Ústí n. L. – Třinec 3:3 (kon.) | Vítkovice – Líšeň 2:2 (kon.) | Vlašim – Vyšehrad 1:1 (kon.)
Brno – Žižkov 6:1 (kon.) | Prostějov – Hr. Králové 2:1 (kon.)
konec
1. SK Prostějov
2:1 (0:1)
FC Hradec Králové
Neděle 28.06.2020, 17:00 • Stadion Za Místním nádražím • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    V poslední minutě opouští hřiště domácí hrdina Koudelka a dopřeje pár sekund na hřišti dalšímu dorostenci Danielu Ircingovi.
     
    90+4
    Další neskutečná šance, kterou zařídil Koudelka, jenž nádherně uvolnil Lutonského. Ten ve vyložené šancí tváří v tvář Vízkovi netrefil branku snad o deset metrů. Trestuhodné!
     
    90+3
    Horké chvilky i na druhé straně! Koudelka znovu seběhl tentokrát po levé lajně vpřed a nesobecky nabídl šanci benjamínkovi Kovářovi. Úmysl vystihl Vízek a vyběhl proti němu včas, následně odražený míč Slaměna poslal jen těsně nad!
     
    90+1
    Vlkanovu teď Hanáci dokonce ztrojili a nepovolili mu střelu, otevřel se ale prostor pro Frýdka, který zůstal ve vápně úplně sám. Famózním zákrokem ale zachránil domácí gólman Mucha.
     
    90
    Další neskutečná akce, kterou zařídil svou rychlostí dorostenec Petr Kovář. Po pravé lajně předběhl dva bránící hráče a předložil míč matadorovi Koudelkovi, který z ideální pozice ztroskotal na brankáři Vízkovi.
     
    86
    Nádherná akce, kdy si Koudelka znovu seběhl za obranu, přehrál už velmi otevřenou defenzívu soupeře a zakroutil svůj pokus tak přesně, že skončil na břevně!
     
    78
    Prostějov je při chuti. Znovu to byl Jan Koudelka, který sice trochu předržel míč, nakonec ale obešel dva hráče a svou pravačkou znovu pálil do protipohybu gólmana po zemi. Míč prosvištěl snad deset čísel od levé tyčky!
     
    77
    Utkání nedohraje ani Pernackyi, kterého na hřišti nahradil Sus.
     
    77
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Denis Donát, přichází Daniel Procházka.
     
    77
    Píchal nakonec v utkání pokračovat, místo něj si zahraje dorostenec Petr Kovář.
     
    73
    Na druhé straně se blýskl jeho protějšek Koudelka, který skvělým pohybem a vedením míče obehrál Urmu a poslal směrem na Vízka jedovatou ránu po zemi do protipohybu. Brankář Hradce se hodně protáhl.
     
    71
    Biolek na pravém křídle poslal k zemi Donáta, za což obdržel další žlutou kartu zápasu.
     
    68
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Erik Prekop, přichází Filip Firbacher.
     
    68
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Jakub Rada, přichází Jiří Kateřiňák.
     
    68
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Denny Samko, přichází Dominik Soukeník.
     
    66
    Najednou šance střídá šanci! Krásný Donátův centr napálil z voleje Prekop jen do břevna!
     
    64
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Hanáci jsou zaslouženě do vedení. Míč se po předchozí šanci odrazil k osamocenému DAVIDU PÍCHALOVI, který ho sice poměrně neohrabaně zasáhl tak, jak si nepředstavoval, a ten tak skončil na spojnici branky, pak se ale šťastně odrazil do odkryté sítě!
     
    64
    Milan Lutonský předčil Donáta a krásně oklamal i brankáře Vízka, jeho technický pokus ale skončil na levé tyčce!
     
    62
    Další obrovská tutovka. Před hradeckou brankou se zjevili Koudelka se Slaměnou sami proti jedinému bekovi. Koudelka to vzal na sebe, rychle si přehodil míč na levačku a pohotově vypálil po zemi na zadní tyč. Vízek se tentokrát ale vyznamenal.
     
    60
    Poměrně zbytečně fauloval Čech Stáňu a vysloužil si další žlutou kartu zápasu.
     
    58
    Prostějov právě vstřelil branku!
    Prostějov přeci jen skóruje. Míč se odrazil na střed hřiště k MICHALU STŘÍŽOVI, který výstavní bombou trefuje vzdálenější horní růžek branky! Na tuto ránu nedokázal Vízek vůbec reagovat.
     
    58
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Jakub Martinec, přichází Christian Frýdek.
     
    56
    Neskutečnou šanci spálili domácí hráči! Stáňa se dostal úplně sám s míčem vstříc Vízkovi, ten se proti němu položil a odrazil míč vysoko nad. Balón se snažil zasáhnout hlavou Píchal, před úplně prázdnou brankou ale selhal.
     
    54
    Nesportovně se teď zachoval hostující Otto Urma, který se poměrně okatě ve vápně skácel k zemi ve snaze vymodlit si penaltu. Rozhodčí mu na špek neskočil a navíc mu napařil žlutou kartu za filmování.
     
    52
    Jukl si ve středu hřiště přehodil míč na pravačku a vypálil do protipohybu Muchy, který se musel blýsknout parádním zákrokem.
     
    50
    Na začátku druhé půle přichází další žlutá karta na domácí konto, jejímž držitelem je Daniel Bialek.
     
    46
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Jan Šteigl, přichází Bronislav Stáňa.
     
    46
    Střídání v týmu 1. SK Prostějov: ze hřiště odchází Michal Zapletal, přichází Milan Lutonský.
     
    42
    Dalekonosná rána Urmy trefila jen Prekopa, který dobře stínil brankáři Muchovi. Od něj se míč následně odrazil na roh, ale prostějovský brankář ani neví, jak dělovku z třiceti metrů vyrazil.
     
    39
    Žlutí se i na druhé straně a Martinec možná může být rád, že to byla jen žlutá karta. Nevybíravě totiž zajel skluzem do Bialka, netrefil míč, ale soupeřův kotník.
     
    37
    Obrovské zrychlení ukázal velmi nenápadně hrající Vlkanova a po sprintu, kdy předčil čtyři hráče, poslal krásný centr na Prekopa. Ten byl pokrytý a nedokázal zakončit dle představ, vznikla z toho ale další nebezpečná situace ve vápně. Ani z té ale Hradec gól nevytěžil.
     
    34
    Totožná situace jako před pár minutami. Šteigl to zkusil středem, narazil na Radu a poté ho zezadu okamžitě poslal k zemi. Zbytečný faul z frustrace byl odměněn další žlutou kartou.
     
    33
    Obdobná situace jako při první brance! Tentokrát dostal krásný balón za obranu Prekop, zkoušel to po zemi na delší tyč a ke druhé hradecké brance chybělo opravdu pár desítek centimetrů.
     
    31
    Ukrajinský univerzál si za svůj skluz proti Samkovi vysloužil první žlutou kartu zápasu.
     
    21
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Z dalšího útoku se ale hosté prosazují! Po celkem laciné ztrátě míče se proti němu rozeběhl ADAM VLKANOVA a nekompromisně ho zametl na bližší tyč. Mucha si na něj sice sáhl, zabránit brance ale nedokázal.

    Adam Kodet

    Branky: 58. Stříž, 64. Píchal – 21. Vlkanova

    Karty:   31. Pernackyj (PRO), 34. Šteigl (PRO), 50. Bialek (PRO), 71. Biolek (PRO) – 39. Martinec (HKR), 54. Urma (HKR), 60. F. Čech (HKR)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 5:5. Rohy: 6:7. Fauly: 22:11.
    1. SK Prostějov: Mucha – Biolek, Bialek, Schuster, Stříž – Slaměna, Pernackyj (77. Sus), Zapletal (46. Lutonský) – Koudelka (C) (90+4. Ircing) – Šteigl (46. Stáňa), Píchal (77. Kovář).
    Náhradníci: Bréda – Ircing, Kovář, Lutonský, Stáňa, Sus.

    FC Hradec Králové: Vízek – Donát (77. D. Procházka), Zbrožek, F. Čech, Urma – Jukl, J. Rada (68. Kateřiňák), Samko (68. Soukeník) – Vlkanova (C), Martinec (58. Ch. Frýdek), Prekop (68. Firbacher).
    Náhradníci: Ottmar – Djurdjević, Ch. Frýdek, Kateřiňák, D. Procházka, Soukeník, Firbacher.

    Rozhodčí: Rejžek – Kotalík, Pečenka

    Diváci: 496
    bahis siteleri