Barcelona – Ath. Bilbao 1:0 (kon.) | Alavés – Osasuna 0:1 (kon.) | Real Sociedad – Celta Vigo 0:1 (kon.)
Real Madrid – Mallorca 2:0 (kon.)
konec
Real Madrid
2:0 (1:0)
RCD Mallorca
Středa 24.06.2020, 22:00 • Venue Estadio Alfredo Di Stéfano, Madrid • Španělská LaLiga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Díky za pozornost, dobrou noc. (00:01:31)
     
    Mallorca tak zůstává na první sestupové pozici o tři body za sedmnáctým Eibarem. Ten hraje zítra doma s Valencií. To Real opět vystřídal na čele Barcelonu. V neděli se představí na půdě posledního Espanyolu. To Mallorca bude hrát již v sobotu na hřišti Bilbaa, které včera padlo jen 0:1 na Camp Nou.
     
    V dresu hostů střídal v 83. minutě Argentinec Luka Romero. Tímto se jedná o nejmladšího hráče, který kdy zasáhl do utkání španělské ligy. Dnes je Romerovi 15 let a 219 dnů.
     
    Důležitým momentem druhého poločasu a celého zápasu bylo, že Real dokázal vždy dvojím střídáním trošku rozkouskovat tempo hry a tím přerušit třeba tlak soupeře. Přesně to umožňuje možnost pěti střídání.
     
    Perfektním individuálním výkonem se prezentoval Japonec Kubo. Ten hodně zlobil domácí obranu. Ostatně vybojoval na svojí osobu dvě žluté karty pro hráče Realu Madrid. Mallorca se skutečně nemá zač stydět.
     
    Hotovo! Real splnil povinnost v podobě výhry nad Mallorcou, ale neměl to vůbec snadné. Hosté sehráli minimálně vyrovnané střetnutí proti gigantovi evropského fotbalu a jejich výkonu můžeme najít jen pozitiva. Mallorca byla dost možná i nebezpečnější. Po brance Ramose ze standardní situace věděla, že už nemá, co ztratit. Navíc hrála jednoduše. Nakopávala balóny do vápna. Ale Courtoise prostě nepřekonala.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 18:11.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Kroos kopal roh, Mariano Díaz se potom otočil kolem beka na pravé straně šestnáctky, ale minul kratší tyč.
     
    90+3
    Domácí vytvořili tlak z pravé strany po balónu do malého vápna z kopačky Carvajala nebylo daleko od toho, aby si Raíllo nohou vstřelil vlastní branku.
     
    90+3
    Raíllo dohraje tenhle zápas.
     
    90+2
    Ramos nabíhal do druhé vlny na vzdálenější tyči a trefil Raílla, který zůstává otřesený na trávníku. Do toho ještě vybíhal brankář Reina, takže vyloženě příjemná standardka pro stopera hostů.
     
    90+1
    Romero vystoupil zprava na Isca a píská se nedovolený zákrok mladého hráče hostů.
     
    90
    Hosté ztratili balón těsně před vápnem. Po následném kontru chyběly střídajícímu Brahimu Díazovi centimetry, aby skóroval zprava na zadní tyč. Povedenou střelu tečoval někdo z hráčů v červeném na roh!
     
    89
    Zajímavý souboj Mendyho se Saliburem, autové vhazování zprava pro hosty před domácí šestnáctkou.
     
    89
    Romero postrčený protihráčem, Mallorca rozehrála na pravou stranu.
     
    87
    Kubo trápí Real a hraje výborný zápas, nyní po faulu zezadu na skvělého Japonce vidí Kroos (Real) žlutou kartu. Je to druhý hráč, který za svůj nedovolený zákrok na Kuba byl karetně potrestaný.
     
    86
    Nepovedená nahrávka křížem na pravou stranu na Poza hatí hostující šance...
     
    85
    Tlak Realu z levé strany, centr potom přistál na hlavě Asensia a balón šel vedle pravé tyče. Nicméně Asensio stál při své střele v ofsajdu.

    Vít Muzikář

    Branky: 19. Vinícius Júnior (Modrić), 56. Ramos

    Karty:   35. Ramos (REA), 46. Modrić (REA), 80. F. Mendy (REA), 87. Kroos (REA) – 8. Budimir (MLR), 21. Señé (MLR)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 18:11.
    Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos (C), F. Mendy – Valverde, Modrić (71. Asensio) – Bale (71. Isco), E. Hazard (62. Kroos), Vinícius Júnior (83. M. Díaz) – Benzema (83. B. Díaz).
    Náhradníci: Aréola, Altube – Militao, James Rodríguez, Asensio, B. Díaz, Hernandez, Isco, Kroos, Marcelo, M. Díaz, Rodrygo.

    RCD Mallorca: Reina (C) – Valjent (61. Gámez), Raíllo, Sedlar – Pozo, Baba Mohammed (83. Romero), Febas (61. Sevilla), Lago Junior (70. Salibur) – Rodríguez, Kubo – Budimir (61. Cucho Hernández).
    Náhradníci: Parera – Campos, Prats, Salibur, Chavarría, Romero, Sastre, Cucho Hernández, Señé, Trajkovski, Sevilla, Gámez.

    Rozhodčí: Melero – Torre, Martínez
    bahis siteleri