Ústí n. L. – Třinec 3:3 (kon.) | Vítkovice – Líšeň 2:2 (kon.) | Vlašim – Vyšehrad 1:1 (kon.)
Brno – Žižkov 6:1 (kon.) | Prostějov – Hr. Králové 2:1 (kon.)
konec
FC Zbrojovka Brno
6:1 (4:1)
FK Viktoria Žižkov
Neděle 28.06.2020, 17:00 • Městský fotbalový stadion Srbská, Brno • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vítám všechny fanynky a fanoušky fotbalu! Dnes se v rámci druhé nejyvšší fotbalové soutěže utkají FC Zbrojovka Brno a FK Viktoria Žižkov.
     
    FC Zbrojovka Brno

    Jihomoravané se po minulém týdnu dotáhli na vedoucí Pardubice už na rozdíl pouhého jednoho bodu a stále tak živí šanci na přímý postup do nejvyšší soutěže. Brno v minulém týdnu zvládlo dva nesmírně těžké duely, když nejprve v neděli muselo otáčet skóre proti Chrudimi a nakonec východočeského soupeře přehrálo 3:2 i bez vyloučeného Fouska. Ve středu pak Machálkovi svěřenci vydolovali i tři body na hřišti Varnsdorfu, o což se zasloužil krátce před koncem jedinou trefou Jan Hladík.

    Proti Žižkovu nemůže nastoupit výše zmíněný Fousek, který za svoji červenou kartu dostali třízápasovou stopku. Stopku za žluté karty dostali také Pavel Eismann a Jan Sedlák, otazník navíc visí nad Jakubem Přichystalem.
     
    FK Viktoria Žižkov

    I pražský celek po vydařené jarní části živí šanci na postup, ovšem už pouze přes baráž. Žižkov se nachází na čtvrtém místě se ziskem 46 bodů, přičemž na třetí Duklu Praha ztrácí čtyři body, nicméně má k dispozici právě dohrávku v Brně. V posledním týdnu přišly ze strany Žižkova dvě ztráty, Pražané hráli jak na Vyšehradu, tak doma s Prostějovem nerozhodně 0:0, a nevyužili šance se dostat právě před celek z Julisky.
     
    Podzimní duel dopadl lépe pro Žižkov, o jeho výhře rozhodl 1:0 rozhodl David Březina.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Zbrojovka Brno: Šustr – Bariš, Dreksa (C), Endl, Štepanovský – Pachlopník, Jurásek, Ad. Čermák, Šumbera – Růsek, Hladík.
    Náhradníci: Floder – Krška, Mach, M. Sedlák, Vaněk, M. Vintr, Ševčík.

    FK Viktoria Žižkov: Švenger (C) – Řezáč, Březina, Súkenník, Žežulka – Tusjak, Bazal, Nešický, Nabijev, Jaroslav Diviš – Batioja.
    Náhradníci: K. Hrubeš – Dudl, Antl, Halgoš, Vůch, Urbanec, Egidio.

    Rozhodčí: Franěk – Hock, Melichar.
     
    Oba celky jsou již na grací ploše. Domácí hrají tradičně v červeném, hosté v černém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí se po uvedení míč do hry vydali ihned vpřed, ovšem celou akci zastavil faul na hostujícího Nešického.
     
    2
    V další akci se pokoušel Pachlopník na pravé straně uvolnit Růska, ale to se mu nepovedlo a pas mířil do autu.
     
    3
    Brno právě vstřelilo branku!
    Domácí velmi rychle otevírají skóre dnešního duelu! Ondřej Pachlopník znovu potvrdil, že hraje v obrovské formě, když na pravé straně převzal míč a kolem bránícího hráče se protáhl do šestnáctky. Svou akci nakonec vyšperkoval prudkou přihrávkou mezi nohy obránce na úplně volného JANA HLADÍKA, který zblízka zakončil pohodlně do prázdné branky – 1:0.
     
    4
    Zbrojovka znovu v ofenzívě, centr Růska ale nikoho v červeném nenašel, leč jen připraveného obránce Březinu.
     
    5
    Dopředu vyrazili také hosté a Tusjak se na levé straně prodral přes obránce, jeho následný centr ale dokázal na rohový kop odvrátit stoper Dreksa.
     
    6
    Rohový kop žádné nebezpečí nepřinesl, míč se navíc odrazil od jednoho z hostů, a tak bude vykopávat brankář Šustr.
     
    7
    Na pravé straně dostal prostor k centru Diviš, jeho pas nakonec pořádně vystrašil Šustra, který musel ucpat prostor u tyče a míč vyrazit na roh.
     
    8
    S rohovým kopem si domácí opět poradili, tentokrát ale hosté zůstávají na polovině soupeře.
     
    9
    Domácí se nakonec k míči po dobrém zásahu Endla dostali a Čermák se snažil vyslat vpřed dlouhým pasem Růska, toho však pohlídal Březina.
     
    9
    Žižkov hru okamžitě otočil a Batioja pod tlakem šikovně sklepl dlouhý pas do druhé vlny pod sebe, Divišova tvrdá rána byla ale domácí obranou sražena nad.
     
    10
    Rohový kop sice žádné nebezpečí nepřinesl, dobře zasáhl Dreksa. Z levé strany však posléze přilétl zajímavější pas, který našel hlavu Batiojy a ten mířil kousek nad břevno!
     
    11
    Pražský celek je po inkasované brance rozhodně aktivnější, domácí se nemohou dostat do souvislejší kombinace, v níž by dokázali podržet balón.
     
    12
    To se povedlo až nyní, kdy Šumbera uvolnil přihrávkou na hranici vápna Štepanovského, do jeho prudké rány však na poslední chvíli skočil obětavě Řezáč.
     
    13
    Hladík sprint s obráncem o dlouhý míč prohrál, a tak balón mohl proletět k Řezáčovi, jemuž se ale výkop nepovedl. Protiakci mohl rozjet Jurásek, ale ani jemu se pas nevyvedl.
     
    14
    Obrovská šance domácích! Pachlopník vyslal z pravé strany další skvotstný přízemní centr, ten doletěl na zadní tyč, ale zakončení Hladíka ve skluzu Švenger dokázal senzačně vyrazit levou nohou!
     
    15
    Brno právě vstřelilo branku!
    Další šance už je využita a domácí svému soupeři zasazují druhý úder. Po kombinaci na pravé straně se vpřed vysunul PETER ŠTEPANOVSKÝ, který kousek za vápnem napřáhl ke krásné technické ráně a jeho pokus vymetl levou šibenici. Švegner se za míčem jen ohlédl – 2:0.
     
    16
    Na branku Žižkova se hned po rozehrávce řítila další pohroma, Hladík už byl za Žežulku, ale nakonec v klíčové chvíli o míč zakopl.
     
    16
    Domácí kapitán Dreksa zastavil soupeře jen za cenu faulu a uviděl pozásluze žlutou kartu.
     
    18
    Následný přímý kop Pražanů nic nepřinesl, domácí se ubránili. Hosté ale v útočném snažení budou pokračovat.
     
    19
    Z pravé strany přilétl z kopačky Řezáče ostrý centr, domácí jej ale nadvakrát zvládli. V obraně navíc pomohl také Pachlopník, který navíc vybojoval aut.
     
    20
    Hosté zatím nejsou herně horší, na míči jsou dokonce aktivnější. Domácí však hrají ve středu hřiště zatím pozičně skvěle.
     
    21
    Kombinaci Žižkova nakonec zastavil svůj faulem Endl, hosté budou zahrávat zajímavou standardní situaci.
     
    22
    Mohlo být sníženo! Jeden z domácích nechtěně prodloužil centr na zadní tyč, kde hlavičkoval z blízkosti Březina, ale Šustr jej zázračně vychytal a domácí poté míč odkopli.
     
    23
    Penalta pro Brno!
     
    23
    Růsek nastartoval své rychlé nohy ve středu hřiště a skvěle vysunul Pachlopníka, který si míč ukázkově píchl kolem Švengera, který jej zcela jasně podrazil. Brněnský mladík vybojoval pro svůj celek už čtvrtou penaltu v řadě.
     
    23
    Brno právě vstřelilo branku!
    A domácí vedou už o tři trefy! K penaltě se tentokrát postavil ANTONÍN RŮSEK, který se s ničím nepáral a míč napálil prudce do pravé šibenice. Švenger neměl nárok, vybral si totiž opačný kout branky – 3:0.
     
    24
    Žižkov se i za tříbrankové ztráty aktivně tlačí dopředu. U levé tyče chtěl zakončovat Diviš, centr na něj ale neproletěl.
     
    25
    Centr z levé strany tentokrát pouze proletěl obranou Zbrojovky. Šumbera míč odhlavičkoval pouze k Březinovi, jeho pokus byl sražen na roh.
     
    26
    Opět ale roh hostů žádné nebezpečí nepřinesl, v pokračování celé akce centroval hodně nepřesně Řezáč.
     
    27
    Znovu domácí blok zapracoval skvěle a k míči se dostal Hladík, který se snažil vyrazit vpřed, ale byl odbrzojen.
     
    28
    Domácí se nyní drží na míči a nikam se neženou, tříbrankové vedení po půlhodině hry je více než skvělé.
     
    29
    Růsek si pohybem řekl o dlouhý centr za obranu, nakonec si ale v souboji s Tusjakem pomohl faulem, a tak akce Brna končí velmi brzy.
     
    30
    Další tutovka hostů! Obrana domácích pozapomněla na Nabijeva, který dostal přesnou přihrávku a zleva vypálil, Šustr ovšem znovu reflexivně zasáhl a míč vytáhl na rohový kop!
     
    31
    Rohový kop tentokrát sehráli hosté prachbídně a na levé straně jej získal Pachlopník. Ten se vydal vpřed a po dlouhém sprintu hledal z hranice vápna pasem Šumberu, ten ale v náběhu nezpracoval.
     
    32
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Jaroslav Diviš, přichází Jakub Urbanec.
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Luboš Tusjak, přichází Václav Dudl.
     
    32
    Hosté už po půlhodině hry udělali dvojité střídání, rozhodčí navíc oběma celkům nařídil povinnou občerstvovací přestávku.
     
    33
    Jurásek se na levé straně po sérii kliček dostal přes Březinu k centru, jeho pas byl ale hodně přetažený.
     
    34
    Akci Žižkova zastavil další faul, hostům se nyní skýtá další šance v podobě přímého kopu – tentokrát z lepší pozice.
     
    35
    Obránce Březina to zkusil z velké dálky přímo, jeho pokus se však vytočil mimo tři tyče branky Brna.
     
    36
    Střed obranné poloviny domácích je pro Žižkov zatím neprostupný. Domácí opět vybojovali míč, Hladík jej na hrotu dobře podržel a rozdal Juráskovi, který hledal křížem Šumberu, tomu ale nevyšel krok.
     
    37
    Bazal podnikl drzý průnik obranou Brnu a rychlou kolmicí vysunul Batioju, s nímž však dokázal Endl držet krok a následnou ránu útočníka Žižkova ztečoval do rukavic Šustra.
     
    38
    Opět si centr obrana Brna pohlídala. Šumbera zkusil protiútok založit sám, míč si ale mohl předkopl a navíc byl ustrážen.
     
    39
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Tentokrát už hosté snižují a nutno dodat, že zaslouženě. Centr Bazala z levé strany směřoval skvělé do druhé vlny na volného Nabijeva, který ještě ranou k tyči neuspěl, odražený míč se ale odrazil ke zcela volnému IGORU SÚKENNÍKOVI, jenž jej napálil z voleje neomylně k tyči – 3:1.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Farid Nabijev (FK Viktoria Žižkov).
     
    39
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází David Jurásek, přichází Ondřej Vaněk.
     
    41
    Na začátku poslední pětiminutovky první půle jsou domácí opět u míče a snaží se tvořit hru. Uvidíme, jak týmu pomůže příchod Vaňka.
     
    42
    Brno právě vstřelilo branku!
    Pomohl okamžitě a domácí znovu vedou o tři trefy! Právě Vaněk skvělou kolmicí vysunul do šestnáctky Růska. Ten z jedničky odcentroval a Pachlopník zblízka zakončil na čáře do Švengera. Míč pak vypadl v chumlu po nepřesném odkopu beka pro JANA HLADÍKA, který si jej posunul doprava a tvrdou ranou jej napálil přesně k levé tyči – 4:1.
     
    43
    Brzy to mohlo být opět o dvě branky, Nešického rána pořádně vystrašila Šustra, ale naštěstí pro domácí směřovala těsně vedle tyče.
     
    44
    Domácí chtěli další penaltu, poté co ve vápně šel k zemi po souboji se soupeřem Růsek, tentokrát ale Fraňkova píšťalka zůstala němá.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty, hosté vybojovali další rohový kop.
     
    45+1
    Rohový kop znovu celku z hlavního města nic nepřinesl, domácí mohou přejít dopředu.
     
    45+2
    Šumbera nakonec čechral hodně zajímavý balón na zadní tyč, kde číhal neobsazený Růsek, Žežulka ale na poslední chvíli hlavou zasáhl. Rohový kop pro Brno, který poté následoval, nic nepřinesl.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:04.
     
    Hodně divoký první poločas, který nabídl celkem pět branek, je za námi. Domácí předvedli drtivý nástup a po trefách Hladíka a Štepanovského rychle vedli. Hosté poté mohli snížit, místo toho ale z protiakce přišla penalta a Růsek dal na 3:0. Až třetí šanci Žižkova přetavil ve snížení Súkenník, jenže v závěru půle se opět trefil Hladík, a tak domácí vedou o tři branky.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hned v úvodu se hosté dostali do kombinace a Urbance poslal v souboji k zemi Čermák. Domácí se budou bránit standardní situaci.
     
    47
    Exekuce se ujal opět Březina, který tentokrát přímý kop zahrál daleko lépe. Jeho rána zaplavala k levé tyči a Šustr ji musel vyboxovat na rohový kop.
     
    48
    Obrovská šance Brna! Rohový kop se Žižkovu vůbec nepovedl a po vysunutí Vaňka šel Peter Štepanovský už z vlastní poloviny úplně sám na branku. Jeho sprint stíhali dva beci Žižkova, kteří jej nedostihli, nicméně slovenský obránce Švengera mezi nohy neprostřelil.
     
    49
    Také druhá půle začala pořádně zostra, dnes se místy zdá, jakoby oba celky myslely jen na ofenzívu, protože zadní vrátka zůstávají pořádně dokořán.
     
    50
    Šumbera ze středu krásným lobem hledal ze beky Pachlopníka, který by byl býval šel sám na branku, ale špatně míč zpracoval prvním dotekem. Poté ještě zabojoval o roh, který rozhodčí Brnu také přisoudil, ale Pachlopník se přiznal, že míč zahrál skutečně jako poslední.
     
    51
    Další akci Brna zastavil ofsajd, v němž se nacházel Antonín Růsek.
     
    52
    Hladík si řekl pohybem o přihrávku Vaňkovi, proti přesile ale nabíhajícího Růska vysunout nedokázal.
     
    53
    Po Dreksově pasu Žežulka vlétl do Hladíka a bylo pískáno. Domácí chtěli rychle hru otočit po levé straně, ale to se jim nepovedlo.
     
    54
    Na levé straně se neopak vedlo Růskovi, který prošel mezi třemi soupeři, nicméně přes Řezáče neodcentroval.
     
    55
    Další tutovka jako hrom pro Brno! Po rohovém kopu obrana Žižkova naprosto nepochopitelně zaspala a na zadní tyči zůstal volný Peter Štepanovský. Ten si dal se svou hlavičkou záležet, ale poslal ji jen do břevna!
     
    56
    Právě Štepanovský posléze po pasu Pachlopníka centroval z pravé strany, Šumbera hlavičkoval na zadní tyč, leč metr nad břevno.
     
    Omlouváme se za zhruba dvacetiminutový výpadek, který postihl náš server!
     
    57
    Brno právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je PETER ŠTEPANOVSKÝ.
     
    60
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Farid Nabijev, přichází Egon Vůch.
     
    60
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Josef Bazal, přichází Filip Halgoš.
     
    62
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Ondřej Pachlopník, přichází David Krška.
     
    62
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Jan Hladík, přichází Marek Vintr.
     
    62
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Pavel Dreksa, přichází Marek Mach.
     
    64
    Batioja se řítil za přihrávkou do šestnáctky, ale Endl jej skvěle zablokoval a nepustil k centru.
     
    65
    Střídající Vůch zastavil zastavil pas středem hřiště a chtěl vysunout spoluhráče, ovšem i on špatně přihrál.
     
    66
    Růsek se na pravé straně zbavil beka a poslal vpřed Štepanovského. Ten určitě myslel na hattrick a zkusil vystřelit, trefil ale jen boční síť.
     
    67
    Ani další akce Zbrojovky neskončila povedený útokem, Vintr se s míčem dostal za postranní čáru, čehož si pomezní rozhodčí všimnul.
     
    68
    Vůch se na levé straně dostal k centru přes obránce, mladišký stoper Endl ale byl opět na svém místě a potvrdil svůj přehled.
     
    69
    Obratem vyrazili dopředu domácí a Růsek chytrou kolmicí zkoušel uvolnit Vintra, ten si ale nepohlídal náběh a byl v ofsajdu.
     
    70
    Dvojitá obrovská šance hostů! Ti okupovali vápno a nejprve technický pálil Vůch, Šustr jeho pokus ale konečky prstů vyškrábl. Za deset sekund pálil z hranice vápna Nešický, jenže Šustr opět předvedl tygří skok k tyči a podržel svůj celek!
     
    71
    Centr Březiny srazil Štepanovský, který je dnes všude. Bude tu další roh.
     
    71
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov: ze hřiště odchází Augusto Batioja, přichází Felipe Egidio.
     
    72
    S rohovým kopem si Šustr poradil a míč lapil do svých rukavic.
     
    73
    Domácí se drží v kombinaci na své polovině a nikam se neženou.
     
    74
    Vaněk ve středu hřiště fauloval soupeře, který musí být ošetřován. Mezitím hosté kombinují.
     
    76
    Štepanovský si pohlídal nákop, který měl směřovat na Vůcha, a míč hlavou odrazil. Brněnský bek dnes hraje velký duel.
     
    77
    Růsek na pravé straně ladně obešel Žežulku, kterému nasadil jesličky. Hostující bek musel za vápnem zatáhnout za záchrannou brzdu a uviděl žlutou kartu. Domácí navíc mají k dispozici přímý kop.
     
    78
    Přímého kopu se ujal Šumbera, který míč poslal přes zeď, ale jen do rukavic Švengera.
     
    78
    Střídání v týmu FC Zbrojovka Brno: ze hřiště odchází Antonín Růsek, přichází Martin Sedlák.
     
    80
    Brno právě vstřelilo branku!
    Domácí vedou už o pět branek a drtí svého soupeře! Vintr se rozběhl vpřed a parádně našel na pravé straně volného MARTINA SEDLÁKA. Ten měl proti sobě posledního obránce, míč zasekl doleva a zakončil krásnou technickou ranou na zadní tyč. Brněnský záložník tak premiérový start za áčko Brna ozdobil hned po dvou minutách na hřišti premiérovým gólem – 6:1.
     
    82
    Zbrojovka už hraje ve velké pohodě a mohla přidat sedmý zásah, kolmice Kršky na Vintra byla ale nepřesná.
     
    83
    Následně rozjeli domácí další exibiční akci, Vintr se protáhl k brankové čáře a lobem našel na zadní tyč Kršku, ten ale prázdnoz branku přehlavičkoval!
     
    85
    Hosté zahrávali dva rohové kopy v krátkém sledu, ale ani po jednom nezahřmělo, navíc celou akci po druhé kombinaci zastavil ofsajd.
     
    86
    Utkání už se pouze dohrává, domácí se nikam hnát nemusejí, protože mají v zádech parádní pětibrankový náskok.
     
    87
    Na zemi zůstává ležet Peter Štepanovský, které ho chytly křeče.
     
    88
    Na utkání bylo vydání 3200 vstupenek, a tak uvidíme, kolik bude napsáno diváků v zápise o utkání.
     
    90
    V samotném závěru hledal Vaněk pasem za obranou Sedláka, ten ale míč nezpracoval. Mrzet jej to však nemusí.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 10:8. Střely mimo: 3:7. Rohy: 3:10. (18:54:33)

    Daniel Kinc

    Branky: 3. Hladík, 15. Štepanovský, 23. Růsek (pen.), 42. Hladík, 57. Štepanovský, 80. M. Sedlák – 39. Súkenník

    Karty:   16. Dreksa (BNO) – 39. Nabijev (ZIZ), 77. Žežulka (ZIZ)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 10:8. Střely mimo: 3:7. Rohy: 3:10.
    FC Zbrojovka Brno: Šustr – Bariš, Dreksa (C) (62. Mach), Endl, Štepanovský – Pachlopník (62. Krška), Jurásek (39. Vaněk), Ad. Čermák, Šumbera – Růsek (78. M. Sedlák), Hladík (62. M. Vintr).
    Náhradníci: Floder – Krška, Mach, M. Sedlák, Vaněk, M. Vintr, Ševčík.

    FK Viktoria Žižkov: Švenger (C) – Řezáč, Březina, Súkenník, Žežulka – Tusjak (32. Dudl), Bazal (60. Halgoš), Nešický, Nabijev (60. Vůch), Jaroslav Diviš (32. Urbanec) – Batioja (71. Egidio).
    Náhradníci: K. Hrubeš – Dudl, Antl, Halgoš, Vůch, Urbanec, Egidio.

    Rozhodčí: Franěk – Hock, Melichar
    thejrc.org