Burnley – Watford 1:0 (kon.) | Southampton – Arsenal 0:2 (kon.) | Chelsea – Manchester City 2:1 (kon.)
konec
Burnley FC
1:0 (0:0)
Watford FC
Čtvrtek 25.06.2020, 19:00 • Turf Moor • Anglická Premier League • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Máme za sebou utkání 31. kola anglické Premier League mezi Burnley a Watfordem, v němž o vítězství domácího celku rozhodla jediná branka. První půle nabídla šance jen na domácí straně. Nejprve v 8. minutě vytěsnil Rodriguezovu střelu Foster a o čtvrt hodiny později Vydra lobem přes brankáře trefil tyč a dorážející Rodriguez pro změnu ztroskotal na obránci Dawsonovi.

    Druhá půle byla o poznání vyrovnanější. Blízko vedoucímu gólu byl kapitán Watfordu Troy Deeney, jehož hlavičce vystavil stopku v cestě do brány na čáře stojící McNeil. A právě McNeil stál u zrodu jediného gólu, když v 73. minutě odcentroval z levé strany na hlavu Jaye Rodrigueze, který v pádu překonal marně se natahujícího Fostera.

    The Clarets si spravili chuť po debaklu s Manchesterem City a v tabulce se vyhoupli před Everton na jedenáctou pozici. Watford zůstává v bezprostředním kontaktu se sestupem ohroženými týmy, na osmnáctý Bournemouth má k dobru jediný bod.

    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (21:02:28)
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 13:15.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Je to jasné, Burnley na domácím stadiónu zvítězí nejtěsnějším možným rozdílem! Poslední šanci měl Watford ze standardky, do bezpečí balón odvrátil Charlie Taylor.
     
    90+4
    Následoval rohový kop, po jehož rozehrání se do zakončení probojoval Craig Dawson. Kvůli těsně bránícímu Lowtonovi ale nedal balónu dostatečnou razanci, Pope zapsal jeden z těch snazších zákroků.
     
    90+3
    Na jedničku si své obranné povinnosti splnil James Tarkowski. Ve skluzu trefil i nohy Welbecka, avšak jako první zasáhl míč, tudíž se jednalo o čistý zákrok.
     
    90+2
    Fotbalisté ve žlutém se pochopitelně tlačí dopředu. Nyní jim však způsobil komplikace presující McNeil, jenž donutil Cathcarta hrát směrem dozadu.
     
    90+1
    Na pas od rohového praporku si naskočil nikým nehlídaný Adam Masina. Obránce Watfordu dobré šance nevyužil, hlavičku umístil nad břevno.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    89
    Adam Masina si narazil s Chalobahem, aby následně vyslal vysoký centr do pokutového území. Kulatý nesmysl doplachtil do rukavic Popea.
     
    88
    Český útočník mohl definitivně rozhodnout o vítězství The Clarets, ale nestalo se tak. Vydra si pěkně hodil balón kolem Catchcarta, pak ovšem vystřelil přímo do míst, kde stál gólman.
     
    87
    Kiko Femenía musel pořádně zabrat, aby udržel na zádech sprintujícího Vydru. Pravý obránce si pomohl nahrávkou Fosterovi.
     
    86
    Exekuce přímého kopu se chopil Étienne Capoue. Francouz zkoušel přímou ránu, jíž chyběla razance i přesnost, Pope mohl zůstat ledově klidným.
     
    85
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Troy Deeney, přichází Andre Gray.
     
    84
    Watford má šanci vyrovnat ze standardní situaci. Kousek za hranicí pokutového území Deeneyho nedovoleně srazil k zemi Tarkowski.
     
    83
    Nově příchozí Erik Pieters se okamžitě zapojil do hry, když do pokutového území centr z levé strany. Josh Brownhill se přes Masinu ke střele nedostal.
     
    82
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Will Hughes, přichází Nathaniel Chalobah.
     
    81
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Jay Rodriguez, přichází Erik Pieters.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Hráči The Clarets jsou velmi blízko zisku tří bodů, hosté by v případě prohry nadále zůstali v bezprostředním kontaktu se sestupem ohroženými týmy.

    Milan Huppert

    Branky: 73. Jay Rodriguez (McNeil)

    Karty:   71. McNeil (BLY)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 13:15.
    Burnley FC: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee (C), Ch. Taylor – Brownhill, Cork, A. Westwood, McNeil – Jay Rodriguez (81. Pieters), Vydra.
    Náhradníci: Jensen, Peacock-Farrell – Bardsley, Dunne, Goodridge, K. Long, Pieters, Thomas, Thompson.

    Watford FC: Foster – Femenía, Kabasele (46. Cathcart), C. Dawson, Masina – Capoue, Hughes (82. N. Chalobah) – Sarr, Cleverley (46. Doucouré), Welbeck – Deeney (C) (85. A. Gray).
    Náhradníci: Gomes – Cathcart, Doucouré, A. Gray, N. Chalobah, Mariappa, Pedro, Pereyra, Pussetto.

    Rozhodčí: Dean – Cann, Hopton
    thejrc.org