Plzeň – Liberec 4:0 (kon.) | Slavia – Sparta 0:0 (kon.) | Jablonec – Ostrava 1:1 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
4:0 (2:0)
FC Slovan Liberec
Středa 08.07.2020, 18:00 • Doosan Arena, Plzeň • FORTUNA:LIGA - Skupina o titul • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásný den, vážení příznivci českého fotbalu, vítejte u sledování zápasu FORTUNA:LIGA. Nadstavbová část a skupin o titul je u konce, na programu je závěrečné kolo ročníku pro oba soupeře. V západočeské Doosan Areně přivítá domácí tým FC Viktoria Plzeň hostující celek FC Slovan Liberec. Přeji příjemnou zábavu!
     
    Vzájemné zápasy v základní části

    Oba celky zakončují letošní sezóny svým vzájemným třetím duelem. Týmy Plzně i Liberce vystoupaly na stříbrné pozice v obou hlavních českých soutěžích, Viktoria v lize, Slovan v poháru.

    Poprvé se proti sobě soupeři střetli v červenci loňského roku, Plzeň zavítala na hřiště Liberce. Duel se hrál poměrně dlouho bez branek, až ve druhé půli poslal hosty do vedení stoper Luděk Pernica.

    Tentýž hráč pak přihrál na druhý zásah Západočechů, který obstaral Jan Kopic. Viktoriáni vedli na hřišti Slovanu 2:0, Petar Musa pak snížil na konečných 1:2.
    ___________________________________________

    Odvetný zápas byl na programu v listopadu roku 2019, Severočeši dorazili do Doosan Areny. Zápas to byl tehdy hodně divoký... Viktoriáni ho nakonec vyhráli v poměru 4:1.

    Do vedení se však dostal Slovan. Už v 10. minutě otevřel skóre Alexandra Baluta. Domácí stihli rychle srovnat, když se o třiáct minut později prosadil Roman Procházka. Do konce prvního poločasu pak Plzeňané otočili skóre díky trefě Tomáše Hořavy.

    Ve druhé půli pak dokonali obrat Michael Krmenčík a Adam Hloušek, který stanovil konečné skóre na 4:1 pro domácí Plzeň.
    V Plzni se v středu uskuteční rozlučka s kapitánem Romanem Hubníkem
     
    Řekli před zápasem

    Marek Bakoš (asistent trenéra Plzně)

    „Přijede silný soupeř, který to hodněkrát potvrdil, dostal se i do finále poháru. Na zápas se těšíme, protože je to poslední utkání tohoto ročníku. Těšíme se i na fanoušky, kteří přijdou a věříme, že uvidí kvalitní výkon a budou si moci říci: „Ta Viktorka hrála velice dobře, jsem rád, že jsem tam byl.“ Zápas bude mít náboj.“

    Pavel Bucha (záložník Plzně)

    „Oba týmy budou mít dostatečnou motivaci.“

    „Liberec hraje o pozici do pohárové Evropy. My se chceme doma rozloučit se sezonou s našimi fanoušky a hlavně je to poslední zápas pro Romana Hubníka. Bude to kvalitní duel s dobrým nasazením a bude to zajímavé.“

    Zdroj: www.fcviktoria.cz
     
    Úvodní sestavy:

    FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – M. Havel, Pernica, Brabec (C), Limberský – Bucha, Kalvach, Al. Čermák – Mihálik, J. Kovařík – Chorý.
    Náhradníci: Staněk – Hloušek, R. Hubník, Hořava, Beauguel, Řezník, Alvir.

    FC Slovan Liberec: Nguyen – Koscelník, Kačaraba, M. Dvořák, Fukala – Beran, Černický, Michal, Ma. Zeman – Rondić, Mashike Sukisa.
    Náhradníci: Knobloch – Šulc, Malinský, Králíček, Kazda.

    Rozhodčí: Rejžek – Kotalík, Pečenka.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    V deštivě Plzni za malou chvíli začne poslední zápas letošního ročníku pro oba soupeře v nadstavbové skupině o titul. Dnes to bude se slavnostním nádechem, Viktoria duel pojala jako rozlučku s dlouholetým kapitánem týmu Romanem Hubníkem, který po sezóně zamíří do Olomouce.
     
    Severočeši už jsou na hřišti, Slovan dnes nastoupí kompletně v bílém. Domácí Plzeň do zápasu vyběhne v klasické červenomodré kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Viktoriáni drží od samého počátku zápasu míč na svých kopačkách, už ho dokonce poslali i před bránu Liberce, ale gólman Filip Nguyen ho včas zachytil.
     
    2
    Lukáš Kalvach poslal kousek za polovinou hřiště vysoký nákop do vápna Slovanu, kde chtěl míč hlavičkou zasáhnout Chorý, ale i v tomto případě byl rychlejší Nguyen.
     
    4
    Západočeši i nadále mají balon ve své moci, momentálně si přihrávají na vlastní polovině. Pomalu a trpělivě se snaží dostat do šance.
     
    5
    Na řadu přichází první rohový kop pro domácí celek.
     
    5
    Centr Čermáka nejprve odpálil hlavičkou Taras Kačaraba, poté Brabec vrátil míč znovu do ohně, ale i druhou ošemetnou situaci hosté zvládli.
     
    7
    Slovan se stále nemůže dostat k míči na delší dobu, domácí stále v pohodě kombinují. I nadále je to však ve velké vzdálenosti od brány hostí.
     
    8
    David Limberský posílal míč do běhu na Kovaříka, ale ten ho mohl jen těžko zastihnout, znovu rozehrává pohotový gólman Filip Nguyen.
     
    9
    První velká šance duelu! Po několika centrech z obou stran se do odraženého míče opřel Lukáš Kalvach, jeho skákavý pokus vyboxoval hostující gólman. Následně domácí doráželi z ofsajdu.
    9. Kalvachovu jedovku vyrazil Ngyuen
     
    11
    Slovan se poprvé hnal dopředu po levé straně, ale Havel se rychle vrátil, takže celou situaci v pohodě vyřešil. Následně míč rozehrál Hruška.
     
    12
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Fantastická akce Milana Havla na pravé straně. Domácí bek nejprve udržel míč na hrací ploše, poté ho zase vybojoval a následně poslal na ALEŠE ČERMÁKA. Ten se odhodlal ke střele levačkou, díky níž obstřelil hostujícího gólmana, trefil se neomylně ke vzdálenější tyči.
    Asistence: Milan Havel.
    12. Aleš ČERMÁK - 1:0
     
    14
    Viktoriáni už se hnali do další šance, ale tentokrát hostující obrana všechno zvládla, Filip Nguyen bude rozehrávat od své brány.
     
    15
    Opět bylo okolo brány Slovanu dost horko, tentokrát po centru Kovaříka. Bude z toho roh pro domácí.
     
    16
    Do Čermákova centru se hlavou opřel Tomáš Chorý, jeho pokus nakonec mířil moc vysoko, míč skončil nad břevnem.
     
    17
    Zatím je to dnes jednostranná záležitost. Viktoriáni jsou znovu nastěhovaní na polovině Liberce, kde v pohodě kombinují.
     
    19
    Napadající Martin Koscelník poslal k zemi Limberského, který nejprve chtěl hrát, ale nakonec sudí píská nedovolený zákrok.
     
    19
    A o chvíli později je tu další faul Slovanu, na domácí čeká zajímavý přímý kop.
     
    20
    Viktoriánům se rozehrávka sice nepovedla asi podle představ, ale nakonec se u balonu udrželi, mohou kombinovat i nadále okolo vápna hostí.
     
    20
    Aleš Čermák dosáhl svého druhého dnešního gólu, ale sudí zvedl praporek, pravděpodobně se jednalo o ofsajd! Ve hře je video.
     
    21
    Druhý plzeňský zásah nakonec opravdu neplatí, jednalo se o nedovolené postavení v ofsajdu.
     
    23
    Plzeňané se dnešním zápasem zatím slušně baví, Liberečtí se prakticky nedostanou k míči. Slovan se jen brání.
     
    24
    Nyní do pasu Limberského doslova vlétl Aleš Čermák, který balon posunul k bráně Liberce, Filip Nguyen si připsal další zákrok.
    24. Čermák po Limberského centru nečekaně protáhl Nguyena
     
    25
    David Limberský teď chtěl bleskově oslovit autem Kovaříka, ale ten na míč nedosáhl. Znovu bude od své brány rozehrávat gólman Nguyen.
     
    27
    Nyní se na hřišti objevilo několik soubojů, ve kterých hráči bojoval o míč. Nakonec hi získali hosté, kteří budou vhazovat.
     
    28
    Ve 28. minutě domácí kotel všem představil choreo s podobiznou Mariána Čišovského. Celý stadion hlasitě aplauduje.
    28. Potlesk pro Čišovského. Kotel i s choreem pro velkého bojovníka
     
    29
    První větší šance hostujícího týmu. Po přihrávce z pravé strany se ke střele dostal Kristian Michal, jeho pokus byl zblokovaný na rohový kop.
     
    30
    Aleš Hruška byl po rohu u míče jako první, vyboxoval ho do bezpečí. Následně se domácí opět přesunuli na polovinu Liberce.
     
    32
    Liberečtí se v posledních minutách zvedli, už nejsou pouze v hluboké defenzivě, ale dokáží i na delší čas udržet míč na svých kopačkách.
     
    33
    Martin Koscelník zahrál kousek před vlastním velkým vápnem rukou, zajímavá standardka pro domácí.
     
    34
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak tohle asi čekal na stadionu málokdo, ale k přímé střele ze standardní situaci se nakonec odhodlal JAN KOVAŘÍK, jehož pokus skončil v sítě Slovanu. Kovařík šikovně obstřelil zeď a skákavou střelou se trefil přesně k tyči.
    34. Jan KOVAŘÍK - 2:0
     
    36
    Liberečtí se hnali do rychlého brejku, který táhl Elvis Sukisa, ale domácí nakonec všechno zvládli, včas se dokázal vrátit kapitán Brabec.
     
    37
    Ondřej Mihálik nejprve mírně podklouzl, ztratil míč, následně i fauloval, takže se k balonu opět dostávají hostující fotbalisté.
     
    39
    V další akci byl Mihálik, který se hnal do vápna podporovaný Čermákem. Ale i v tomto případě Liberečtí dobře napadali, nakonec míč uzmul gólman Nguyen.
     
    40
    Kristian Michal nepříjemně zajel do Kalvacha, který se mohl hnát do brejku, sudí píská nedovolený zákrok.
     
    42
    Fotbalisté Slovanu jsou momentálně agresivnějším týmem, důrazně napadají, takže se častěji dostávají k míči. Následně o něj ale vždy rychle přijdou.
     
    44
    Dvě střely Plzně v krátkém sledu! Nejprve se do balonu opřel Bucha, Filip Nguyen ho s námahou vyboxoval před sebe, poté míč tvrdě napálil Luděk Pernica vysoko nad bránu.
    44. Nguyen zkrotil Buchovu dělovku
     
    45
    Sudí v první půli nastavuje ještě jednu minutu navíc.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:01.
     
    První poločas dnešního zápasu je za námi, domácí Viktoria zaslouženě vede, dokázala vstřelit dva góly.

    O první trefu se postaral Aleš Čermák, který se dokázal prosadit krásnou střelou levačkou ke vzdálenější tyči. Čermák využil skvělé práce spoluhráče Milana Havla.

    Jan Kovařík pak přidal druhý gól Západočechů. Zkušený záložník se prosadil díky střele z volného přímého kopu. Mnoho fanoušků i hráčů čekalo spíše centr, ale Kovařík obstřelil zeď a trefil se k tyči.

    Následné šance Plzně vychytal gólman Filip Nguyen, jeho protějšek Aleš Hruška byl prakticky bez práce.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhý poločas začal nepřesnostmi z obou stran. U balonu jsou zatím více hostující fotbalisté, kteří se snaží o brzké snížení stavu.
     
    48
    Martin Zeman posílal zajímavý centr do vápna ze standardní situace, ale jako první si ho našel domácí kapitán Brabec. Slovan však rychle hru obrátil a vybojoval roh.
     
    49
    Další dva centry poslal velkého vápna Martin Zeman, ale ani jeden z nich nebyl přesný, domácí mohou v klidu rozehrát.
     
    51
    Imad Rondić se přes Pernicu cpal do střeleckého zakončení, nakonec i vystřelil, míč skončil vysoko nad bránou Hrušky.
     
    53
    Oba celky dlouho kombinovaly, nejprve domácí, poté ten hostující. Ani jeden z týmů se však nedokázal dostat do šance nebo k centru, takže se o míč bojuje ve středu hřiště.
     
    54
    Radim Černický zničehonic napálil míč z uctivě vzdálenosti velkou silou, Aleš Hruška musel vytáhnout dobrý zákrok!
    54. Černického ránu vytáhl volejbalovým bagrem Hruška!
     
    54
    Aleš Čermák byl faulovaný ve velkém vápně, je z toho penalta pro domácí Viktorii! Ještě se kontroluje video.
     
    56
    Plzeň právě vstřelila branku!
    ALEŠ ČERMÁK nakonec opravdu přidává svůj druhý gól v utkání, pokutový kop totiž přeměnil naprosto s přehledem. Trefil se přesně do pravé šibenice, domácí tak vedou už 3:0.
    56. Aleš ČERMÁK - 3:0
     
    57
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Luděk Pernica, přichází Roman Hubník.
     
    57
    Je to tady, loučící se kapitán Roman Hubník nastupuje na hřiště. Za obrovského aplausu a vyvolávaní jeho jména. Hubník od Brabce přebírá kapitánskou pásku.
     
    59
    Po Hubníkově příchodu mají domácí míč stále na kopačkách a trpělivě kombinují. Nyní se snaží dostat dopředu po levé straně.
     
    60
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Imad Rondić, přichází Jan Šulc.
     
    61
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Velikánská skrumáž před brankou Liberce, které dokázal využít ONDŘEJ MIHÁLIK! Domácí fotbalista se dostal k dorážce, před ním neuspěl Havel, ale Mihálik už míč neomylně poslal míč o tyč do sítě. Skrumáži předcházela ovšem skvělá akce Plzně.
    61. Ondřej MIHÁLIK - 4:0
     
    64
    Viktoriáni mají v zádech už čtyřbrankový náskok, domácí fanoušci si po svých oblíbencích žádají bůra. Plzeňané jsou u balonu.
     
    66
    Další povedená kombinace Plzně, Ondřej Mihálik centroval a Čermák chtěl přidat hlavičkou hattrick, na míč ale nakonec nedosáhl.
     
    66
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Jan Kovařík, přichází Tomáš Hořava.
     
    68
    Viktoriáni po další trefě naprosto kontrolující dohrávající se zápas, který mají zcela ve své režii. Díky kombinacím si upevňují své postavení na hřišti.
     
    69
    Jan Šulc se prohnal po levé straně, nebyl v ofsajdu, jak se mnozí domnívali. Přihrál přesně na Michala Berana do pěkné šance, ten však mířil nepřesně.
    69. Po přihrávce Šulce mířil těsně mimo tyče Beran
     
    71
    Lukáš Kalvach posílal vysoký centr do vápna, na který si naskakoval dlouhán Chorý. Ani on se svými centimetry na pas nedosáhl, a tak míč opět získává Filip Nguyen.
     
    72
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Elvis Mashike Sukisa, přichází Milan Králíček.
     
    73
    Tomáš Chorý díky dobrému pohybu vybojoval pro svůj tým rohový kop.
     
    73
    David Limberský poslal svou šajtlí míč za obranu Liberce, tam si ho našel pohotový Pavel Bucha. Ten nakonec nepřihrál ani nevystřelil, znovu rozehrává Nguyen.
    73. Po Limberského šajtli a centru Buchy přežili hosté nápor domácích
     
    75
    Viktoriáni se znovu prodrali dopředu, tentokrát díky Havlovi, ale Liberečtí dokázali jeho akci zpacifikovat včas.
     
    Dnešní utkání sleduje 2 925 diváků.
     
    76
    Rohový kop pro liberecký Slovan.
     
    77
    Liberečtí poslali hned tři centry v řadě před bránu Hrušky, ten ten poslední zajímavě vyboxoval jednou rukou do bezpečí.
     
    79
    Kapitán Plzně Roman Hubník poslal krásný centr do vápna, našel si Chorý, který prudce hlavičkoval. Jeho zakončení šlo nakonec mimo tři tyče, Liberec si oddychl.
    79. Po Hubníkově centru jen těsně minul bránu Chorý
     
    81
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Michal Beran, přichází Matyáš Kazda.
     
    82
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Milan Havel, přichází Radim Řezník.
     
    82
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Ondřej Mihálik, přichází Marko Alvir.
     
    82
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Tomáš Chorý, přichází Jean-David Beauguel.
     
    83
    Noví hráči na hřišti Jean-David Beauguel a Radim Řezník mohli přidat pátý gól Plzně, ale po rohovém kopu nedokázali procpat míč do sítě. Limebrský pak zastavil rodící se brejk hostí.
     
    85
    Znovu v akci David Limberský, v tomto případě chtěl poslat míč z první do vápna. Nakonec se mu ale centr vůbec nepovedl, balon skončil za bránou Slovanu.
     
    88
    Zápas už se opravdu jen dohrává, domácí fanoušci se dožadují páté trefy, ale hra je klidná, do šance se týmy moc nehrnou. Liberec byl navíc přistižen v ofsajdu.
     
    89
    Marko Alvir bojoval na hranici malého vápna proti hostujícímu brankáři, ten míč vyboxoval, ale zároveň byl faulován.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje ve druhé půli ještě další dvě minuty.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    V Plzni je dobojováno, poslední zápas nadstavbové části ve skupině o titul je za námi. Domácí Viktoria přehrála hostující Slova Liberec v poměru 4:0.

    Západočeši se do dvoubrankového vedení dostali v první půli. Nejprve se krásnou střelou levačkou prosadil Aleš Čermák, následně se z přímého kopu chytře trefil Jan Kovařík.

    Další trefy přidali Plzeňané ve druhém poločase. Čermák byl faulovaný při sprintu k brance, byla z toho penalta, kterou on sám proměnil. Následně se z dorážky prosadil i Ondřej Mihálik. Ti tak stanovili stav zápasu na končených 4:0.

    Domácí tým se tak pohodovým vítězstvím rozloučil s kapitánem Romanem Hubníkem, který již příští zápasy přidá v dresu Olomouce.
     
    Držení míče: 82 % : 18 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 10:7.
     
    Ze západu Čech je to pro dnešek všechno, děkuji vám za sledování přenosů z celého letošního ročníku, který končí, a přeji krásný zbytek dne. (19:55:41)

    Jan Picka

    Branky: 12. Al. Čermák (M. Havel), 34. J. Kovařík, 56. Al. Čermák (pen.), 61. Mihálik


    Držení míče: 82 % : 18 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 10:7.
    FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – M. Havel (82. Řezník), Pernica (57. R. Hubník), Brabec (C), Limberský – Bucha, Kalvach, Al. Čermák – Mihálik (82. Alvir), J. Kovařík (66. Hořava) – Chorý (82. Beauguel).
    Náhradníci: Staněk – Hloušek, R. Hubník, Hořava, Beauguel, Řezník, Alvir.

    FC Slovan Liberec: Nguyen – Koscelník, Kačaraba (C), M. Dvořák, Fukala – Beran (81. Kazda), Černický, Michal, Ma. Zeman – Rondić (60. Šulc), Mashike Sukisa (72. Králíček).
    Náhradníci: Knobloch – Šulc, Malinský, Králíček, Kazda.

    Rozhodčí: Rejžek – Kotalík, Pečenka

    Diváci: 2 925
    ocianews.com