Newcastle – Sheffield Utd. 3:0 (kon.) | Aston Villa – Chelsea 1:2 (kon.) | Everton – Liverpool 0:0 (kon.)
konec
Aston Villa FC
1:2 (1:0)
Chelsea FC
Neděle 21.06.2020, 17:15 • Villa Park, Birmingham • Anglická Premier League • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Máme za sebou utkání 30. kola anglické Premier League mezi Aston Villou a Chelsea, které dopadlo lépe pro favorita, The Blues zvítězili ve Villa Parku 2:1.

    Svěřenci trenéra Lamparda byli v prvním poločase aktivnějším týmem, ale nedokázali si vytvořit žádnou větší příležitost. To domácí měli jednu, a to gólovou. Po centru Grealishe vyrazil Kepa střelu Hourihana jen ke Kortneymu Hausovi, který z dorážky bez problémů trefil odkrytou bránu.

    The Blues se dočkali vyrovnání v 60. minutě, po centru Azpilicuety z pravé strany se prosadil střídající Christian Pulisic. A Chelsea dokonala obrat o pouhé dvě minuty později, po další asistenci kapitána Azpilicuety se trefil svoji slabší pravou nohou Olivier Giroud. Sestupem ohrožená Aston Villa sahala po bodu, ale křižná rána Joty z 88. minuty těsně minula pravou tyčku.

    Chelsea se vrátila do sezóny po tříměsíční pauze vítězně a upevnila si čtvrté místo, na pátý Manchester United v současné době disponuje pětibodovým náskokem. Villans zůstávají v sestupových vodách s jednobodovou ztrátou na sedmnáctý West Ham.

    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:20:51)
     
    Držení míče: 26 % : 74 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 3:7. Rohy: 2:10. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:17.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Tahoun Aston Villy Jack Grealish z frustrace úplně zbytečně dohrál Marcose Alonsa. Žlutá karta je zcela na místě.
     
    90+6
    Exekuce standardky se chopil Trézéguet. Nepovedená rána šla přímo do středu brány, Kepa si připsal jeden z těch snazších zákroků.
     
    90+5
    Nervy pracují. Ještě před rozehráním přímého kopu se do sebe pustili Jack Grealish a Antonio Rüdiger, celou situaci musí uklidňovat hlavní rozhodčí. Nastavený čas se nejspíše o něco protáhne.
     
    90+4
    Kartu žluté barvy si zblízka prohlédl N'Golo Kanté. Francouzský středopolař podrazil Grealishe, čímž zamezil možnosti brejku.
     
    90+3
    The Blues kombinují v blízkosti soupeřovy šestnáctky, přesně to jim vyhovuje. Ross Barkley se nenechal odstavit Jotou, naopak skvěle přenesl hru na Pulisice.
     
    90+2
    Příliš pomalý balón poslal Ezri Konsa na Samattu. Do cesty dráhy míče se postavil Marcos Alonso, jehož posléze zfauloval právě později přiběhnuvší Samatta.
     
    90+1
    Dlouhý nákop Jacka Grealishe uzmul pro sebe Reece James. Ten se následně odvážně proháčkoval mezi dvěma protihráči, následovala nahrávka na Mounta.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    90
    Střídání v týmu Chelsea FC: ze hřiště odchází Willian, přichází Reece James.
     
    89
    Villans se nechtějí smířit s porážkou. Do vápna Chelsea přiletěl centr z pravé strany a byl to César Azpilicueta, kdo uklidil míč do zámezí před Nakambou.
    88. Od vyrovnání dělily Aston Villu centimetry
     
    88
    Jota mohl být během necelé minuty pobytu na hřišti domácím hrdinou! Po zaváhání Christensena se dostal k přihrávce do vnitra pokutového území, křižnou ránou jen těsně minul prostor u pravé tyčky!
     
    87
    Střídání v týmu Aston Villa FC: ze hřiště odchází John McGinn, přichází Jota.
     
    86
    Chelsea hraje s velkým klidem. Kombinuje převážně ve středovém kruhu, domácí fotbalisté stále mají velké problémy vystihnout směr přihrávek.
     
    85
    Zajímavý signál, kdy Willian místo centru do pokutového území našel na hranici šestnáctky Pulisice. Američan si ne úplně ideálně poradil se zpracováním, což se projevilo i na kvalitě střely.
     
    84
    Willian dostal volný prostor ke střele. Z osmnácti metrů vypálil dělovku, Örjan Nyland konečky prstů vytěsnil balón nad břevno.

    Milan Huppert

    Branky: 43. Hause – 60. Pulisic (Azpilicueta), 62. Giroud (Azpilicueta)

    Karty:   45. Konsa (ASV), 90+6. Grealish (ASV) – 90+4. Kanté (CHE)


    Držení míče: 26 % : 74 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 3:7. Rohy: 2:10. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:17.
    Aston Villa FC: Nyland – Konsa, Mings, Hause, Targett – Hourihane (70. Nakamba), Douglas Luiz, J. McGinn (87. Jota) – El Ghazi (70. Trézéguet), Davis (57. Samatta), Grealish (C).
    Náhradníci: Reina – Bastón, A. Almuhammadí, Trézéguet, Nakamba, Jota, Samatta, N. Taylor, Vassilev.

    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), Rüdiger, Christensen, M. Alonso – Loftus-Cheek (55. Pulisic), Kanté, Kovačić (55. Barkley), Willian (90. R. James) – Giroud (80. T. Abraham), Mount.
    Náhradníci: Caballero – T. Abraham, Barkley, Emerson, Gilmour, R. James, Pedro, Pulisic, K. Zouma.

    Rozhodčí: Tierney – Ledger, Scholes
    thejrc.org