Vlašim – Varnsdorf 2:1 (kon.) | Prostějov – Dukla Praha 2:3 (kon.) | Vyšehrad – Žižkov 0:0 (kon.)
Sokolov – Jihlava 1:3 (kon.) | Brno – Chrudim 3:2 (kon.)
konec
FC Slavoj Vyšehrad
0:0 (0:0)
FK Viktoria Žižkov
Neděle 21.06.2020, 17:00 • Stadion Evžena Rošického, Praha • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Krásné nedělní odpoledne všem fotbalovým fanouškům! Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA mezi FC Slavoj Vyšehrad a FK Viktoria Žižkov. Utkání začíná v 17:00 a bude vás jím provázet Libor Kokoška.
     
    PREVIEW ZÁPASU

    Jakékoli pražské derby vzbuzuje velký zájem diváků a nabízí nevšední podívanou. Zejména pak, jestli proti sobě nastoupí dva tradiční celky jako je Vyšehrad a Žižkov. Oba celky mají velkou motivaci v nedělním mači bodovat, Slavoj by si rád zajistil jistotu udržení v druhé nejvyšší tuzemské soutěži, Viktorka navzdory očekáváním stále bojuje o možnost postoupit do první ligy.

    Poslední vzájemné utkání dopadlo lépe pro hráče bývalého prvoligového celku. Viktoriáni na podzim loňského roku ukončili měsíční sérii bez výhry, když po gólu zkušeného Jaroslava Diviše porazili modro-bílý celek 1:0.

    Nedělní utkání odřídí zkušený ligový rozhodčí, který má za sebou takřka 200 odpískaných zápasů v nejvyšší soutěži, Miroslav Zelinka. Po stranách mu budou asistovat Jan Paták a Radek Kotík.
     
    FC SLAVOJ VYŠEHRAD – 11. místo, 28 bodů, skóre 33:38

    Šemíci, jak se hráčům Vyšehradu přezdívá, si jdou sebevědomě za udržením v Národní lize. Celek, který patřil k aspirantům na sestup, nasbíral ve 24 utkáních 28 bodů a vytvořil si na sestupové příčky pohodlný náskok jedenácti bodů. Ještě ale není vyhráno, svěřenci Oldřicha Pařízka stále nepřekročili "magickou" hranici 30 bodů, v následujících kolech je navíc čeká poměrně obtížný los. Vyzvou Jihlavu, Brno a první Pardubice.

    V posledních třech zápasech hráči Vyšehradu ani jednou neprohráli. Nejdříve si z Třince odvezli těsnou výhru 2:1, v polovině července pak doma překvapivě porazili silný Hradec 2:0. Poslední utkání, které hráči modro-bílého celku odehráli ve Varnsdorfu, skončilo divokou remízou 2:2.

    Slavoj má ve svých řadách jednoho z nejlepších útočníků v celé druhé lize. Teprve devatenáctiletý odchovanec Slavie, který si vyzkoušel angažmá v Itálii, Tomáš Čvančara dokázal v uplynulé sezóně skórovat už jedenáctkrát, což z něj společně s další trojicí hráčů dělá nejlepšího střelce soutěže.

    POSLEDNÍCH 5 ZÁPASŮ:

    04.06.2020 Dukla – Vyšehrad 2:0
    07.06.2020 Vyšehrad – Chrudim 1:3
    10.06.2020 Třinec – Vyšehrad 1:2
    15.06.2020 Vyšehrad – Hradec Králové 2:0
    18.06.2020 Varnsdorf – Vyšehrad 2:2
     
    FK VIKTORIA ŽIŽKOV – 3. místo, 44 bodů, skóre 42:31

    O tom, že se pražská Viktoria udrží v druhé nejvyšší tuzemské soutěži, rozhodlo v loňské sezóně až poslední kolo. Letos se ale Pražané nacházejí na opačném pólu tabulky. Šest kol před koncem bojují o postup do baráže do FORTUNA:LIGY. V příštích několika kolech je navíc krom Brna a Pardubic nečeká žádný soupeř z horních pater tabulky.

    Svěřenci trenéra Zdeňka Haška v posledních pěti zápasech prohráli pouze jednou, když si po nepovedeném výkonu odvezli z východočeského Hradce Králové výprask 0:5. V minulém kole navíc dokázali ve velmi důležitém zápase zvítězit na půdě Jihlavy 1:0.

    Tahounem Žižkova je bezpochyby Milan Švenger, který je se sedmi vychytanými nulami statisticky nejlepším brankářem druhé ligy. V brance červeno-bílého celku v letošní sezóně zatím navíc nechyběl ani minutu.

    POSLEDNÍCH 5 ZÁPASŮ:

    02.06.2020 Varnsdorf – Žižkov 0:4
    06.06.2020 Žižkov – Líšeň 2:1
    11.06.2020 Hradec Králové – Žižkov 5:0
    15.06.2020 Žižkov – Třinec 3:1
    18.06.2020 Jihlava – Žižkov 0:1
     
    Ještě jednou vás zdravíme, tentokrát už z pražského Strahova, kde za necelou hodinu vypukne duel mezi Vyšehradem a Žižkovem. Přejeme vám příjemnou zábavu.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Slavoj Vyšehrad: Otáhal – Šandera, Nitrianský, Kodr, T. Jablonský – M. Černý (C) – Pouček, Drobílek, Suchan, Laňka – Čvančara.
    Náhradníci: Dočekal – Bašić, Kokorović, Vejvar, Daniel Kozel, V. Mareš, Alexandr.

    FK Viktoria Žižkov: Švenger – Dudl, Žežulka, Březina, Tusjak – Súkenník, Nešický – Jaroslav Diviš, Batioja, Vůch – Szotkowski.
    Náhradníci: K. Hrubeš – Egidio, Martan, Urbanec, Nabijev, Bezdička, Antl.

    Rozhodčí: Zelinka – Paták, Kotík.
     
    Hráči už přicházejí na hrací plochu, domácí nastoupí v klasických modrých dresech, hosté ze Žižkova přijeli v červeno-bílé.
     
    Výhodu úvodního výkopu bude mít hostující Viktorka.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Augusto Batioja přihrávkou na Igora Súkenníka zahájil dnešní utkání, jako první se tak do útoku podívají hostující fotbalisté.
     
    2
    Dlouhý pas Davida Březiny za obranu Vyšehradu byl nepřesný, balón skončil až u gólmana Martina Otáhala.
     
    2
    Hra je přerušena, Jan Suchan se na polovině hřiště střetl s rozhodčím a zůstal ležet na zemi. Už se ale zvedá a vypadá to, že by měl v dnešním zápase pokračovat.
     
    3
    Lukáš Pouček si na levém křídle dokázal obejít žižkovského obránce Davida Březinu, aby si vytvořil prostor pro nacentrování. Balón, letící na přední tyč, nakonec skončil v rukavicích zkušeného brankáře Milana Švengera.
     
    4
    Dvě obrovské šance pro Slavoj! Lukáš Pouček v rychlostním souboji za sebou nechal svého obránce a ocitl se tak sám před hostujícím gólmanem, kterého ale přízemní střelou k pravé tyči nedokázal překonat. K odraženému míči se dostal opět domácí útočník, který pasem našel nabíhajícího Filipa Drobílka, ani ten z bezprostřední blízkosti ale neumístil míč za záda zkušeného gólmana Milana Švengera.
     
    5
    Centr Vojtěcha Šandery z hloubi pole srazil jeden z hostujících obránců hlavou do zámezí. Vyšehrad bude zahrávat rohový kop.
     
    6
    Centr letící na přední tyč branku Viktorky neohrozil, k míči se ale dostal Denis Laňka, Vyšehrad tak bude v útoku na branku hostujícího celku pokračovat.
     
    7
    Aleš Nešický to zkusil zpoza domácí šestnáctky, trefil ale pouze před sebou stojícího obránce.
     
    8
    Augusto Batioja přihrávkou pod sebe našel na hranici šestnáctky nabíhajícího Egona Vůcha, který to zkusil z první. Svým nepříliš razantním zakončením ale branku Vyšehradu neohrozil.
     
    8
    Vyšehrad kombinuje na vlastní polovině a připravuje si prostor na další útok.
     
    9
    Vojtěch Šandera si chtěl u pravého rohového praporku obejít soupeře, míč mu ale nakonec utekl od nohy až do zámezí.
     
    10
    U pasu za domácí obranu na nabíhajícího Jaroslava Diviše byl jako první gólman modro-bílého celku Martin Otáhal.
     
    Poslední vzájemné utkání dopadlo lépe pro hráče bývalého prvoligového celku. Viktoriáni na podzim loňského roku ukončili měsíční sérii bez výhry, když po gólu zkušeného Jaroslava Diviše porazili modro-bílý celek 1:0.
     
    11
    Tomáš Čvančara si při hlavičkovém souboji na polovině hřiště počínal nedovoleným způsobem, což neuniklo rozhodčímu, který odpískal faul.
     
    11
    Emoce v dnešním zápase nechybí. David Březina vlétl do souboje o míč jak utržený z řetězu a svého soupeře doslova smetl. Tohle mohlo být klidně na kartu, hlavní arbitr se ale rozhodl obránce Žižkova tentokrát ještě nepotrestat.
     
    12
    Nadějně vypadající útok Žižkova ukončil ofsajd, ve kterém se nacházel Egon Vůch.
     
    13
    U pasu za žižkovskou obranu byl i díky dobrému pokrytí balónu od jednoho z obránců jako první gólman Milan Švenger.
     
    13
    Dalekonosný pas na nabíhajícího Luboše Tusjaka na pravém křídle nebyl přesný, balón tak nakonec skončil až v zámezí za brankou domácího Vyšehradu.
     
    14
    Žižkov kombinuje na vlastní polovině, hráči Vyšehradu se snaží napadat, zatím ale bez úspěchu.
     
    14
    Domácí obrana teď úplně zapomněla na Jaroslava Diviše, který se tak rázem ocitl úplně osamocený před brankou Martina Otáhala. O svůj náskok ale přišel kvůli špatnému zpracování, nakonec tak pro svůj celek získal aspoň rohový kop.
     
    15
    Rohový kop z levé strany branku Vyšehradu neohrozil, u míče jsou ale stále hráči v červeno-bílém dresu.
     
    16
    Rychlý brejk Žižkova ukončilo ofsajdové postavení Augusta Batioji. Pokud by to útočníci Viktorky zahráli lépe, klidně z toho mohl být gól.
     
    17
    A máme tu další ofsajd hostujících hráčů, tentokrát vyrazil za obranu soupeře příliš brzo rychlonohý Marek Szotkowski.
     
    Slavoj má ve svých řadách jednoho z nejlepších útočníků v celé druhé lize. Teprve devatenáctiletý odchovanec Slavie, který si vyzkoušel angažmá v Itálii, Tomáš Čvančara dokázal v uplynulé sezóně skórovat už jedenáctkrát, což z něj společně s další trojicí hráčů dělá nejlepšího střelce soutěže.
     
    18
    Centr Jaroslava Diviše z levé strany hřiště srazil jeden z dobíhajících domácích obránců do zámezí. Aut pro Viktorku.
     
    19
    První velká hostující šance! Luboš Tusjak se poměrně nečekaně z pravé strany hřiště prokličkoval až do rohu domácí šestnáctky, odkud to po posunutí míče do strany zkusil. Jeho poměrně razantní střelu mířící k levé tyčce zastavil gólman Martin Otáhal povedenou robinzonádou.
     
    20
    David Březina to zkusil z opravdu velké dálky. Jeho razantní pokus nakonec přeletěl břevno branky Slavoje jen o pár centimetrů.
     
    22
    Hostující centr z hloubi pole skončil u gólmana Martina Otáhala, který bez větších problémů schoval balón v rukavicích.
     
    23
    Hostující fotbalisté kombinují na vlastní polovině a připravují si prostor na další útok.
     
    24
    Dalekonosný pas na Egona Vůcha na levé křídlo byl až příliš dlouhý, míč tak nakonec skončil v zámezí za brankou Vyšehradu.
     
    25
    Egon Vůch si na hranici domácí šestnáctky došel pro faul. Hostující Viktorka teď tak bude zahrávat nadějně vypadající standardní situaci. Tomáš Jablonský (Vyšehrad) si navíc za svůj zákrok vysloužil žlutou kartu.
     
    26
    Aleš Nešický to vzal na sebe a zkusil zeď z pravé strany obstřelit, to se mu nakonec ale nepovedlo a míč po teči od jednoho z obránců skončil v zámezí. Žižkov teď tak bude kopat další roh.
     
    27
    Ani tenhle centr do vápna Vyšehradu neohrozil branku Martina Otáhala. Míč se opět přesunul na polovinu hostující Žižkova, kde si hráči červeno-bílého celku připravují prostor pro další útok.
     
    28
    Dlouhý pas za domácí obranu na Jaroslava Diviše skončil až u gólmana Martina Otáhala.
     
    Tahounem Žižkova je bezpochyby Milan Švenger, který je se sedmi vychytanými nulami statisticky nejlepším brankářem druhé ligy. V brance červeno-bílého celku v letošní sezóně zatím navíc nechyběl ani minutu.
     
    29
    Hrubka v hostující rozehrávce! Milan Švenger svým pasem na Augusta Batioju našel pouze jednoho z domácích útočníků, ani ten ale, naštěstí pro fanoušky červeno-bílého celku, nedokázal balón přesně rozdat do strany.
     
    30
    Po sraženém centru Jaroslava Diviše z pravé strany bude hostující Viktorka kopat roh.
     
    31
    Ani jeden ze dvou centrů do šestnáctky Vyšehradu branku Martina Otáhala neohrozil. Ten první srazil jeden z obránců do zámezí, podruhé se povedlo gólmanu Slavoje vyboxovat míč do bezpečné vzdálenosti od vlastního brankoviště.
     
    32
    Davidu Březinovi (Žižkov) teď musel spadnout kámen ze srdce, po obrovské hrubce v rozehrávce totiž na polovině hřiště zastavil unikajícího Tomáše Čvančaru, který by jinak běžel úplně osamocený na hostující branku. Rozhodčí mu za taktický zákrok nakonec udělil pouze žlutou kartu, což se nelíbí zejména fanouškům Slavoje.
     
    34
    Centr Davida Březiny sice našel jednoho z hráčů v červeno-bílém dresu, ten se zády k brance Slavoje ani nedostal do zakončení. Viktorka bude přesto v útoku pokračovat.
     
    35
    Pro hostující centr z levé strany hřiště si sebevědomě vyskočil domácí gólman Martin Otáhal.
     
    36
    Další útok Vyšehradu končí ještě před zakončením, tentokrát kvůli útočnému faulu jednoho z domácích fotbalistů.
     
    37
    Tomáš Čvančara úplně zbytečně u pravé lajny dohrál souboj s Davidem Březinou, tohle mohlo být na žlutou, hlavní arbitr se ale s rozdáváním karem dnes příliš neosmělil.
     
    38
    Hostující napadání rozehrávky Slavoje nese své úspěchy. Martin Otáhal dokázal pod tlakem balón vykopnout pouze do zámezí.
     
    Vyšehrad naposledy dokázal Viktorku na domácím hřišti porazit před dvanácti lety v 2. kole Poháru ČMFS. Za červeno-bílý celek tehdy válel například ligový mistr Pavel Besta.
     
    40
    Milan Švenger sám sebe dostal do úzkých, když se pokusil obejít napadajícího útočníka Tomáše Čvančaru kličkou do strany. Chyby se zkušený hostující gólman nakonec nedopustil, jelikož balón dokázal na poslední chvíli odkopnout do bezpečí.
     
    42
    Střídání v týmu FC Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Filip Drobílek, přichází Adnan Bašić.
     
    43
    Hostující obránce Luboš Tusjak musel na levé straně hřiště čelit dvě útočícím hráčům Vyšehradu, díky dobrému vystihnutí přihrávky ale nakonec rodící se útok Slavoje zastavil.
     
    44
    Tenhle hostující pas na levé křídlo nenašel vůbec nikoho, i gólman Slavoje Martin Otáhal měl co dělat, aby balón dokázal dostihnout předtím, než skončí v zámezí.
     
    45
    Tomáš Čvančara nevěděl na polovině hřiště co s míčem a tak ho odkopl na k brance soupeře.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:04.
     
    První poločas u je konce. Hostující Viktoria zatím nedokázala svou herní převahu přetavit ve vstřelenou branku, největší šanci utkání si tak zatím vytvořili domácí ve 4. minutě. Lukáš Pouček ale z nadějné střelecké pozice nedokázal skórovat.
     
    Hráči už jsou zpátky na fotbalovém pažitu, druhý poločas začne během chvíle.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Adnan Bašić přihrávkou na jednoho z domácích obránců odstartoval druhý poločas dnešního pražské derby.
     
    46
    Obrana domácího Slavoje úplně zapomněla v útoku na Igora Súkenníka, který se o nadějnou střeleckou pozici připravil kvůli špatnému zpracování.
     
    47
    Jan Suchan si za polovinou hřiště v souboji o míč pomohl přistrčením, což neuniklo hlavnímu arbitrovi, který odpískal faul.
     
    47
    Centr Václava Dudla zleva byl příliš dlouhý a skončil v zámezí na druhé straně hřiště. Obránce Žižkova se ještě snažil reklamovat ruku jednoho z hráčů Slavoje, rozhodčí se ale penaltu rozhodl neodpískat.
     
    48
    Dlouhý výkop Martina Otáhala sice našel za polovinou hřiště hlavu jednoho z domácích hráčů, ten se ale zrovna nacházel v ofsajdu.
     
    49
    Po sraženém centru z pravé strany hřiště se dostal do zakončení zpoza domácí šestnáctky Ekvádorec Augusto Batioja. Branku Vyšehrad nakonec svým zakončením k pravé tyči těsně přestřelil.
     
    50
    Centr Egona Vůcha na zadní tyč sice branku Vyšehradu neohrozil, kvůli hrubce domácích hráčů bude ale žižkovská Viktorka zahrávat alespoň rohový kop.
     
    51
    Augusto Batioja po centru od pravého rohového praporku sklepl hrudí balón na Aleše Nešického, který z hranice domácího vápna z voleje poslal míč těsně vedle levé tyče.
     
    Dnešní utkání je speciální pro trojici žižkovských hráčů. Luboš Tusjak, Ondřej Žežulka a David Čapek totiž v minulosti oblékali dres Slavoje. Poslední jmenovaný se dokonce v loňské sezóně stal s 15 zásahy nejlepším střelcem tehdy ještě třetiligového celku.
     
    52
    Ondřej Žežulka si obešel na polovině dva domácí hráče, kousek před šestnáctkou se pokusil vyzrát i nad třetím obráncem, to se mu už ale nepovedlo.
     
    53
    Dalekonosná střela od jednoho z hráčů hostujícího celku branku Vyšehradu neohrozila, balón totiž proletěl několik metrů od pravé tyče.
     
    53
    Vyšehrad v dnešním utkání sužují nepřesnosti. Výkop Martina Otáhala od vlastní branky skončil v zámezí.
     
    54
    Důležitý obranný zákrok si teď připsal Milan Nitrianský, když hrudí zastavil pas na nabíhajícího Egona Vůcha.
     
    55
    Domácí centr z pravé strany hřiště jeden z obránců Žižkova odkopl do zámezí. Vyšehrad tak bude zahrávat rohový kop.
     
    56
    Cent Vojtěcha Šandery od rohového praporku sice našel hlavu vysokého útočníka Tomáše Čvančary, ten ale z těžké střelecké pozice nedokázal umístit míč mezi tři tyče hostující branky.
     
    56
    Marek Szotkowski si chtěl na hranici domácí šestnáctky dojít pro faul, hlavní rozhodčí mu ale poměrně směšně vypadající pád neuvěřil.
     
    57
    Vojtěch Šandera na pravé straně hřiště nedokázal vyzrát na hostující obránce Ondřeje Žežulku, který ho dobrým obranným zákrokem připravil o míč.
     
    58
    Jan Suchan svým nízkým centrem z pravé strany hřiště našel před hostující brankou nabíhajícího Denisa Laňku, který ale z bezprostřední blízkosti nedokázal umístit balón za záda gólmana Milana Švengera. Domácí fotbalisté se ještě snaží reklamovat pokutový kop, rozhodčí ale jasně signalizoval, že se o nedovolený zákrok nejednalo.
     
    60
    Tomáš Čvančara svým aktivním napadáním donutil jednoho z hostujících obránců odkopnout balón do zámezí.
     
    61
    Další centr Jana Suchana na přední tyč žižkovské branky, tentokrát si už ale Milan Švenger balón pohlídal a schoval ho do rukavic.
     
    62
    Žižkov kombinuje na vlastní polovině a připravuje si prostor pro další útok.
     
    63
    Denis Laňka zezadu podkopl unikajícího Aleše Nešického, Viktoria teď tak bude zahrávat volný kop. Hráči v červeno-bílých dresech se už staví na hranici šestnáctky a připravují se na centr.
     
    64
    Centr Egona Vůcha z levé strany hřiště skončil na hlavě prvního obránce.
     
    64
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Jaroslav Diviš, přichází Jakub Urbanec.
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Egon Vůch, přichází Farid Nabijev.
     
    Hned několik hráčů Vyšehradu v minulosti působilo na Žižkově. Martin Otáhal, Vojtěch Šandera, Ondřej Švejdík, Tomáš Jablonský, Vojtěch Mareš či Petr Rothe si vyzkoušeli jaké je to být viktoriánem. Svoji kariéru s Viktorkou spojil i současný kouč Slavoje Oldřich Pařízek.
     
    65
    U pasu za domácí obranu byl jako první domácí bek Vojtěch Šandera, který si šikovně pokryl míč tělem před Faridem Nabijevem.
     
    66
    Útok Vyšehradu ukončil ofsajd, ve kterém se nacházel Tomáš Čvančara.
     
    67
    Talentovaný hostující mladík Farid Nabijev to zkusil z dálky, svým dalekonosným pokusem ale branku Vyšehradu neohrozil, míč totiž proletěl vysoko nad břevnem brankové konstrukce.
     
    68
    Po nevybíravém zákroku na Václava Dudla bude Žižkov zahrávat volný kop z levé strany hřiště.
     
    68
    Tak to byla obrovská šance! Farid Nabijev si šikovně vyměnil balón se svým spoluhráčem a zleva ze střední vzdálenosti umístil balón k pravé tyči domácí branky. Martin Otáhal měl co dělat, aby razantní zakončení vyrazil konečky prstů do zámezí.
     
    70
    Jan Suchan (Vyšehrad) si za zdržování při střídání vysloužil od hlavního rozhodčí žlutou kartu.
     
    70
    Střídání v týmu FC Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Tomáš Jablonský, přichází Vojtěch Mareš.
    Střídání v týmu FC Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Jan Suchan, přichází Ed Kevin Kokorović.
    Střídání v týmu FC Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Tomáš Čvančara, přichází Jan Vejvar.
     
    73
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Marek Szotkowski, přichází Felipe Egidio.
     
    73
    Adnan Bašić (Vyšehrad) si za svůj nedovolený zákrok na vlastní polovině hřiště vykoledoval žlutou kartu.
     
    74
    Obrovská hrubka v domácí obraně! Gólman Martin Otáhal si nerozuměl s jedním z obránců a ani jeden z nich se nevydal proti pasu za defenzívu Slavoje. Obránce modro-bílého celku ale dokázal svou chybu napravit a nepustil žižkovského útočníka do zakončení.
     
    76
    Střídání v týmu FC Slavoj Vyšehrad: ze hřiště odchází Lukáš Pouček, přichází Adam Alexandr.
     
    77
    Felipe Egidio si pomohl v souboji s Edem Kokorovičem nedovoleným způsobem. Vyšehrad teď tak bude zahrávat volný kop takřka z poloviny hřiště.
     
    78
    Centr domácího záložníka Eda Kokoroviče z hloubi pole hostující branku neohrozil, Vyšehrad ale bude pokračovat ve svém tlaku na branku Žižkova.
     
    78
    Nadějně vypadající útok Vyšehradu zastavil jeden z útočníků Slavoje, který zahrál před hostující šestnáctkou rukou.
     
    79
    Nepřesný hostující pas na pravé křídlo za obranu Vyšehradu skončil až v zámezí za brankou Martina Otáhala.
     
    80
    Davidu Březinovi utekl míč do zámezí, Vyšehrad teď tak bude zahrávat rohový kop z pravé strany hřiště.
     
    81
    Centr domácího záložníka Eda Kokoroviče na přední tyč skončil na hlavě jednoho z obránců.
     
    82
    Centr Milana Černého z pravé strany hřiště nenašel ve vápně Viktorie nikoho z hráčů v modrém dresu. Do útoku teď tak půjde hostující Žižkov.
     
    84
    Adam Alexandr si pomohl v hlavičkovém souboji na polovině hřiště nedovoleným způsobem, čehož si rozhodčí všiml a odpískal faul. Žižkov tak půjde do dalšího útoku.
     
    85
    Denis Laňka (Vyšehrad) na polovině hřiště tvrdě zajel do Václava Dudla, za což mu rozhodčí udělil žlutou kartu.
     
    86
    Žižkov kombinuje na polovině soupeře, přes obranný val soupeře se hráčům červeno-bílého celku ale zatím nedaří proniknout.
     
    87
    Brankář domácího celku Martin Otáhal (Vyšehrad) si vysloužil za zdržování žlutou kartu.
     
    90
    Rozhodčí nastavil čtyři minuty.
     
    90+1
    Martin Otáhal si sebevědoměji vyskočil pro centr ze strany. Konec zápasu se blíží a domácí fanoušci pomalu začínají oslavovat zisk bodu.
     
    90+2
    Tak to byla šance! Felipe Egidio se dostal do zakončení centru z pravé strany hřiště, skvěle chytajícího Martina Otáhala ale překonat nedokázal.
     
    90+3
    Pas na Vojtěcha Šanderu na pozici pravého křídla byl příliš dlouhý. Balón nakonec skončil v zamezí za branou hostující Viktorie.
     
    90+4
    Ke gólů Viktorce chyběly centimetry! Farid Nabijev se zpoza domácí šestnáctky odhodlal k zakončení, míč nakonec proletěl těsně nad pravou spojnicí branky Slavoje.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce. Hostující Viktorka nedokázala svoji herní převahu přetavit ani v jednu vstřelenou branku, zápas tak skončil nerozhodně 0:0.
     
    To je z naší strany vše, my děkujeme za pozornost a někdy zase na viděnou. (19:14:53)

    Libor Kokoška

    Branky:

    Karty:   25. T. Jablonský (VYS), 70. Suchan (VYS), 73. Bašić (VYS), 85. Laňka (VYS), 87. Otáhal (VYS) – 32. Březina (ZIZ)


    FC Slavoj Vyšehrad: Otáhal – Šandera, Nitrianský, Kodr, T. Jablonský (70. V. Mareš) – M. Černý (C) – Pouček (76. Alexandr), Drobílek (42. Bašić), Suchan (70. Kokorović), Laňka – Čvančara (70. Vejvar).
    Náhradníci: Dočekal – Bašić, Kokorović, Vejvar, Daniel Kozel, V. Mareš, Alexandr.

    FK Viktoria Žižkov: Švenger – Dudl, Žežulka, Březina, Tusjak – Súkenník, Nešický – Jaroslav Diviš (64. Urbanec), Batioja, Vůch (64. Nabijev) – Szotkowski (73. Egidio).
    Náhradníci: K. Hrubeš – Egidio, Martan, Urbanec, Nabijev, Bezdička, Antl.

    Rozhodčí: Zelinka – Paták, Kotík
    thejrc.org