AS Řím – Udinese 0:0 (odl.) | Atalanta BC – Neapol 0:0 (odl.) | Bologna – Cagliari 0:0 (odl.)
Janov – Juventus 0:0 (odl.) | Fiorentina – Sassuolo 0:0 (odl.) | Inter – Brescia 0:0 (odl.)
Lecce – Sampdoria 0:0 (odl.) | Spal – AC Milán 0:0 (odl.) | Turín – Lazio 0:0 (odl.)
Hellas Verona – Parma 0:0 (odl.)
odloženo
ACF Fiorentina
0:0 (-:-)
US Sassuolo Calcio
Neděle 22.03.2020, 15:00Italská Serie A • 29. kolo
Předzápasové kurzy
Videopřenos
     
    Máme za sebou utkání 29. kola italské Serie A, v němž Sassuolo po výborném výkonu zvítězilo na stadiónu Fiorentiny 3:1.

    Svěřenci kouče De Zerbiho se dostali do vedení ve 24. minutě, kdy nařízenou penaltu proměnil bez větších problémů Grégoire Defrel. Stejný fotbalista měl prsty i ve druhém gólu Sassuola. Byl to Djuričić, kdo vyslal Defrela do samostatného úniku, Francouz zamířil nechytatelně k levé tyči. Definitivní razítko na vítězství hostů dal v 61. minutě bek Mert Müldür, jenž obehrál pasivně hrajícího Castrovillu a z bezprostřední blízkosti propálil Drągowského. Fialky se v poslední minutě základní hrací doby dočkali alespoň česného zásahu, hlavou upravil na konečných 1:3 střídající Patrick Cutrone.

    Sassuolo se díky výhře utrhlo na dvanáctém místě právě Fiorentině na rozdíl šesti bodů a opět se o něco více přiblížilo kýžené záchraně. Iachiniho družina ještě bude muset bojovat, náskok na osmnácté Lecce je i nadále šestibodový.

    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:45:39)
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 4:0. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 19:12.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Poslední akci celého utkání táhl středem hřiště Alfred Duncan. Odvážný průnik zastavil čistým skluzem Andrea Ghion, po zvednutí našel napravo volného spoluhráče.
     
    90+4
    Federico Chiesa odcentroval na přední tyč, kde si naskakoval Nikola Milenković. Stoper prodlužoval za sebe, avšak našel pouze hlavu Vlada Chiricheşe.
     
    90+3
    Riccardo Sottil v blízkosti šestnáctky zamotal nohy Müldürovu, bekovi ve finále samostatné akce udělal kličku na pravou stranu. Turecký obránce vypíchl kulatý nesmysl za cenu rohového kopu.
     
    90+2
    Domácí bojují dál, jenže teď už je opravdu pozdě. Zhruba z dvaceti metrů vystřelil jedovku těsně nad Marco Benassi.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
    90. Patrick CUTRONE - 1:3
     
    90
    Fiorentina právě vstřelila branku!
    V závěru střetnutí přichází alespoň čestný zásah. Duncan posadil centr přesně na hlavu PATRICKA CUTRONEHO, za hlavičkou k levé tyči se Pegulo natahoval marně.
     
    89
    Středopolař Erick Pulgar si věřil v minisouboji proti Giorgosovi Kiriakopoulosovi. Soka neobešel, získal alespoň autové vhazování.
     
    88
    Z kombinace Fialek je patrná marnost. Hráči jako by o sobě vůbec nevěděli, na soupeře nedokáží vymyslet žádný moment překvapení.
     
    87
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Filip Djuričić, přichází Andrea Ghion.
     
    85
    Fotbalisté v zeleno-bílém začali více bránit, cílem v závěrečných minutách bude především udržet čisté konto pro Pegola.
     
    84
    Odpískání ofsajdu se vůbec nelíbilo hostujícímu trenérovi De Zerbimu, který byl u střídačky hodně hlasitý. Arbitr Chiffi ukázal koučovi za jeho výlevy žlutou kartu.
     
    83
    Mehdi Bourabia si nepohlídal postavení s posledním obráncem, vybíhal příliš pozdě. Pomeznímu tato skutečnost neunikla, píská se ofsajd.
     
    82
    Nově příchozí Francesco Caputo se okamžitě zapojil do hry, když za sebou tušil nabíhajícího Bogu a míč křídelníkovi přiťukával patou. Ještě před ním ovšem běžel Pezzela, který zachytil pas naslepo.
     
    81
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio: ze hřiště odchází Grégoire Defrel, přichází Francesco Caputo.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. O vítězi není pochyb, Sassuolo disponuje tříbrankovým vedení, Fiorentina má velké problémy v koncovce.

    Milan Huppert

    Branky:


    ACF Fiorentina:
    US Sassuolo Calcio:
    thejrc.org