Sivasspor – Yeni Malatyaspor 0:1 (kon.) | Trabzonspor – Antalyaspor 2:2 (kon.) | Alanyaspor – Galatasaray 4:1 (kon.)
Göztepe – Ankaragücü 2:2 (kon.)
konec
Göztepe SK
2:2 (2:1)
MKE Ankaragücü
Středa 08.07.2020, 20:00 • Gürsel Aksel Stadyumu, İzmir • Turecká Superliga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:09:51)
     
    Máme za sebou dramatické střetnutí 31. kola turecké Superligy mezi Göztepe a Ankaragücü, které nakonec skončilo remízou 2:2. Do vedení se v 17. minutě dostali hosté, když se po pěkné individuální akci trefil k bližší tyči Dever Orgill. Domácí dokázali srovnat ve 26. minutě, polský útočník Kamil Wilczek bezpečně proměnil nařízenou penaltu. V nastavení prvního poločasu posléze Göztepe dovršilo obrat, hlavičkou se po chytrém sklepnutí Mossora trefil kapitán Soner Aydogdu.

    Pokutový kop měli k dispozici také hosté, hloupým faulem se provinil Atınç Nukan. Exekutor Gerson Rodrigues zachoval chladnou hlavu, balón poslal nechytatelně k pravé tyči. Ankaragücü bylo blízko vítězství, avšak střelu Scarioneho z přímého kopu výborným zákrokem zlikvidoval střídající gólman Göktuğ Bakırbaş.

    Zápas skončil nerozhodným výsledkem 2:2, který pro Göztepe nic neřeší, i nadále zůstává na osmé pozici. Avšak Ankaragücü zase o něco víc přiblížil k hrozbě sestupu, ztráta na patnáctý Konyaspor činí po dnešku pět bodů, přičemž do konce soutěže zbývají poslední tři kola.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 3:8. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:21.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Tak ještě jedna žlutá karta. Ante Kulušić pod vlivem frustrace zbytečně přišlápl pravou nohu Tripićovi, který v ten moment už dávno nebyl v držení míče.
     
    90+5
    S největší pravděpodobností poslední akci Ankaragücü zase zhatil Bakırbaş. Čtyřiadvacetiletý gólman vyrazil vpřed proti centru Karabuluta, jenž ze vzduchu lapil do rukavic.
     
    90+4
    Gerson Rodrigues, avšak rozhodnutí sudího nezmění. Aydınus odpískal lucemburskému reprezentantovi faul na Paluliho.
     
    90+3
    Fintičky se Tiagovi Pintovi vůbec nevyplatilo. Jeho nahrávku patou vystihl Ege Özkayımoğlu a Portugalec měl velké štěstí, že přihrávku za obranu zastavil spoluhráč Kulušić.
    90+2. Bakırbaş zlikvidoval pokus Scarioneho z přímého kopu
     
    90+2
    Göktuğ Bakırbaş možná zachránil svůj tým od porážky! Ezequiel Óscar Scarione balón pěkně zakroutil přes zeď, ale brankář s tout variantou počítal a ránu vyrazil!
     
    90+1
    Těsně za vlastním vápnem zahrál rukou Titi. Sudí udělil hříšníkovi žlutou kartu, hosté navíc budou kopat standardku z ideální palebné pozice.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    89
    Střídání v týmu MKE Ankaragücü: ze hřiště odchází Dever Orgill, přichází Aydın Karabulut.
     
    88
    Fotbalisté v bílém střílí ze všech možných pozic. Zhruba z osmnácti metrů vypálil silnější levou nohou Faty, kulatý nesmysl skončil na horní síti.
     
    87
    Střídání v týmu Göztepe SK: ze hřiště odchází Stefano Napoleoni, přichází André Castro.
     
    86
    Střídání v týmu MKE Ankaragücü: ze hřiště odchází İlhan Parlak, přichází Gelmin Rivas.
     
    85
    K dalekonosnému projektilu sáhl İlhan Parlak. Turek tak využil více volného prostoru, avšak Bakırbaş pokus na střed lapil s přehledem.
     
    84
    Tentokráte utekl obraně žlutých Stelios Kitsiou. Řecký fotbalista musel centrovat v plné rychlost, což mělo odraz na výsledné kvalitě, trefil hned prvního blokujícího soupeře.
     
    83
    Pěknou individuální akcí po levé straně se prezentoval Gerson Rodrigues. Míč navedl mezi trojici protihráčů, načež poslal oblouček do vápna, Orgillovi chybělo jen pár centimetrů navíc, aby balón zasáhl.

    Milan Huppert

    Branky: 26. Wilczek (pen.), 45+2. Aydogdu (Mossoró) – 17. Orgill (Kitsiou), 58. Rodrigues (pen.)

    Karty:   35. Aydogdu (GZT), 90+1. Titi (GZT) – 31. Rodrigues (ANK), 49. Łukasik (ANK), 61. Kitsiou (ANK), 90+5. Kulušić (ANK)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 3:8. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:21.
    Göztepe SK: Beto (46. Bakırbaş) – Paluli, Nukan, Titi, Emir – Biyogo Poko, Aydogdu – Napoleoni (87. A. Castro), Mossoró (70. Kayan), Tripić – Wilczek (79. Özkayımoğlu).
    Náhradníci: Bakırbaş, Bilen – C. Borges, A. Castro, Gassama, Kayan, Kesgin, Özkayımoğlu, Yildirim, Wallace.

    MKE Ankaragücü: Friedrich – Kitsiou, Pazdan, Kulušić, Pinto – Ağçay (46. Lobžanidze), Łukasik (54. Scarione) – Rodrigues, Parlak (86. Rivas), Faty – Orgill (89. Karabulut).
    Náhradníci: Çelikay – Akan, Çınar, Karabulut, Karayel, Lobžanidze, Rivas, Scarione, Tultak, Atila Turan.

    Rozhodčí: Aydınus – Taşçıoğlu, Bayık
    thejrc.org