Příbram – Olomouc 2:0 (kon.) | Teplice – Karviná 4:1 (kon.) | Zlín – Opava 3:1 (kon.)
konec
FK Příbram
2:0 (1:0)
SK Sigma Olomouc
Sobota 20.06.2020, 15:30 • Na Litavce, Příbram • FORTUNA:LIGA - Skupina o záchranu • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Příbram vstoupila do letošního boje o záchranu skvěle, když opět zvítězila nad Olomoucí. Tentokrát vstřelila dva góly v domácím prostředí a zásluhou Michala Škody a Jaroslava Treglera získala důležité tři body. Tým z hornického města podal koncentrovaný výkon a zaslouženě zvítězil. Pokud dnes něco rozhodlo, tak za mě hlad a touha po výhře. Konečný výsledek. 1.FK Příbram 2 SK Sigma Olomouc 0. (17:23:46)
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. Pazdera se opřel do míče, ten ale skončil vedle brány
     
    90+2
    Lukáš Pazdera se pokusil udělat nádhernou tečku za dnešním zápasem, jeho střela zpoza šestnáctky ale těsně minula pravý horní roh brány a v ochozech Na Litavce to zahučelo!
     
    90+1
    Příbram se na několik okamžiků usadila na polovině soupeře, kde v rychlém sledu vybojovala dvě standardní situace. Utkání už se pouze dohrává a Příbram míří za důležitou výhrou.
     
    90
    Nad rámec dnešního zápasu byly nastaveny 3 minuty.
     
    87
    Matěj Polidar zahodil v rychlém sledu dvě stoprocentní šance, když nejprve nevyužil nádherné kolmé přihrávky od Martina Jindráčka a vzápětí od Miroslava Slepičky! V prvním případě ho levou nohou vychytal Aleš Mandous, zatímco ve druhém z blízkosti bránu přestřelil!
     
    86
    Žlutou kartu dostává Radek Látal (SK Sigma Olomouc).
     
    85
    Martin Sladký se dostal na pravém křídle k ostrému centru do šestnáctky, který nepříjemně mířil na vzdálenější levou tyč a Lukáš Pazdera ho hlavou odvrátil na rohový kop.
     
    83
    Václav Jemelka se pokusil před šestnáctkou Příbrami o zaseknutí míče, jenže narazil na pevnou příbramskou obranu, která nadále funguje dobře a společně s Martinem Melicharem drží nulu.
     
    82
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Filip Zorvan, přichází Miroslav Slepička.
     
    82
    Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Jan Kvída, přichází Karel Soldát.
     
    80
    Filip Zorvan málem ukončil kouskovanou pasáž hry gólem, když v blízkosti šestnáctky napřáhl k pěkné přízemní střele a těsně minul přední levou tyč olomoucké brány!
     
    78
    Pavel Horváth usedl na lavičku Příbrami během pandemie koronaviru a vypadá to, že se skutečně zbavila viru jménem gólová impotence. V domácím prostředí se jí navíc po restartu soutěže daří, když po bezbrankové remíze s Ostravou porazila Liberec a dnes doma vede nad Olomoucí 2:0.
     
    75
    Tomáš Zahradníček pláchl podél pravé postranní čáry a Mihailo Cmiljanović z dálky sledoval jeho záda, poté ale přispěchal se skluzem Matěj Polidar a odvrátil míč na rohový kop.
     
    73
    Hanáci vybojovali v blízkosti šestnáctky volný přímý kop a Martin Melichar vytáhl úžasný reflexivní zákrok, když střelu Pabla Gonzáleze mířící do pravého horního rohu brány vyškrábl na rohový kop!
     
    72
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází David Houska, přichází Martin Sladký.
     
    72
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Mojmír Chytil, přichází Tomáš Zahradníček.
     
    71
    Lukáš Juliš měl slibnou šanci! Olomoucký útočník si rychle zpracoval míč v blízkosti šestnáctky a napřáhl k pohotové střele, která zaplachtila vzduchem a skončila těsně nad!

    Tomáš Reiner


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 32. Michal Škoda (pen.), 62. Tregler (Zorvan)

    Karty:   37. Dramé (PRI), 67. Polidar (PRI) – 86. Látal (OLO)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 7:4. Rohy: 2:6.
    FK Příbram: Melichar – Kvída (82. Soldát), Dramé, Kleščík, Cmiljanović – Antwi (63. Jindráček), Tregler, Jan Rezek (C), Michal Škoda (70. Pazdera) – Polidar, Zorvan (82. Slepička).
    Náhradníci: Kočí – Díl, Jindráček, Pazdera, Slepička, Soldát, Šimek.

    SK Sigma Olomouc: Mandous – Látal, Beneš (C), Jemelka, Kerbr (41. Juliš) – Greššák – Hála, Houska (72. Sladký), Zmrzlý, Falta (46. P. González) – Chytil (72. Zahradníček).
    Náhradníci: Reichl – P. González, Juliš, Sladký, Štěrba, Vepřek, Zahradníček.

    Rozhodčí: Pavel Franěk. Asistenti: Matěj Vlček, Milan Flimmel. Čtvrtý rozhodčí: Jiří Musil. VAR: Ondřej Pechanec

    Diváci: 800
    thejrc.org