Levante – Real Betis 4:2 (kon.) | Villarreal – Valencia 2:0 (kon.) | Granada – Eibar 1:2 (kon.)
Espanyol – Real Madrid 0:1 (kon.)
konec
Espanyol Barcelona
0:1 (0:1)
Real Madrid
Neděle 28.06.2020, 22:00 • RCDE Stadium (Barcelona) • Španělská LaLiga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Máme za sebou utkání 32. kola španělské La Ligy, po němž se mění pořadí na čele celé soutěže. Real Madrid totiž zvítězil v Barceloně nad Espanyolem 1:0 a dostal se před Barcu o dva body.

    Klíčový moment celého střetnutí přišel v samotném závěru prvního poločasu. Benzema krásnou patičkou našel Casemira, který ve skluzu neměl problém poslat balón do sítě.

    Espanyol sice prožívá mizernou sezónu a z posledního místa ztrácí na sedmnáctou Celtu už devět bodů, ale dnes předvedl velmi bojovný výkon, Real se na body pořádně nadřel. Pokud budou svěřenci kouče Rufeteho v podobném tempu pokračovat i nadále, tak ještě mají reálnou šanci zabojovat o záchranu. Bílý balet má momentálně všechno ve svých rukách, do konce ligy však stále zbývá ještě šest kol a udržet první příčku nebude vůbec jednoduché.

    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (00:02:17)
     
    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 2:5. Rohy: 0:5. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 18:12.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Rozhodnuto, Real si z Barcelony odveze všechny tři body. Poslední šanci domácích měl na kopačce Jonathan Calleri, střídající útočník z úhlu nemířil mezi tři tyče.
     
    90+3
    Odvážná hra Federica Valverdeho přinesla kýžené ovoce. Nejprve si poradil s Rocou, následně se dočkal faulu po střetu s Cabrerou, jenž uruguayskému záložníkovi přišlápl nohu.
     
    90+2
    Toni Kros vyslal nadýchaný balón po pravé lajně, kam si pro něj doběhl Dani Carvajal. Přízemní centr španělského beka mířil na penaltu, dobře si pro kulatý nesmysl vyběhl Diego López.
     
    90+1
    Fotbalisté Bílého baletu si profesorsky hlídají jednobrankové vedení. Na polovině hřiště si dovolil velkou drzost Ramos, který jako poslední hráč udělal de Tomásovi kličku do protipohybu, útočník posléze fauloval.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Aktivní Rodrygo nejprve přihrál Casemirovi a po zpětném pasu se chtěl probojovat do šestnáctky narážečkou s Benzemou, jenže nahrávka francouzského útočníka se zastavila o Pedrosu.
     
    88
    Nadýchaný centr Oscara Melenda našel hlavu Cabrery. Tomu se v těsném obležení protihráče nepodařilo zakončit dostatečně přesně, balón proletěl metr vedle levé tyče.
     
    87
    Jeden z velkých talentů Vinícius Júnior je prvním hráčem Realu potrestaným žlutou kartou. Na polovině hřiště trefil Gómeze bez snahy hrát míč.
     
    86
    Thibaut Courtois zariskoval, ale pro Real vše dobře dopadlo. Brankář vystartoval proti de Tomásovi a měl velké štěstí, že si forward míč hodně předkopl, díky čemuž mohl odkopnout daleko do zámezí.
     
    85
    Stoper Bernardo Espinosa neriskoval a po vysokém a dalekém odkopu Casemira raději hlavou poslal míč do rukavic Lópeze. Ten hodil míč osamocenému Gómezovi.
     
    84
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází David López, přichází Pol Lozano.
     
    83
    Na druhé lajně rozkmital nohy Vinícius Júnior. V souboji jeden na jednoho udělal kličku Cabrerovi na levou stranu, načež technickým pokusem těsně přestřelil.
     
    82
    Do rychlého brejku se vydal po levé straně Rodrygo. Mladičký Brazilec si natáhl balón na střed a vypálil, jenže zasáhl pouze pravou nohu blokujícího Espinosy.
     
    81
    Role se prohodily, kombinují domácí. Středem to nevyšlo, narážečku mezi dvojicí Oscar Melendo, Jonathan Calleri zachytil Varane.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Espanyol ještě má čas, aby vzal Realu body a pomohl tak svému konkurentovi z Barcelony v boji o titul.
     
    79
    Bílý balet se nikam nežene. Přihrává si převážně kolem středového kruhu, vyšší presink katalánského klubu zatím nepřináší účinky.

    Milan Huppert

    Branky: 45. Casemiro (Benzema)

    Karty:   68. Pedrosa (ESB) – 87. Vinícius Júnior (REA)


    Držení míče: 31 % : 69 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 2:5. Rohy: 0:5. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 18:12.
    Espanyol Barcelona: Diego López – V. Gómez, Espinosa, Cabrera, Vilà (46. Pedrosa) – Embarba (69. Calleri), Roca, David López (84. Lozano), Darder (69. Melamed) – de Tomás, Lej (57. Melendo).
    Náhradníci: Olazábal – F. Calero, Calleri, Campuzano, Javi López, Lozano, Melamed, Melendo, Naldo, Pedrosa, V. Sánchez, Vargas.

    Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Valverde, Casemiro, Kroos – Isco (63. Rodrygo), Benzema, E. Hazard (63. Vinícius Júnior).
    Náhradníci: Aréola, Altube – Asensio, Bale, M. Díaz, Hernandez, Vinícius Júnior, Militao, James Rodríguez, Rodrygo, B. Díaz, Gutiérrez.

    Rozhodčí: Mateu – Cebrián, De Francisco
    thejrc.org