Burnley – Sheffield Utd. 1:1 (kon.) | Newcastle – West Ham 2:2 (kon.) | Liverpool – Aston Villa 2:0 (kon.)
Southampton – Manchester City 1:0 (kon.)
konec
Burnley FC
1:1 (1:0)
Sheffield United
Neděle 05.07.2020, 13:00 • Turf Moor, Burnley • Anglická Premier League • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mne z tohoto atraktivního duelu vše. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek nedělního odpoledne. (14:56:57)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:14.
     
    Dnešní souboj dvou týmů ze stejné části tabulky nakonec končí remízou 1:1, která je pro oba týmy více než spravedlivá. Sledovali jsme totiž opravdu dost vyrovnanou podívanou, ve které si zpočátku lépe vedlo Burnley, které se v závěru první půle dostalo do vedení. To poté docela dlouho drželo, ale Sheffield nakonec dokázal srovnat deset minut před koncem základní hrací doby, díky čemuž z dnešního duelu zachránil aspoň jeden bod, který je vzhledem k průběhu zápasu dost cenný.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Erik Pieters, přichází Johann Gudmundsson.
     
    90+5
    Erik Pieters si ještě vyžádá ošetření, ale ani jeden tým už toho nejspíš moc nestihne.
     
    90+4
    Hosté na malém prostoru ještě zkoušeli vymýšlet nějakou přihrávku před bránu, ale nakonec z toho vznikl jen útočný faul, který tak nejspíš ukončuje dnešní zápas.
     
    90+3
    Další domácí hráč to zkusil nečekaně z dálky, dalekonosnou ránu měl tentokrát na svědomí Erik Pieters, který tak donutil soupeřícího brankáře ještě k jednomu zákroku.
     
    90+2
    Burnley asi bylo v jedné ze svých posledních šancích, ale David McGoldrick si výborně splnil své obranné povinnosti, odražený centr rychle uklidil ze šestnáctky.
     
    90+1
    Během druhého poločasu jsme nepozorovali žádné výrazné časové prodlevy, nastavovat se tedy budou tradiční čtyři minuty.
     
    90
    Enda Stevens si hledal další pozici k centru, který ale neprošel přes prvního hráče v cestě. Nakonec to aspoň získává jubilejní desátý roh svého týmu.
     
    89
    Hosté získávají standardku necelé dva metry od pokutového území, toto tedy může být rozhodující okamžik. Po rozehrávce nakrátko tak vypálil Sander Berge, ale mířil jen do středu brány, kde byl připravený Nick Pope.
     
    88
    Chris Wood si při zpracování možná pomohl rukou, ale hlavní sudí byl blíž než já. Podle něhož to tedy ruka nebyla, takže se ve hře pokračuje.
     
    87
    Nakonec mohl vypálit Enda Stevens, což také udělal, ale jeho rána byla dost zpomalená, takže Nick Pope si pro ní klidně mohl přijít. Následně rozehrává nakrátko.
     
    86
    Šavle už vepředu samozřejmě nic neriskují, o druhou branku se pokouší opatrnou cestou. Zatím jim to ale k ničemu není.
     
    85
    Ashley Westwood tentokrát centroval od rohového praporku, ale míč poslal jen do rukavic gólmana, který rychle posílá své spoluhráče dopředu.
     
    84
    John Egan nechce, aby přišel jeho vyrovnávací gól nazmar, soupeřící nákop raději uklízí do autu, protože nevěděl, kde se nachází protihráči.
     
    83
    George Baldock raději hlavičkuje do rukavic Deana Hendersona, který uklidňuje hru, protože jeho spoluhráči se dostávali pod tlak.

    Lukáš Mihal

    Branky: 43. Tarkowski (Jay Rodriguez) – 80. Egan (Sharp)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:14.
    Burnley FC: Pope – Bardsley, Tarkowski (C), K. Long, Ch. Taylor – McNeil, A. Westwood, Brownhill, Pieters (90+5. Gudmundsson) – Jay Rodriguez, Vydra (69. Wood).
    Náhradníci: Peacock-Farrell – Dunne, Thomas, Gudmundsson, Brady, Goodridge, Wood, Thompson, Benson.

    Sheffield United: D. Henderson – Basham (75. Rodwell), Egan, Robinson (54. O'Connell) – Baldock, S. Berge, Norwood (C) (54. Sharp), Osborn, Stevens – McBurnie (71. Mousset), McGoldrick.
    Náhradníci: Moore – O'Connell, Jagielka, K. Freeman, Rodwell, Sharp, Mousset, R. Živković.

    Rozhodčí: Bankes – Beswick, Hussin
    thejrc.org