Manchester City – Newcastle 5:0 (kon.) | Sheffield Utd. – Wolverhampton 1:0 (kon.) | West Ham – Burnley 0:1 (kon.)
Brighton – Liverpool 1:3 (kon.)
konec
Brighton & Hove Albion
1:3 (1:2)
Liverpool FC
Středa 08.07.2020, 21:15 • Amex Stadium, Falmer • Anglická Premier League • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Liverpoolu, kterému se svého soupeře podařilo porazit výsledkem 3:1. Druhý poločas rozhodně nepřinesl atraktivní podívanou, sledovali jsme totiž výhradně boj ve středu hrací plochy. Liverpool se totiž snažil neudělat žádnou fatální chybu, která by ho mohla stát body. Hostujícímu celku se to nakonec povedlo, navíc se dokázal dostat zpět do dvoubrankového vedení. Poslední branku zápasu vstřelil Mohamed Salah, který se tak dnes prosadil hned ve dvou případech.
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 7:3. Rohy: 6:10. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 7:15. (23:11:27)
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Salah nebyl daleko od hattricku, tentokráte se dokázal blýsknout brankář Ryan!
     
    90+5
    Do konce tohoto zápasu nezbývá už zrovna moc času. Liverpool navíc svého soupeře nepouští k ničemu nebezpečnému, sám se drží na útočné polovině.
     
    90+3
    Příliš ostrým způsobem si v souboji o balón pomohl Milner, který se snažil zakročit čistě. Hlavní sudí byl opačného názoru, Brighton bude zahrávat standardku.
     
    90+1
    Snad první ofsajdové postavení tohoto zápasu. V něm se zjevil hodně aktivně hrající Connolly, který si nedokázal pohlídat svůj náběh, což potvrdil také opakovaný záběr.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o šest minut.
     
    89
    V krátkém časovém sledu přichází další žlutá karta, tu tentokráte vyfasoval hostující Gomez, který si v souboji pomohl taháním za dres.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Liverpool má nakročeno k zisku plného počtu, ještě ale musíme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Van Dijkovi se povedlo vrátit balón zpět do ohně, kde naskakoval Wijnaldum. Málem z toho byl čtvrtý zásah Liverpoolu, míč ovšem směřoval pouze na horní síť.
     
    87
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Roberto Firmino, přichází Takumi Minamino.
     
    86
    Liverpool hraje přesně tak, jak potřebuje. Tentokráte se k individuálnímu průniku nadechl Mané, který se prohnal kolem prvního protihráče. Ten druhý ho ale fauloval.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Tariq Lamptey (Brighton & Hove Albion FC).
     
    84
    V posledních minutách sledujeme celkem dost rohů, tentokráte se Liverpoolu rozehrávka zrovna moc nepovedla. Hosté přesto zůstávají u pokutového území.
     
    83
    Wijnaldum se dokázal včas zorientovat u středového kruhu, kde navíc čelil přesile protihráčů. Nejlepší řešení tak bylo vrátit míč zpět, což se mu také podařilo.
     
    82
    Hodně důrazným způsobem vletěl do Maupaye vracející se van Dijk, který si rozhodně nebral servítky. Důrazně totiž odklidil balón do zámezí, na řadu přijde roh.
     
    81
    Liverpool si přichystal již čtvrté střídání, tentokráte z kategorie vynucených. Henderson totiž měl menší zdravotní problémy, dnešní utkání tak pro něj bohužel končí.

    David Suchý

    Branky: 45. Trossard (Lamptey) – 6. M. Salah (Keïta), 8. J. Henderson (M. Salah), 76. M. Salah (Robertson)

    Karty:   85. Lamptey (BRN) – 41. N. Williams (LIV), 63. Mané (LIV), 78. Fabinho (LIV), 89. Joe Gomez (LIV)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 7:3. Rohy: 6:10. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 7:15.
    Brighton & Hove Albion: Ryan – Lamptey, Webster, Dunk (C), Burn – D. Pröpper (71. Bissouma), D. Stephens – Groß (71. Mooy), Mac Alister (71. Connolly), Trossard – Maupay.
    Náhradníci: Button – Bissouma, Connolly, Duffy, Bernardo, Džahánbachš, Mooy, Montoya, G. Murray.

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Joe Gomez, V. van Dijk, N. Williams (46. Robertson) – J. Henderson (C) (80. Milner), Wijnaldum, Keïta (61. Fabinho) – M. Salah, Firmino (87. Minamino), Oxlade-Chamberlain (61. Mané).
    Náhradníci: Adrián – Elliott, Fabinho, Jones, Mané, Milner, Minamino, Origi, Robertson.

    Rozhodčí: Pawson – Hatzidakis, Robathan
    thejrc.org