Augsburg – RB Lipsko 1:2 (kon.) | W. Brémy – Kolín nad Rýnem 6:1 (kon.) | Dortmund – Hoffenheim 0:4 (kon.)
Frankfurt – Paderborn 3:2 (kon.) | Freiburg – Schalke 4:0 (kon.) | Leverkusen – Mohuč 1:0 (kon.)
Mönchengladbach – Hertha 2:1 (kon.) | Union Berlín – Düsseldorf 3:0 (kon.) | Wolfsburg – Bayern 0:4 (kon.)
konec
Bayer Leverkusen
1:0 (1:0)
1. FSV Mohuč 05
Sobota 27.06.2020, 15:30 • BayArena, Leverkusen • Německá Bundesliga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (17:40:02)
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 2 – 1
    Střely mimo: 11 – 5
    Držení míče: 64 % – 36 %
    Rohové kopy: 11 – 4
    Ofsajdy: 3 – 3
    Fauly: 10 – 10
    Žluté karty: 1 – 1.
     
    Leverkusen po trefě z druhé minuty uhájil těsný náskok až do konce. Na čtvrté místo zaručující přímý postup do Ligy mistrů se přesto neposunul, protože Mönchengladbach zvládl svůj zápas pravdy proti Herthě Berlín. Ze svého třináctého místa se neposunula ani Mohuč, která po dvou výhrách zakončila sezónu těsnou porážkou.
     
    Druhá půle byla o chloupek atraktivnější, přestože v ní regulérní branka nepadla. Pár minut po změně stran trefil domácí Weiser tyč, která pak na druhé straně zastavila i pokus Fernandese. Kromě toho byly k vidění dva neuznané góly či možnost Haverze, při které Bayer znovu dělily od gólu jen centimetry.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Müller dobře zareagoval na dlouhou přihrávku a sebral míč před Havertzem. Ten se po svém nástupu na hřiště do hry příliš nezapojoval.
     
    90+2
    Diaby v souboji dvou devatenáctek nestačil na Niakhatého. Mohuč mohla vyrazit vpřed, jenže z toho byl nechytatelný nákop na Či Tong-wona.
     
    90+1
    Na první domácí žlutou kartu došlo až v nastaveném čase, který by měl trvat 180 vteřin. Od sudího Cortuse ji viděl záložník Julian Baumgartlinger.
     
    90
    Alexander Hack skvělým obranným zákrokem zastavil Vollandovu přihrávku na hrot útoku. Müller by jinak čelil tutové šanci.
     
    89
    Standardní situace hosty do šance nepřivedla. Naopak nechybělo příliš, aby se Leverkusen nedostal do smrtícího přečíslení.
     
    88
    Mitchell Weiser určitě nebude pokárán za to, že před Hrádeckým prodloužil letící centr na roh. Závěrečný tlak Mohuče už má zajímavé parametry.
     
    87
    Öztunali byl za půlkou v ofsajdu, takže následné vzrušení bylo tak trochu zbytečné. Nesmí však zapadnout, že Či Tong-won opět orazítkoval břevno!
     
    86
    Tak to mohlo být střídání z říše snů! Tapsoba ukopl míč Latzovi, ale zároveň ho posunul na dalšího náhradníka Fernandese, jehož povedený pokus skončil na horní tyči.
     
    85
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Jonathan Burkardt, přichází Edimilson Fernandes.
     
    85
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Daley Sinkgraven, přichází Edmond Fayçal Tapsoba.
     
    83
    Jonathan Burkardt se u levé postranní čáry neprosadil přes Taha. K tomu všemu utrpěl menší bolístku na noze, kvůli které je minimálně na chvíli mimo hru.
     
    82
    Muži na trávníku přesto hrají na sto procent. Jedním z nich je i Diaby, který svým centrem z levé strany neúspěšně hledal Floriana Wirtze.
     
    81
    Mönchengladbach v současně hraném utkání vede nad Herthou už 2:0, což znamená, že se Leverkusen na vytoužené čtvrté místo takřka definitivně neposune.
     
    80
    Aránguizův centr od levého praporku byl snadným soustem pro Müllera, který za malou chvíli sebral i další balón příchozí pro změnu z pravého křídla.

    Michal Břuchanský

    Branky: 2. Volland (Amiri)

    Karty:   90+1. Baumgartlinger (LEV) – 68. Niakhaté (MAI)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 11:5. Rohy: 11:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 10:10.
    Bayer Leverkusen: Hrádecký – L. Bender (C) (46. Weiser), Tah, S. Bender, Sinkgraven (85. Tapsoba) – Baumgartlinger, Demirbay (46. Aránguiz) – Wirtz, Amiri (65. Havertz), Bailey (65. Diaby) – Volland.
    Náhradníci: R. Özcan – Alario, Aránguiz, Diaby, Havertz, Palacios, Paulinho, Tapsoba, Weiser.

    1. FSV Mohuč 05: F. Müller – Baku, St. Juste (74. Hack), Niakhaté, Aaron Martín (46. Brosinski) – Latza (C), Malong Kunde – Onisiwo, Burkardt (85. E. Fernandes), Quaison (69. Öztunali) – Mateta (69. Či Tong-won).
    Náhradníci: Dahmen – Barreiro, Bell, Brosinski, E. Fernandes, Hack, Či Tong-won, Öztunali, Szalai.

    Rozhodčí: Cortus – Heft, Gorniak
    ocianews.com