Sivasspor – Yeni Malatyaspor 0:1 (kon.) | Trabzonspor – Antalyaspor 2:2 (kon.) | Alanyaspor – Galatasaray 4:1 (kon.)
Göztepe – Ankaragücü 2:2 (kon.)
konec
Sivasspor
0:1 (0:0)
Yeni Malatyaspor
Středa 08.07.2020, 17:30 • Yeni 4 Eylül Stadyumu, Sivas • Turecká Superliga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:33:28)
     
    Máme za sebou utkání 31. kola turecké Superligy mezi Sivassporem a Malatyasporem, který přinesl velmi překvapivý výsledek. Sestupem ohrožený Malatyaspor totiž zvítězil na půdě soupeře díky jednomu jedinému gólu. Ten padl v 68. minutě, kdy se parádní ránou z dvaceti metrů trefil k levé tyči Afriyie Acquah. Před brankářem balón zaplaval, Samassa neměl šanci zasáhnout.

    V nervózní koncovce již favorit vyrovnat nedokázal a zavařil si tak v boji o evropské poháry. Náskok na čtvrtou Galatasaray zůstává dvoubodový, ta však má svůj zápas teprve před sebou. Malatyaspor se naopak vyhoupl ze sestupových vod na třináctou pozici, vyhráno ovšem ještě zdaleka nemá.
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 8:3. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:16.
     
    90+10
    Konec zápasu.
     
    90+9
    V závěru neudržel nervy na uzdě náhradník Mustafa Akbaş. Ten nejspíše protestoval proti době nastaveného času, sudímu to dal najevo pořádně od plic. Uğurlu doběhl ke střídačce a obránci v roušce udělil žlutý kartónek.
     
    90+8
    Tak nakonec ano. Arbitr ještě nechal rozehrát brankáře, jehož dlouhý nákop prodlužoval Petar Škuletić do země nikoho, na střídačce Malatyasporu mezitím nervózně stojí celá střídačka.
     
    90+7
    S největší pravděpodobností je hotovo. Afriyie Acquah zabojoval a u rohového praporku vybojoval faul na svou osobu. Sivasspor nemá čas na další útok.
     
    90+6
    Gólman Fabien Farnolle po výskoku špatně došlápl. Ke strážci hostující svatyně jsou přivoláni lékaři, nastavený čas bude s největší pravděpodobností o několik vteřin prodloužen.
     
    90+5
    Jenže Aaron Appindangoyé byl moc agresivní při výskoku. Opřel se rukama do Miny, sudí tento prohřešek domácímu stoperovi neopustil.
     
    90+4
    Vydřeným třem bodům přiblížil hosty Issam Chebake. Jeho obranný skluz proti Kılınçovi vyšel na jedničku, avšak nebezpečí pokračuje, neboť má Sivasspor výhodu rohu.
     
    90+3
    Čerstvý Moryké Fofana nyní samostatně presoval na polovině Sivassporu. Osmanpaşovi způsobil velké potíže, stoper pod tlakem nahrál až gólmanovi.
     
    90+2
    Aaron Appindangoyé zasáhl při výskoku loktem do zad Umuta Buluta. Arbitr píská faul, forward si navíc poleží a pošetří tak další cenné vteřinky.
     
    90+1
    Ze skrumáže v šestnáctce Malatyasporu mohl profitovat Yasin Öztekin. K němu totiž doputoval balón, který turecký fotbalista napálil vysoko nad horní tyč.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby šest minut.
     
    90
    Střídání v týmu Yeni Malatyaspor: ze hřiště odchází Murat Yıldırım, přichází Moryké Fofana.
    Střídání v týmu Yeni Malatyaspor: ze hřiště odchází Robin Yalçın, přichází Vidar Kjartansson.
     
    89
    Yitighan Güveli si všiml vyběhnuvšího gólmana domácích, a proto ho zkusil z poloviny hřoště dlouhým nákopem přelobovat. Avšak balón o velký kus minul cílové zařízení.
     
    88
    Po faulu Djerleka měli hosté k dispozici standardku v blízkosti soupeřovi šestnáctky. Pojistka nepřišla, balón sebral ze vzduchu brankář.
     
    87
    Středopolař Mert Hakan Yandaş se drží za hlavu. Otevřeným prostorem hledal Fernanda, jenže ten nepochopitelně zůstal stát, Farnolle bude kopat od brány.
     
    86
    Koné si pohrál s Hadebem, aby následně do lajny nahrál Kılınçovi. Toho zklamal první dotek, balón získal Mina.

    Milan Huppert

    Branky: 68. Acquah (Walter)

    Karty:   26. M. Yatabaré (SIV) – 29. Hadebe (YMA), 85. Farnolle (YMA), 90+9. Akbaş (YMA)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 8:3. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:16.
    Sivasspor: Samassa – Goiano, Appindangoyé, Osmanpaşa, Çiftçi (76. Škuletić) – Aksoy (46. Koné), Cofie (83. Öztekin), Yandaş – Yeşilyurt (60. Fernando), M. Yatabaré (83. Djerlek), Kılınç.
    Náhradníci: M. Yıldırım, Şaşal Vural – Camara, Djerlek, Fernando, Koné, Öztekin, Papp, Škuletić, Yardımcı.

    Yeni Malatyaspor: Farnolle – Chebake, A. Mina, Hadebe, Háfiz – Yalçın (90. Kjartansson), Acquah – Töre (77. Güveli), Donald (63. Walter), M. Yıldırım (90. Fofana) – Bulut.
    Náhradníci: Damlu, Akşit – Akbaş, Fofana, Güveli, Ildiz, Kaş, Kjartansson, Ndayishimiye, Walter.

    Rozhodčí: Uğurlu – Sezertam, Çimen
    thejrc.org