Crystal Palace – Burnley 0:1 (kon.)
konec
Crystal Palace FC
0:1 (0:0)
Burnley FC
Pondělí 29.06.2020, 21:00 • Selhurst Park, Londýn • Anglická Premier League • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto utkání je to vše, děkujeme za pozornost. (23:02:30)
     
    Statistiky:
    Střely na branku: 4 – 4
    Střely mimo: 6 – 3
    Držení míče: 58 % – 42 %
    Rohové kopy: 9 – 1
    Ofsajdy: 0 – 0
    Fauly: 12 – 13
    Žluté karty: 1 – 1.
     
    Burnley tedy podruhé v řadě uhájilo výsledek 1:0 a v načatém dvaatřicátém kole se posunulo na osmé místo, kde má stejně bodů jako sedmý Tottenham. Crystal Palace naopak podruhé za sebou padlo a reálně mu hrozí pokles z jedenácté příčky.
     
    Závěr nastaveného času si Burnley zkušeně pohlídalo, a tak se v liduprázdném Selhurst Parku může radovat z vydřeného vítězství. Svěřenci Seana Dyche o něm rozhodli ve druhé půli, kdy se přitom minimálně dostávali na útočnou polovinu. Ke třem bodům je dovedla standardní situace z dvaašedesáté minuty, při které svůj skvělý výkon vyšperkoval hlavičkující kapitán Ben Mee. Orlům zbývalo na vyrovnání ještě dost času, jenže žádná ze střel už na překonání brankáře Popea nestačila.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Orlům zbývají poslední dvě minuty na vyrovnání. Dunn byl nesměle napadajícím Westwoodem donucen zahrát malou domů na Vicenteho Guaitu.
     
    90+2
    Další střela na branku přišla hned vzápětí. Přesný centr Meyera letěl na Cahilla, který opět hlavičkoval příhodně pro Nicka Popea!
     
    90+1
    Nick Pope vyrazil centr z levého křídla před van Aanholta, který pak vystřelil zrovna do místa, které osmadvacetiletý gólman pokrýval.
     
    90
    James McArthur zleva centroval k vzdálenější tyči, kde se k balónu nedostal Scott Dann. Crystal Palace bude zahrávat jeden z posledních rohových kopů.
     
    89
    Ghanský útočník marně prosil o rohový kop. Sami rozhodčí si nebyli dlouho jistí, ale nakonec přece jenom přiřkli balón Nicku Popeovi.
     
    88
    Celá jedenáctka Burnley se smrskla do velmi malého prostoru u pokutového území. Ayew nalevo prošel přes dva muže, ale střílený centr pak zmizel v autu.
     
    87
    Svěřenci Seana Dyche se dobré tři minuty drží v bezpečné vzdálenosti od své branky. Hostující lodivod nevypadá, že by měl v plánu provádět nějaká další střídání.
     
    86
    Erik Pieters neuspěl proti přesile u levé postranní čáry. McCarthy ho nakonec prudce napálil a umožnil Guaitovi rozehrávku z klidu.
     
    85
    Další chvilka klidu pro hosty, když si Erik Pieters vynutil faul McArthura. Po standardní situace dokonce pálil Brownhill, přestože mu zakončení bez přípravy hrubě nesedlo.
     
    84
    Scott Dann zazdil dlouhatánskou přípravnou fázi přihrávkou mimo hřiště. Nick Pope určitě nebude spěchat s provedením odkopu od brány.
     
    83
    Tarkowski odehrál van Aanholtův centr od rohového praporku mimo pokutové území. Burnley se pak zmohlo alespoň na odkop do prázdného středu hřiště.
     
    82
    Wilfried Zaha si v pokutovém území narazil s McCarthym, což vedlo k jeho zablokované střele z velmi ostrého úhlu.
     
    80
    Ayew dostal od McArthura centr na prsa, kterými jen sklepl míč k Popeovi. Tato situace pořádně rozdivočela i velezkušeného kouče Hodgsona.

    Michal Břuchanský

    Branky: 62. Mee (A. Westwood)

    Karty:   61. James McCarthy (CRP) – 58. Tarkowski (BLY)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 6:3. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 12:13.
    Crystal Palace FC: Guaita – J. Ward, Dann, Cahill, van Aanholt – Townsend (77. Meyer), Kouyaté (46. James McCarthy), Milivojević (C), McArthur, Zaha – J. Ayew.
    Náhradníci: Hennessey – James McCarthy, Meyer, T. Mitchell, Pierrick, Riedewald, N. Tavares, M. Sakho, Woods.

    Burnley FC: Pope – Bardsley, Tarkowski, Mee (C), Ch. Taylor – Brownhill, A. Westwood, Cork (70. K. Long), Pieters – McNeil – Vydra.
    Náhradníci: Jensen, Peacock-Farrell – Dunne, Goodridge, K. Long, Thomas, Thompson.

    Rozhodčí: Hooper – Eaton, Scholes
    thejrc.org