Espanyol – Levante 1:3 (kon.) | Ath. Bilbao – Real Betis 1:0 (kon.) | Getafe – Eibar 1:1 (kon.)
Atlético – Valladolid 1:0 (kon.)
konec
Getafe CF
1:1 (1:1)
SD Eibar
Sobota 20.06.2020, 19:30 • Coliseum Alfonso Pérez (Getafe) • Španělská LaLiga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Děkujeme za pozornost, mějte se fajn. (21:41:27)
     
    Getafe je tak páté, ani potřetí po restartu španělské ligy nevyhrálo, v příštím kole zamíří na hřiště Valladolidu. Eibar přivítá v domácím prostředí další celek, který usiluje o účast v evropských pohárech, a sice Valencii.
     
    Getafe remizuje s Eibarem 1:1 a remíza je spravedlivá. Utkání nikterak nenadchlo, stejně jako výkon domácího mužstva, kdy zkrátka by člověk čekal víc. V závěru totiž spíše Eibar tvořil hru, ba dokonce po gólu Bigase se radoval z obratu. Jenže radost byla předčasná a hraniční záležitost posoudil rozhodčí Alberola v neprospěch hostů – tj. odvoláním gólu pro centimetrový ofsajd. Dalo by se (asi) ještě i debatovat o tom, jestli to ofsajd byl, či nikoliv...

    Každopádně viděli jsme nudné utkání. Šancí jako šafránů. Naprosté minimum. Ostatně důkazem toho je statistika střel na branku – 2:2. V prvním poločase se třicet minut nic nedělo, potom Etebo otevřel skóre po brance, kterou si brankář Dmitrovič bude asi vyčítat. Srazil si míč nohou do sítě. Eibar pro změnu srovnal v šesté minutě nastavení úvodního dějství z poslední šance, kdy Enrich sklepl pro kolegu z útoku Charlese a ten hlavou nezaváhal.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 6:5. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 18:15.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Getafe se ubránilo a je hotovo!
     
    90+5
    Kenedyho značně nepovedený centr pravačkou z levé strany pouští hostující obrana vedle zadní tyče a Eibar by měl mít výhodu posledního útoku zápasu.
     
    90+4
    Soria si našel balón a poslal jej na útočnou polovinu, tam byl odhadem tak pět sekund než se vrátil k domácímu brankáři.
     
    90+4
    Coteho nákop na pravou stranu končí na hlavě obránce. Nicméně v závěru se spíše Getafe brání a proti mužstvu, které hraje o záchranu, bude rádo za bod.
     
    90+3
    Nyom opět fauluje a hádejte koho. Ano, Orellanu... Tentokráte ovšem bylo ke žluté kartě hodně daleko.
     
    90+3
    Inuj versus Nyom na levé straně dopadlo lépe pro domácího fotbalistu, který chytal menšího Japonce, jak se dalo, až se mu to povedlo.
     
    90+2
    Eibar je na polovině soupeře a dává si záležet na autovém vhazování z pravé strany.
     
    90+1
    Nyom (Getafe) si faulem zezadu na střídajícího Orellanu vykoledoval kartu. Orellana toho tedy za sedm minut na hřišti stihl docela dost. Dva hráči po nedovoleném zákroku na něj dostali žlutý trest. Do toho ještě připravil centr pro Diopa, po kterém skóroval Bigas....
     
    90
    Kenedy zaútočil po levé straně, ale domácím poté nezafungovala předfinální fáze na hranici vápna.
     
    89
    Španělská režie se ještě věnuje gólu Bigase a bylo to tedy o centimetry... Strašně málo dělilo Bigase od toho, aby překlopil vývoj zápasu na stranu hostujícího celku.
     
    86
    Eibar právě vstřelil branku, která ale nakonec neplatí!
    Oliveira odhlavičkoval balón jen na Orellanu, ten nahrál Diopovi. Diop vzápětí nacentroval zleva na osu hřiště, kde se do druhé vlny rozeběhl Pedro Bigas , natáhl hlavu a poslal balón do pravé poloviny brány ze svého pohledu. Přitom Soria čekal zakončení po své pravé ruce...

    Veškerou radost hostů ale poté utnulo odvolání gólu pro hodně těsný ofsajd...
     
    85
    Etxeita (Getafe) přivítal Orellanu na hřišti důrazným zákrokem z levé strany a byl za to oceněný žlutou kartou.
     
    85
    Střídání v týmu SD Eibar: ze hřiště odchází Charles, přichází Fabián Orellana.
     
    84
    Diopova rána z levé strany z jedničky sražena. Následně by měli mít balón domácí fotbalisté.

    Vít Muzikář

    Branky: 30. Etebo (Ángel Rodríguez) – 45+6. Charles (Enrich)

    Karty:   45+4. Dakonam (GET), 85. Etxeita (GET), 90+1. Nyom (GET)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 6:5. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 18:15.
    Getafe CF: Soria – Damián Suárez (80. Kenedy), Dakonam (C), Etxeita, Oliveira – Etebo (69. Jason), Arambarri, Timor (80. Nemanja Maksimović), Cucurella (80. Nyom) – Ángel Rodríguez (63. J. Molina), Jaime Mata.
    Náhradníci: Chichizola – Ndiaye, Duro, Jason, Poulolo, Deyverson, Nemanja Maksimović, Nyom, J. Molina, Portillo, Chema, Kenedy.

    SD Eibar: Dmitrović – Arbilla, Burgos, Bigas, Cote – Cristóforo, Escalante (C), Papakouli Diop, Inuj – Charles (85. Orellana), Enrich (63. Kike García).
    Náhradníci: Y. Rodríguez – Expósito, P. León, Quique, Rafa, De Blasis, P. Oliveira, S. Álvarez, Orellana, Tejero, Kike García.

    Rozhodčí: Alberola – Hernández, Cerdán
    thejrc.org